TEŞEKKÜRLER SAYIN ERDAL ŞİRVANLIOĞLU

Merhabalar, sevgili okurlarımız. Yine bir köşe yazısında, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Zaman zaman sizlerle bu köşede buluşarak, hem Diyarbakır ilimizin sorunlarını dile getiriyor, hem de bu Mukaddes kentimize hizmet eden değerli insanların fedakâr çalışmalarını sizlerle paylaşıyorum.

 

Diyarbakır’ın sevilen ve saygıdeğer simalarını, insanlığa hizmet eden, değer üreten insanları, köşeme taşıyacağımı ve örnek çalışmalarını anlatacağımı, daha önceki yazılarımda sık sık dile getirmiştim. Bu haftaki yazımda, Diyarbakır halkının takdirini kazanmış, örnek bir eğitimciyi ele alacağım. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan, kendisini vazifesine vakfetmiş, değerli bir eğitimciden bahsedeceğim. Yaklaşık 30 yıl boyunca mesleğiyle, topluma hizmet eden değerli ağabeyim, güzel insan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğünde Orta Öğretim Bölüm Şefi Sayın Erdal Şirvanlıoğlu beyefendiyi, siz değerli okuyucularıma anlatacağım.



Öyle kolay değil, insanlık yapmak, insanlara hizmet sunabilmek. Zaten herkese de kısmet olmuyor. Yıllardır tanır ve bilirim, çalışkan, güler yüzlü, pozitif enerjisiyle mesai arkadaşlarına örnek teşkil eden, sabırlı, azimli ve vazifesini layıkıyla yapan bir değerli Erdal Şirvanlıoğlu bey. Sadece makamının değil, gönlünün kapılarını da halkımıza hizmet için açmış, bir eğitim neferidir. Diyarbakır’da son derece geniş bir çevreye sahip, saygı değer ve hürmetkârlığı ile halkın gönlünde adeta taht kuran, yardımsever bir insan olan Erdal bey, kapısına kim giderse gitsin, elinden gelen tüm gayreti göstererek yardımcı olur. Hangi Semavi Dine mensup olursa olsun, dil, ırk ayrımı yapmadan, misafirlerine ikramda bulunan, kültürlü ve entellektüel birikimiyle herkesin saygı duyduğu Erdal Şirvanlıooğlu, mesai kavramı gözetmeksizin, gayret ve azimle çalışmalarına devam etmekte.





Herkesin hayır dualarını alan bu ağabeyimiz, yüreğindeki insan sevgisi, mesleğine bağlılığı ve dürüstlüğüyle, takdir edilmektedir. Tanıyan, tanımayan kim olursa olsun, sorunlarına çözüm üretir. Milli Eğitim bünyesinde, öğrenci kayıtları ile  ilgili sorunların çözümünde elinden gelen gayreti göstererek, yardımcı olur. Asla kibirlenmeyen, mütevazi ve sabırlı olan Erdal beye, zaman zaman veliler gelip sitem ederler. Buna rağmen hiçbir veliye sert davranmaz, nezaketsizlik yapmadan, güzel ahlakı ile sakinleştirerek, velileri dinler ve sorunlarına çözüm üretir. Bizim de toplum olarak, böylesi değerlere sahip çıkmamız ve onları takdir etmemiz gerekir diye düşünüyorum.

 

‘Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir’ şiarıyla, otuz yıldan bu yana vazifesini icra eden Erdal bey, sadece velilerle görüşmekle kalmaz, zaman zaman okul müdürlerini arayarak, onlarla kurduğu sağlıklı diyaloglarla, öğrencilerin var olan kanun haklarını kullanabilmelerine olanak sağlar. Adaletin tesisi için var gücüyle mücadele eden Erdal Bey bir değerdir.Bir çok velilerden, birçok kez duymuşluğum var. Defalarca, sorunları olan velilerimizi kendisine yönlendirdim. Allah, razı olsun, elinden gelen bütün gayreti göstererek, sorunların çözümü yönünde, bir çok defalar, var gücüyle çaba sarf etti. Adanmışlık duygusuyla, aziz vatanımıza hizmet eden, insanların hayır dualarını alan, kendisini vazifesine vakfetmiş, bütün herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.