GÜNDEM Haber Girişi : 09 Mayıs 2023 17:56

HASAN ÖZMEN’DEN, SORUNLARA ÇÖZÜM SÖZÜ

HASAN ÖZMEN’DEN, SORUNLARA ÇÖZÜM SÖZÜ
D.BAKIR/ Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Diyarbakır birinci sıra Milletvekili Adayı Hasan Özmen, Diyarbakır başta olmak üzere, Bölgemiz ve ülkemiz genelinde yaşanan sorunlara, kalıcı ve köklü çözümler üretmek için, var gücüyle çalışacaklarını belirtti.

14 Mayıs tarihinde, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını ve bu seçimlerin Cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimlerinden birini teşkil edeceğine dikkati çeken MHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Hasan Özmen, şunları söyledi: ‘Bilindiği üzere, Cumhur İttifakı, dev boyutlu birçok projeyi gerçekleştirerek, tarihimizin en kapsamlı kalkınma hamlesini başlattı. 15 Mayıs sabahı elde edeceğimiz çifte zaferle, çalışmalarımız yeni bir merhaleye geçecek. Bununla beraber, uzman erbaş ve uzman çavuşlarımız, korucularımız, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin sorunlarının kalıcı ve köklü çözümlere ulaşması noktasında, bir dizi projelerimiz var.

 

UZMAN ERBAŞ VE UZMAN ÇAVUŞLARIMIZIN SORUNLARI

Nasip olursa, bu sorunları partimiz nezdinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) nezdinde gündeme getirerek, Cumhur İttifakı olarak çözmek için kolları sıvayacağız.

Uzman Erbaş ve Uzman Çavuşlarımızın en önemli sorunlarının başında, kıdemlerinin rütbeden sayılmaması ve Sağlık Yönetmeliğinin olmaması geliyor. Üstelik, Çalışma Yönetmeliği ve Mesleki Güvenceleri de yok.

Ayrıca, tayin, atama ve sicil yönetmelikleri olmadığı gibi, kadroları ve nöbet yönetmelikleri de yok. Üstelik sözleşme çilesi yaşıyorlar. Cumhur İttifakı olarak, yeni dönemde, 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanununa tabi olmalarını sağlayacağız. Aile bütünlüğü konusunda sıkıntı yaşadıkları gibi, uzman çavuşlarımız da ordu mensubu olmalarına rağmen, Orduevlerine girememekteler. Bunun yanı sıra Mobbing baskısı yaşadıkları gibi, sık sık işten atılma tehditleriyle de karşılaşıyorlar. Tüm bu hususların ivedi olarak çözüme kavuşması noktasında bizler MHP olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Unutmamak gerekir ki, Askerlik kutsal bir vazifesidir.

Nitekim iki cihanın peygamberi, Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.) ‘Asker ocağı, Peygamber ocağıdır’ buyurmuştur. Kahraman Mehmetçiklerimiz, yaşamla ölüm arasında bir başarı hikâyesi yazarlar, meslek hayatları boyunca.

Yolları, Allah yoludur. Bundan dolayıdır ki, şehit olduklarında Peygamber Efendimize komşu olurlar.

Bu minval üzere, Uzman Erbaş ve Uzman Çavuşlarımızın sorunlarını TBMM nezdinde, partim ve şahsım adına gür bir sesle gündeme getirip, çözümü noktasında takipçisi olacağım’.

MHP Diyarbakır birinci sıra Milletvekili Adayı Hasan Özmen, daha sonra şöyle devam etti:

‘TARIM VE HAYVANCILIK, OLMAZSA OLMAZIMIZDIR’

‘Ülkemizin bir tarım ülkesi olduğu, hepimizin malumudur. Bununla beraber, tarım ve hayvancılık sektörüyle iştigal eden çiftçi ve köylü vatandaşlarımızın çözüm bekleyen bir dizi sorunları mevcuttur.

Ayrıca, kendilerinin bizlerden haklı bazı talepleri bulunmaktadır. Örneğin, Tarım Sulamasından kaynaklanan borçlarının tamamının bir defaya mahsus olmak silinmesi, hububat fiyatlarının yüksek tutulması için gerekli çalışma ve düzenlemelerin yapılması, zaten seçim beyannamemizde bulunan hususlardır. Bunun yanı sıra, gübre, mazot ve destekleme ile, hayvancılığın teşvik edilmesi için hükümet ile koordineli çalışmalar yürüteceğiz.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de, bölgemiz halkımız ve çiftçilerimizin yanında olacağız’.


KORUCULARIMIZ, HAKLI OLARAK TALEPLERİNE ÇÖZÜM İSTİYOR

Yaklaşık 37 yıldır, 26 vilayet ile, bağlı ilçe, mezra ve köylerinde görev yapan korucularımız, yer ve zaman gözetmeksizin 7/24 esasına göre, gece gündüz demeden karakollar, kuleler operasyonlarda ile, yurt dışı görevlerde en önde asker ve polislerimizle birlikte vatan savunmasını yapmaktadırlar’ diyen MHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Hasan Özmen, sözlerini şöyle tamamladı: ‘Koruculuk, yeni haliyle bir meslek durumuna gelmiştir. Vatan savunucuları, Kahraman Güvenlik Korucularımız, sosyal ve özlük hakları hususunda, Anayasa gereği yasal haklarını talep etmektedirler. Bu hususların başında, Güvenlik Korucularının kamu personeli sayılmalarına rağmen kamu personeli haklarından yararlanamamaları gelmektedir. Anayasa gereği, kamu personeli haklarından yararlanmaları için yeni bir kanunla gereğini yapmayı taahhüt ediyoruz. Yine, en önemli konulardan biri, içi boş sigorta konusunun, doldurulmasını istiyoruz. Sözleşmelerinde yer alan ‘Kısa Vade Sigorta kollarından sayılmaz’ ibaresinin ‘Sayılır’ olarak değiştirilmesini, haklı olarak talep etmekteler. Görev tanımı olmadığını ve görev tanımının belirlenmesini istiyorlar.

3600 Ek Gösterge ve maaşlarının artması, memur aylıkları katsayısı ile 14640 gösterge yerine 30000 bin gösterge memur aylıkları katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda maaşlarının belirlenmesini talebini de yine, çözüme kavuşturacağız. Geriye dönük yapmış oldukları hizmetlerin, sigorta primlerinin ödenerek, kıdem tazminatlarının buna göre verilmesi ve İş yasasında ‘tehlikeli iş kolları çalışanı’ olmaları nedeniyle yıpranma payı talep etmekteler. Dolayısıyla 20 yıllık hizmet ve 45 yaşa ulaşınca emeklilik istemekte, Anayasa ve iş yasasının mesleki çalışanlarına ‘Eşit işe eşit ücret uygulamasını’ istemekteler.

Ayrıca, emekli olmuş korucuların emekli maaşları gerçekten yetersiz, dolayısıyla en az asgari ücret tutarında aylık alabilmeleri için maaşlarının artırılmalarını talep ediyorlar. Çatışmalarda yaralanan korucularımız, uzuv kaybında yüzde 40 şartının kaldırılarak ‘Gazi’ sayılmak ve gönüllü korucuların boşalan kadrolara öncelik verilerek kadroya alınmalarını istemekteler. İdari ve sağlık nedenleriyle ayrılanların, geriye dönük hizmetlerinin hizmet süresine dâhil edilmesiyle, üniversite kazanan Güvenlik Korucusu çocuklarına Kredi ve Yurtlar Kurumu hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı sağlanması da, yine talepleri arasında bulunmakta. Kendileriyle sık sık bir araya gelerek, sorunları ve taleplerini dinlemekteyiz. ‘Biz korucular her zaman devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Canımızı devletimiz için vermeye hazırız. Devletimizin de bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Ailelerimiz, çocuklarımız, dost ve sevenlerimize karşı mahcup olmamak ve düşmanlarımızın sevindirilmemesini bekliyor ve istiyoruz’ şeklinde bizlerle görüş ve taleplerini paylaşmaktalar. Özellikle, yeni yasayla korucuların kamu personeli statüsüne alınarak, diğer sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşması hususunda, MHP olarak ben ve partim elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.’