GÜNDEM Haber Girişi : 02 Haziran 2023 13:01

ENSARİOĞLU: ÖSYM, BU HATAYI DERHAL TELAFİ ETMELİ

ENSARİOĞLU: ÖSYM, BU HATAYI DERHAL TELAFİ ETMELİ
D.BAKIR/ İYİ parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), 2023 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için Diyarbakır'daki bazı öğrencilerin, şehir dışı okullara kayıt ettirilmesinin, son derece yanlış

Açıklamalarda bulunan İYİ parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, ‘YKS, sınav yerlerinin açıklanmasından sonra birçok vatandaşımızdan konuyla ilgili olarak, telefonlar ve şikâyet mesajları aldık. Sınav yerlerinin uzak illerimize verilmesi, olacak iş değil. ÖSYM yetkilileri, derhal bu yanlıştan dönerek, hatayı telafi etmelidirler.

ÖSYM’nin sonrasında yaptığı açılamada, öğrenci ve refakatçilerinin barınma ve yol parasının ödemelerinin yapılacağını belirtilmesi de, vatandaşlarımız ve gençlerimizi rahatlatmadı. Çünkü ulaşım ve barınma gibi sorunların yanında sınav kaygısı taşıyan öğrencilerimizin bilmedikleri bir şehirde sınava girmeleri de sınav kaygılarını üst düzeye çıkarmaktadır. Dolayısıyla, henüz zaman varken, olası mağduriyetlerin önüne geçebilmek için, öğrencilerimizin yaşadıkları şehirlerde sınava girmelerinin tesisi sağlanmalıdır. Gerek öğrencilerimiz ve gerekse aileleri, haklı olarak bu mağduriyetin bir an giderilmesini talep etmekteler’.

ÖĞRENCİLERİMİZİN MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Depremde, Diyarbakır’ın köylerinde bulunan 6 okulun zarar gördüğünü ve bunlardan sadece ikisi için yıkım kararı alındığını belirten İYİ parti Diyarbakır İl Başkanı Ensarioğlu, şöyle devam etti:

Etiketler : İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu Ölçme Seçme