DİYARBAKIR'DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU YAŞANDI

Merhaba kıymetli okurlarımız.

Zaman zaman bu köşede sizlerle buluşarak, Diyarbakır başta olmak üzere, ülkemiz ve dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendiriyor, yorumlarınızla da fikir alışverişinde bulunuyoruz. Peygamberler, Evliyalar kenti, sinesinde birçok Mukaddes yapıyı barındıran Diyarbakır ilimiz, son derece anlamlı, sportif bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

 

16 Kasımda, Diyarbakır’da oynanan Türkiye –İskoçya Milli Takımlar karşılaşmasında, hem maç öncesi ve maçta ve hem de maç sonrası, anlamlı ve güzel anlara tanıklık ettik. Diyarbakırlı sporseverler ve genel itibarıyla halkımız, son derece sportmen ve misafirperver tutumuyla, bir kez daha adeta gönülleri fethettiler. Karşılaşma öncesinde, hazırlıklar görülmeye değerdi.


 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye-İskoçya Futbol Milli takımları özel karşılaşma öncesinde 33 bin izleyici kapasitesine sahip Diyarbakır Stadyumu ve bağlantı yollarında başlattığı, çevre düzenleme ile bitkilendirme çalışmalarını tamamlayarak alana estetik bir görünüm kazandırdı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, bu çalışmalar çerçevesinde, yaklaşık 45 bin metrekare alana sahip Diyarbakır Stadyumu'nun etrafını tamamen yabani otlardan arındırdı.

 

Yapılan temizlik çalışmalarından sonra stadyum çevresinde ihtiyaç duyulan bölümlere, toprak takviyesi yapıldı ve tesviye işlemi gerçekleştirildi. Sulama tesisatlarının da elden geçirildiği altyapı çalışmalarının ardından alanın bitkilendirmeye müsait hale gelmesinden sonra ekipler, stadyum çevresi ile bağlantı yollarına farklı tür ve renklerde 50 bin kışlık mevsimlik çiçeği toprakla buluşturdu.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, çevre düzenleme çalışmalarında belirlenen alanlara estetik bir görünüm kazandırmak için 100 top mazı, 15 mavi selvi ve 10 İran çamı dikti. Ekipler, peyzaj düzenleme çalışmasıyla Fırat Bulvarı Diyarbakır Stadyumu Kavşağı'nın, futbol sahası görünümüne kavuşmasını sağladı, çevre düzenleme çalışmalarında toprak takviyesi yapılarak hazır hale getirilen bölümlere 1000 metrekare rulo çim serdi ve 11 bin metrekare alana da çim tohumu serpti.

Çalışmada, bitkilerin daha verimli şekilde yetişmelerini sağlamak için Diyarbakır Stadyumu ve bağlantı yollarında yer alan çim ve ağaçların budama işlemleri de gerçekleştirildi.


DİYARBAKIR STADYUMU, UEFA TARAFINDAN TESCİL EDİLDİ

UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen, konfor ve modernlik açısından ülkemizin sayılı, sayılı, bölgemizin en büyük stadyumu olan Diyarbakır Stadyumu, ilk kez resmi bir Milli Maça ev sahipliği yaparak, UEFA ve FIFA standartlarına uygunluğu da tescil edilmiş oldu. A Milli Futbol Takımımızın hazırlık maçında İskoçya ile karşı karşıya geldiği Stadın yapımına, 2014 yılında başlanmış ve 33 bin kişi kapasiteli stadyum, Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında 2018 yılında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finaliyle kapılarını açmıştı.

 Ardından bu kez, ilk defa Milli Takım düzeyinde bir organizasyona ev sahipliği yapan Stadyumda, son derece zevkli ve çekişmeli bir müsabaka oynandı. Diyarbakır’ın yanı sıra, çevre illerden gelenler maça büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık bin civarında İskoç taraftar da maçı statta izledi. Diyarbakır halkı, özellikle kenti gezen İskoç taraftarlara örnek bir ev sahipliği yaptı. Karşılaşma öncesi tribünde yaklaşık 100 metrelik Türk Bayrağı açıldı.

 Diyarbakırlı taraftarlarımızın ellerinde binlerce Türk bayrağı ile maçı izlemesi ve İstiklal Marşımızın son derece coşkuyla okunması da, hafızalardan silinmeyecek güzelliklerdi. Karşılaşma sonrası görüşlerini dile getiren Diyarbakırlı sporseverler, ‘Rüya gibi bir gece geçirdik ve harika bir maça canlı şahitlik ettik. Maç sonunda ise bizim çocuklar, plakamızı skora işleyerek (2-1) bize anlamlı bir galibiyet coşkusu yaşattılar.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Milli Takımımıza, Avrupa Şampiyonası yolunda başarılar diliyoruz’ şeklinde duygularını dile getirdiler.



MURAT AKSU’NUN ÇABALARI UNUTULMAZ

 Öte yandan Türkiye tarihinde ilk defa Diyarbakır’da Milli maç oynanmasında büyük rol oynayan ve çaba sarf eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Avukat Murat Aksu ise, Diyarbakır'lı hemşehrileri tarafından adeta sevgi seline uğradı. Büyük devlet adamı, uzun yıllar İçişleri Bakanlığı yapan kıymetli büyüğümüz  Abdülkadir Aksu ağabeyimin oğlu Murat Aksu’ya tezahüratlar yapılırken, tüm hemşehrileriyle bire bir görüşüp, tokalaşan ve talep edenlerle de fotoğraf çeken Aksu, baba ocağına uzun zaman sonra tekrar gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Murat Aksu, önümüzdeki süreçte de, Diyarbakır’da bu tür sportif karşılaşmaların oynanması yönünde çaba sarf edeceğini ifade etti.








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.