GÜNDEM Haber Girişi : 30 Mayıs 2023 16:39

DİYARBAKIR VE SİLVAN HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

DİYARBAKIR VE SİLVAN HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
D.BAKIR/ 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yankıları sürüyor.

Milletvekili Genel Seçiminde, Ak parti ve Cumhur İttifakı bileşenleri, parlamentoda çoğunluğu elde ederken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylardan hiç biri yüzde elli barajını aşamadı. Bunun üzerine, seçim 15 gün sonra, yani 28 Mayıs tarihinde ikinci tura kaldı. Bu turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçerek, yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan, şunları söyledi: ‘Bilindiği üzere, Cumhuriyet tarihimizin en önemli ve kritik iki seçimini aynı tarihte gerçekleştirmiş bulunduk. Gerek 28. Dönem Milletvekilliği ve gerekse Cumhurbaşkanlığı seçiminin her iki turunda da, CHP ve Millet İttifakı olarak, vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretebilme noktasında, hedef ve projelerimizi, halkımızla paylaştık’.

DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Seçimlerin adil olmayan koşullarda geçtiğini, fakat buna rağmen CHP öncülüğünde Millet İttifakının takdire şayan bir demokrasi mücadelesi verdiğini belirten CHP Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan, şunları söyledi:

‘Seçim tarihinin netleşmesini müteakiben, tüm arkadaşlarımız bir durum değerlendirmesi yaptık. Evvela, camiamıza gönül vermiş, ancak muhtelif sebeplerle hareketimizden kopmuş küskün, dargın ve kırgın arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yaptığımız istişarelerde çok olumlu sonuçlar aldık. Elde ettiğimiz sinerji, saha çalışmalarımızda bize adeta doping oldu.

Ardından, sahaya indik. Çok yönlü çalışmalarımız esnasında, Diyarbakırlı vatandaşlarımız arasında da bir heyecan dalgası oluştu. Vatandaşlarımızdan gördüğümüz sıcaklık ve teveccüh bizi mutlu ederken, çalışmalarımıza da ayrı bir şevk kattı.

Sahadaki tüm olumsuzluklar ve zaman zaman engellemelere rağmen, hareketimiz adeta küllerinden tekrar doğarak, rekor bir oy almayı başarmıştır.

PROJELER VE HEDEFLERİMİZİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Şahsım ve arkadaşlarım, davamıza olan inancımız ve dik duruşumuzla, alarak, kentimiz tarihinde en bugüne kadar ki yüksek oy oranına ulaştık. Esnaf ziyaretlerimizin yanı sıra, mahalle ve köy ziyaretlerimiz çok verimli geçti. Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtelif meslek gruplarına mensup oda yöneticileriyle sık sık bir araya gelerek, istişarelerde bulunduk. Bu diyalog, önümüzdeki süreçte de devam edecek. Mukaddes kentimizin yararına olacak her türlü proje ve çalışmaya, destek olacağımızı bir kez daha buradan deklare ediyoruz.

CHP olarak bugüne kadar savunduğumuz ilkelerimiz bellidir. Hukukun üstünlüğüne dayanan, yargı kararlarına saygılı, yabancı yatırımcıyı teşvik eden, yerli yatırımcının ülkeyi terk etmek yerine ülkede yatırım yapmasını sağlayan, paramızın pul olmayacağı, yatırım ve istihdamın teşvik edileceği, yüksek teknolojiye eksenli, kalkınmaya dayalı bir modeli, sürekli güncelleyerek ve çağın koşullarına göre revize ederek, günü geldiğinde uygulamaya koyacağız.

Uzun senelerdir mağduriyet yaşayan ve her geçen gün zorlaşan hayat koşullarına maruz bırakılan vatandaşlarımıza, Cumhuriyet Halk partisinin ekonomiden eğitime, tarımdan sanayiye, bir hayli geniş kapsamlı ve hedeflerimizin yer aldığı projeleri, kamuoyuyla paylaştık. Önümüzdeki süreçte de, saha çalışmalarımız devam edecek. Üreten, öz kaynaklarını, yer altı ve yer üstü zenginlik kaynaklarını halkının istifadesine sunan, bilgi, birikim ve en önemlisi Liyakat konusuna her zaman için riayet edecek olan bir hükümet anlayışı olmalıdır.

Bu kapsamda, esnaflarımız, memurlarımız, işçilerimiz, kanaat önderlerimiz, engelli kardeşlerimiz, sağlıkçılarımız, muhtarlarımız, annelerimiz, bacılarımız, genç kardeşlerimiz, yaşlılarımız ve bizleri destekleyen herkese, en kalbi duygularımızla teşekkür ediyor, bütün vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz’.

HABER: YILMAZ ACU