Koronavirüs ve Diyarbakır

Sevgili okurlarım; 

Tüm Dünyayı olduğu gibi ülkemi ve şehrimiz Diyarbakır’ı da etkisi altına alan ve milyonlarca insanın bu salgına yakalandığı yüzbinlerce insanın ise hayatını kaybettiği hastalık olan Koronavirüs tıp dilindeki adı ile Covid-19’da Diyarbakır’da birinci dalganın ikinci piki yaşanıyor. 

Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca’nın aktardığı bilgilere göre aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu ilk 5 ilde birincinin dalganın ikinci pikinin yaşandığı açıklandı. Bu sebepten dolayı öncelikle siz değerli okurlarımı uyarmak istiyorum. Hepimiz belirtilen kurallara uymamız lazım, özellikle sosyal mesafe ve mesken dışında maske takma kurallarına lütfen uyalım. Aksi taktirde hem kendi sağlığımızı hem başkalarının sağlığını tehlikeye atabiliriz. Bu da büyük bir sorumluluktur.  

Evet sevgili okurlarım; 

Yine bildiğiniz üzere, korona virüs belirtileri, bazı insanlarda kendini göstermiyor, yeni koronavirüsü taşıyan insanların yüzde 86’sının tespit edilmeden toplumda dolaştığı araştırmalar sonucu vurgulandı. Gizli taşıyıcıların çoğu hafif veya hiç belirti göstermiyor. Bu nedenle vatandaşların yalnızca kendisini değil çevresinde de koruması amacıyla Sosyal mesafe kurallarına önem vermesi ve maske takması büyük önem taşıyor.  

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ  

1-Kuru öksürük  

2-Yüksek ateş  

3-Boğaz ağrısı  

4-Nefes darlığı  

5-Aşırı yorgunluk  

6-Baş ağrısı  

7-Nezle ve ishal....  

Lütfen Koronavirüse karşı geç kaldım dememek için lütfen önleminizi alın. Bunun yanı sıra sevgili hemşerilerim Koronavirüse yakalanmış “ev karantinasında” olan kişiler test sonuçları Pozitif ise bitkisel doğal ürünler ile kısa zamanda Bağışıklık sistemini güçlendirerek sonucunun negatif olduğunu göreceksiniz. Bu bitkisel ürünler ile kısa zamanda 48 Hastamız yenide hayat akışına devam etmektedir...  

Sevgi ve saygı ile kalın.  

FİTOTERAPİS Bitkisel uzman Sinan AKBALIK 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.