DOÇENT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ..

Eğitimin muhatabı insandır. İnsan da hem maddi hem manevi boyutları olan bir varlıktır. İnsan olmaya yönelik bir potansiyel ile dünyaya gelen insan ancak maddi ve manevi boyutlarıyla dengelenmiş bir eğitimle, dengeli bir insan olur. Bu yüzden nasıl bir insanın geleceği aldığı eğitimin bu nitelikleriyle şekilleniyorsa insanların meydana getirdiği toplumun da geleceği, yine insanlara verilen eğitimin nitelikleriyle şekillenir.

 

          İnsanlık tarihinden çıkarabileceğimiz temel bir ders, bir millet için en büyük zenginliğin ne yer altı ne de yeryüzü servetleri olmadığı, hem maddi hem manevi yönleriyle çok iyi yetişmiş insan kaynağı olduğudur.  Bugün ister gelişmiş, ister gelişmemiş ülkelerin eğitim durumlarına bir göz atacak olursak gelişmişliklerinin, aldıkları eğitimin boyutları, nitelik ve niceliği ile doğru orantılı olduğunu görebiliriz.

 

        Öyleyse eğitim, bireyin gelişmesinin ve toplum kalkınmasının, olmazsa olmaz önemde, temelini oluşturmaktadır. Yaşadığımız dünyada toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri, kalkınmalarına ve bu kalkınma da ancak eğitimli insanla gerçekleşebileceğine göre; eğitim, toplumlar için kurtuluşa açılan tek yoldur. Bu yüzden eğitim insanın ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırımdır.

 

      Yukarıdaki gerçeklerden hareketle,   şimdiye kadar uyguladığımız eğitim sistemimizde bir kısım eksiklikler, aksaklıklar, yanlışlıklar bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

 

    Eski bir eğitimci olarak,   bu eksiklik ve aksaklıkları gidereceğine inandığımız çok değerli bir Milli Eğitim Bakanımız var. Gerçekten çalışkan, dürüst ve eğitim sorunlarına vakıf olan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk önemli bir karara imza atarak, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Doç. Dr. Feysel Taşçıer’i atadı. 

 

      6 Mart 2019 tarihinde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevine başlayan Doç. Dr Feysel Taşçıer,  kadim kentimiz için büyük bir şans. Çünkü Türkiye’nin tek Doçent ünvanlı Milli Eğitim Müdürü olan değerli hocamız, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun olup, 1998 yılında Dicle Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün kuruluşunda bulunarak aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak meslek hayatına başlamış. 2001- 2011 yılları arasında Hacettepe üniversitesinde doktora ve akademisyen olarak görev yapmış.

 

       2011 ve 2017 yılları arasında Tarım Bakanlığında sırasıyla Daire Başkanlığı ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde; Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş.  Pek çok ulusal ve uluslararası dergilerde bilimsel araştırma makaleleri ve uluslararası sempozyumlarda bildiriler yayınlamış. Eğitim Felsefesi, Şiddet Sorunu, Siyaset ve Hukuk Felsefesi ile birlikte Politik Psikoloji konularında çalışmalarda bulunmuş.

 

          Pek çok ulusal ve uluslararası dergilerde bilimsel makaleleri yayımlanmış.

 

  Yani sözün kısası Doç. Dr. Feysel Taşçıer,  eğitim konusunu gayet iyi bilen, uzman bir akademisyen. Üstelik eğitim sorunlarına da vakıf. İlimizin eğitim çıtasını daha yukarılara çıkarmak için eğitim camiasının tüm paydaşları ile birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin  şevkle  çalışan değerli bir hemşehrimiz.

 

Tüm eğitim camiası ile birlikte, ülkemizin önüne koyduğu “2023 Eğitim Vizyonu” istikametinde çalışmalarına aralıksız devam eden biri. Dört ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen, eğitim camiası içinde olumlu izler bırakan Doç. Dr. Feysel Taşçıer’i yürekten destekliyoruz.

 

Çünkü 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerine odaklanıp, hedeflenen noktaya doğru adım adım ilerlerken,   yarının büyüklerini bugünden akademik, sosyal, manevi ve ahlaki gelişim alanlarında hizmet ederek,  yetiştireceğine inanıyoruz.

 

 Tabii, bu kutsal görevi yerine getirirken, velilerimizin, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, medyanın, eğitim camiasının değerli mensuplarının gereken desteği sağlamaları lazım.  Çünkü eğitimdeki sorunların çözümü bir veya birkaç kişinin sırtına yüklenemeyecek kadar ciddi bir konudur.

 

   Diyarbakır’da eğitime dair sözü, fikri, projesi olan herkese makamının ve gönül kapısının açık olduğunu, belirten değerli hemşehrimiz Doç Dr. Feysel Taşçıer’e bu kutsal görevinde başarılar diliyor, sağlık, mutluluk ve başarıdan yana kazançlı çıkacağı bir ömür diliyoruz.

 

Selam ve dua ile…                      

Etiketler : doçent
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.