KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 11 Mart 2021 08:57

Şarkıcı Rauf Bayğut kadına şiddete klibiyle dikkat çekti

Şarkıcı Rauf Bayğut kadına şiddete klibiyle dikkat çekti
Söylediği şarkılarla gençlerin gönlünde taht kuran genç şarkıcı Rauf Bayğut, son klipi ile artan kadına şiddet haberlerine karşı bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Söylediği şarkılarla gençlerin gönlünde taht kuran genç şarkıcı Rauf Bayğut, son klipi ile artan kadına şiddet haberlerine karşı bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Klipte bir erkek tarafından şiddete maruz kalan bir kadının ve onu görmezden geldikten sonra yaşadığı pişmanlığı konusu yer alırken, kadınlara karşı şiddetin önlenebilmesi için önce erkeklerin bilinçlenmeleri gerektiği anlatılıyor.

Klibin yönetmenliğini Sadık Hazırcı‘nın yaptığı, söz ve müziğinin Rauf Bayğut’a ait ‘Kabahat Bende’ adlı şarkı ile kadınların şiddet görmesine tepki gösterildi.  İnternet ortamında yayınlanan klip ile yıllardır gözlemledikleri toplumsal sıkıntıları kendi bakış açıları ile ekrana yansıttıklarını söyleyen slow ve pop müzik sanatçısı Rauf, kadınların ve masumların hakkını hukukunu savunmanın cinsiyeti olmayacağına dikkat çekerek kadın haklarının tam anlamıyla savunulması ve kadınlara karşı şiddetin önlenebilmesi için erkeklerin bilinçlenmeleri ve empati kurabilmeleri gerektiğini söyledi.

Slow ve Pop Müzik sanatçısı Rauf’un, son zamanlarda ülkede ve dünyada çok sayıda yaşanan kadına şiddet vakalarına dikkat çekmek adına yazdığı “Kabahat Bende” şarkısında şiddet gören kadını canlandıran oyuncu ise sosyal medya platformlarında fenomen haline gelen ve Kırmızı Oje diye tanınan Fatma Kılıç eşlik etti.

Klibinde kadına şiddeti görmezden gelen ve sonrasında yaşanan ve içinden çıkılamaz bunalımlara giren bir insanı anlatan Rauf, “Son dönem ardı arkası kesilmeyen kadına şiddet olaylarını, bizi derinden üzen ruhsal bir olay olarak anlamlandırdım. Ve bu olayların bizlerde yarattığı derin yaralara, içinden çıkamadığımız bunalımlara dikkat çekmek istedim. Aklını kaçırmış cani, sadist ve zararlı kimselerin savunmasız güzel insanlara zarar vermesine daha fazla tahammül edemiyoruz. Görmezden geldiğimiz her haksızlığın bedelini yaşarken öderiz” dedi.

Parçanın sözü, müziği, klip senaryosu ve projelendirilmesinin kendisine ait olduğunu anlatan Rauf klip çekimlerinin 1 hafta sürdüğünü belirterek, “Klibin çekimleri esnasında duygulu anlar yaşadık. Çünkü kadına şiddet olayı hafife alınabilecek bir olay değildir. Ülkemizde bunun örneğini çok gördük. Şarkımızın sözlerini yazarken, aynı zamanda klip senaryosunu buna göre düşündüm ve projelendirdim. Bu projede düzenlemede bana destek olan Oğulcan Nihat’a ve değerli yönetmeniz Sadık Hazırcı ve klibimizde hiçbir talepte bulunmadan sosyal sorumluluk projesi diye destekte bulunan fenomen arkadaşımız Kırmızı Oje diye bilinen Fatma Kılıç ve Mustafa Toprak’a  sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Klip yönetmeni Sadık Hazırcı da yıllardır gözlemledikleri kadına şiddet olaylarını dile getirme amacı ve bir farkındalık yaratmak amacında olduklarını ifade etti. Hazırcı, “Son dönemde kadına şiddet haberlerini Kabahat Bende parçasıyla bir tepki olarak ortaya koymak istedik. Umarız adalet her zaman yerini bulur ve kadınlara şiddet sona erer” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.