KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 22 Mart 2021 11:16

Kahvaltıcı Alaaddin Usta’ya pandemide tam not

Kahvaltıcı Alaaddin Usta’ya pandemide tam not
Diyarbakır’da Kahvaltıcı Alaaddin olarak tanınan Alaaddin Kılıç, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve şehrimizi de etkisi altına alan pandemide göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı taktir topladı.

Diyarbakır’da Kahvaltıcı Alaaddin olarak tanınan Alaaddin Kılıç, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve şehrimizi de etkisi altına alan pandemide göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı taktir topladı.

‘Kahvaltıcı Alaaddin’ diye Diyarbakır’da nam salan Alaaddin Kılıç’ın, kahvaltı sektöründe ünü Diyarbakır sınırlarını aşıp ülkede bilinmeye ve söylenmeye başladı. Kahvaltı sektöründe marka olan Alaaddin Usta, tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanı etkileyen corona virüs nedeniyle göstermiş olduğu fedekarlık ile de hem müşterilerinin hemde Diyarbakırlıların taktirini kazandı.

Corona virüsün başladığı günlerde büyük bir fedakarlık göstererek, üstelik, henüz ülkemiz genelinde konuyla ilgili herhangi bir kapatma kararı alınmadan, tamamen kendi insiyatifiyle bu kararı alan Alaaddin usta, bu davranışıyla, meslektaşlarına da örnek oldu.

Diyarbakır’da yürüttüğü iki işletmesini ilk kapatan esnaf ünvanını alan Kahvaltıcı Alaaddin uzun bir süre aradan sonra devletin almış olduğu tedbirler ve aşılamanın ardından kovid haritasında mavi olarak gösterilen Diyarbakır’da alınan pandemi tedbirleri ile yeniden faaliyete geçti.


Aynı zamanda Mezopotamya’da yaptığı Gastoromi içerikli çalışmalarıyla tanınan ve Diyarbakır Medya, Kültür ve Mutfağı Tanıtım Derneği (DİMEK) Başkanı da olan Alaaddin Kılıç’ın yaptığı fedakarlık hem müşterileri arasında hemde Diyarbakırlılar tarafından olumlu karşılandı. Kılıç’ın alınan tedbirler ve yapılan aşı ile virüs kapma veya başkasına bulaştırma ihtimalinin minimuma indiği bu günlerde aldığı maksimum tedbirler ile yeniden faaliyete geçtiğini duyan müşterileri Alaaddin Usta’yı yalnız bırakmadı.

MÜŞTERİLERİMİZİN HAYATINI RİSKE ATMAMAK ADINA KAPATMA KARARI ALMIŞTIK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alaaddin Usta, “Ne yazıkki tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve şehrimiz Diyarbakır’ı da etkisi altına alan covid 19 hastalığı milyonlarca insanı etkiledi ve yüzbinlerce insanın canına mal oldu. Biz durumun kötü gidişatını önceden görerek henüz ülkemiz genelinde lokantalar ile ilgili herhangi bir kapatma kararı alınmadan Diyarbakır’da faaliyet gösterdiğimiz iki işletmemizi kapatma kararı almıştık.

Çünkü durumun ciddi ve giderek daha tehlikeli bir alacağını öngördük nitekim de öyle oldu. Ülkemizde bu corona illetinden çok çekti. Milyonlarca vatandaşımız bu illete kapıldı, binlerce vatandaşımız bu illet yüzünden yaşamını yitirdi. Biz Alaaddin Usta işletmeleri olarak bunu önceden hissettik ve müşterilerimizin hayatını riske atmamak adına işletmelerimizi kapatma kararı aldık ve uzun bir süre açmadık. Zaten hastalık yayılınca devletimiz de lokantaların kapatılması kararını aldı” dedi.

HER GÜN TEMİZLİK, DEZENFEKTE VE İLAÇLAMALA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Pandeminin normale dönmesinin ardından her gün nizami olarak yapılan temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarının ardından işletmelerini açtığını da sözlerine ekleyen Alaaddin Usta, “Uzun bir sürenin ardından en azından bölgemizde pandeminin alt seviyelere inmesinin ardından işletmelerimizi her gün yapılan temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarının ardından hem sosyal mesafe hemde kurallar ile yeniden açmaya karar verdik ve açtık.

Buda müşterilerimiz arasında olumlu karşılandı. Pandemi kurallarına uyarak yeniden biri Merkez Yenişehir İlçesi Yeşil Camii karşısında bulunan, öbürü de Merkez Sur İlçesi Ulucami bitişiğinde bulunan iki işletmemiz ile müşterilerimize hizmet vermeye başladık. Unutmamak gerekir ki, insan hayatı ne ertelemeye, ne de ihmale gelmez” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.