GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mayıs 2023 00:28

DİKO'dan kuyumculara teşekkür plaketi

DİKO'dan kuyumculara teşekkür plaketi
Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, üyelerinin depremde vermiş oldukları maddi ve manevi destek nedeniyle kendilerine teşekkür plaketi takdi

Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan deprem felaketinin ardından bölgede yaraları sarmak için canla başla mücadele eden Diyarbakır Kuyumcular Odası yardımlarını devam ettiriyor. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel’in depremzede vatandaşlar kuyumcu esnaflarına yaptığı yardım çağrısı kayıtsız kalmadı. Diyarbakır’da bulunan yaklaşık 150 kuyumcu esnafı tarafından yapılan binlerce liralık nakdi yardım depremzede vatandaşlara ulaştırıldı.

 

KUYUMCU ESNAFI YARDIM ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALMADI

Diyarbakır Kuyumcular Odası olarak depremin yaşandığı günden bu yana depremden en çok etkilenen iller olan Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman için topladığı yardımları bölgelere dağıtmak için çalışma başlattıklarını dile getiren Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel yardımlarını aralıksız bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi.



Kuyumcu esnaflarına nakdi yardımlarda bulunulmasını istediklerini ve bu çağrısına esnafların kayıtsız kalmadığını belirten Yüksel, “Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgemizde kuyumcu esnafımıza nakdi yardımda bulunulması çağrısında bulunduk. Esnaflarımız bu çağrımıza kayıtsız kalmadı.



Yaklaşık 150 esnafımız binlerce liralık yardımda bulundular. Bizlerde Diyarbakır Kuyumcular Odası olarak bu yardımları kendi ellerimizde depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu yardım seferberliğinde maddi ve manevi verilen destekten dolayı bütün esnaflarımıza teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.


 

“BAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALMADIK”

Diyarbakır Kuyumcular Odası’nın depremin ilk gününde bu yana depremzede vatandaşlar için mücadele ettiğini belirten Kuyumcu esnaflarından Yusuf Ayşin, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve onbinlerce canın kaybedildiği depremde ilk günden bu yana canla başla mücadele eden Diyarbakır Kuyumcular Odamızı bizlerde kuyumcu esnafı olarak yalnız bırakmadık. Kıymetli başkanımız Mehmet Yüksel’in yardım çağrılarına hiçbir zaman kayıtsız kalmadık, kalamazdık. Son olarak bizler ve diğer kuyumcu esnafları yine maddi olarak destekte bulunduk. Odamızda bu maddi desteği ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırdılar. Kendilerine bizleri de bu hayra ortak ettikleri için teşekkür ederiz” dedi.

 

“KUYUMCU ESNAFI DUYARSIZ DEĞİLDİR”

Yapılan yardım çağrılarına Diyarbakır’daki bir çok kuyumcu esnafı gibi kendilerinin de seve seve kulak verdiklerini belirten bir başka kuyumcu esnafı  Ensari Kavut ise, “Yaşanan deprem felaketine toplumun bir çok kesiminin duyarsız kalmadığı gibi kuyumcular esnafı olarak, Diyarbakır Kuyumcular Odası olarak bizlerde duyarsız kalmadık. Depremin yaşandığı ilk günden bu yana gerek maddi, gerekse manevi bir şekilde yardımcı olduk, olmaya devam ettik.




Son olarak Mehmet Yüksel başkanımızın çağrısı ile yine bir araya gelerek maddi bir yardım topladık, odamız ve başkanımız ile bu toplanan yardımlar depremzede vatandaşlara ulaştırıldı. Bu yardımlar bizleri bir nebzede olsa mutlu ediyor. Depremzede vatandaşları unutmayan değerli başkanımıza ve yardımda bulunan kuyumcu esnaf meslektaşlarıma sonsuz minnettarım” dedi.

 

DEPREMİN YAŞANDIĞI DİĞER İLLERDE UNUTLMADI

 

Öte yandan, depremzedeler için gerek maddi, gerekse manevi yardımlarda bulunan Diyarbakır Kuyumcular Odasına ait lokalin kapılarını depremzedeler için ardına kadar açarkan Ramazan Ayı boyunca yüzlerce depremzede için her akşam iftar yemeği  verdi. Bunun yanı sıra bayramda yüzlerce depremzede çocuğu sevindiren Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel ve ekibi Diyarbakır’ın yanı sıra, depremin ağır hasarlar bıraktığı Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerinde de depremzedeler için gerek maddi gerekse manevi yardımlarda bulundu.