ASAYİŞ Haber Girişi : 11 Kasım 2022 22:22

TFF 2. Başkanı Murat Aksu’nun Büyük Başarısı!

TFF 2. Başkanı Murat Aksu’nun Büyük Başarısı!
DİYARBAKIR/ Diyarbakırlı avukat ve iş adamı Murat Aksu, uzun yıllardan beri, kentimizin faydasına olacak her çalışmaya katkı sağlamaya devam ediyor.
Diyarbakır için hazırlanan projelere destek olan, Ankara’da bu projelerin takibini yaparak, gerçekleşmesi için yoğun gayret gösteren Murat Aksu’nun, Diyarbakır tarihinde ilk defa bir milli maç oynanması yönünde gösterdiği gayret ve çaba ise, herkesin takdirini kazanmış durumda.
Ülkemizin ünlü siyaset ve devlet adamı, uzun yıllar İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren hemşehrimiz Abdülkadir Aksu’nun oğlu olan Murat Aksu, adeta on parmağında on marifet olan biri. 
Aynı zamanda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İkinci başkanı olan Murat Aksu, uzun süreden beri gösterdiği çabaların sonucunda, Diyarbakır tarihinde ilk defa bir Milli Maç oynanmasını sağlayarak, gerek vatandaşların, gerekse futbol severlerin takdirini kazandı. Oldukça başarılı hukukçuluğunun yanı sıra, parlak bir iş hayatı geçmişi bulunan Murat Aksu, ilk defa Diyarbakır’a bir milli maç aldırarak tarihe geçerken, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:


‘Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm devlet büyüklerimiz ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Mehmet Büyükekşi ile, TFF ailesine, teşekkür etmek istiyorum.
A Milli Takımımızın gelecek yıl, Mart ayında başlayacak olan EURO 2024 Elemeleri öncesinde oynayacağı hazırlık müsabakalarının ilki Diyarbakır’da oynanacak. Millilerimiz, 16 Kasım’da Diyarbakır Stadyumu’nda İskoçya ile, hemen ardından 19 Kasım’da da Gaziantep Stadyumu’nda Çekya ile oynayacak. 

DİYARBAKIR TARİHİNDE BİR İLK YAŞANACAK
Diyarbakır kentimiz, İskoçya ile oynayacağımız özel maçla, A Milli Takımımız seviyesinde bir maça, tarihinde ilk defa ev sahipliği yapmış olacak. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Nitekim, karşılaşmaya ilgi bir hayli fazla. Maçtan günler öncesinde, otellerde rezervasyonlar doldu. Takımlarına destek için, 1.100 İskoç taraftar Diyarbakır’a gelecek. Şehirde tatlı bir telaş ve heyecan var. Bu müsabaka, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar, geniş bir coğrafyada, hem Diyarbakır ilimizin tanıtımına ve turizmine katkıda bulunacak, hem de kentimizdeki huzur ortamının yanı sıra, hizmetler bakımından gelinen güzel noktayı, bir kez daha gözler önüne serecek.

Ayrıca, Dünya Kupası dolayısıyla, liglere verilecek arada, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerimizin de birer hazırlık maçını Diyarbakır’da yapmaları yönünde girişimlerimiz devam ediyor. Maç gecesi stadyumda konser etkinlikleri yapılması ve maçın tam bir şölen havasında geçmesi noktasında, gerek Futbol Federasyonumuz ve gerekse Bakanlıklarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bizler, Diyarbakır halkı olarak, gelen misafirlere ‘başımız gözümüz üstüne’ geldiniz diyerek, onlara geleneksel konukseverliğimizin en güzel örneklerini sunacağız’.



Hayırsever kişiliği ve çalışkanlığıyla bilinen ve sevilen Murat Aksu’nun gerek hukuki alanda ve gerekse birçok farklı sektörde, çalışmaları devam ediyor.
ASC Hukuk Bürosunun kurucu ortaklarından olan Dr. Av. Murat Aksu’nun, eğitim hayatı başarılarla dolu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Aksu, Yüksek Lisans’ını, Amerika’nın Oklahoma City Üniversitesinde İşletme Yönetimi olarak tamamladıktan sonra, doktorasını, İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi ve Organizasyonu Bölümünde tamamladı. Murat Aksu, ülkemiz hukuk camiasında yıllardan bu yana elde ettiği tecrübesi ile ASC Hukuk Bürosu bünyesinde, gerek ulusal gerekse uluslararası şirketlerden, yabancı yatırımcılara kadar geniş bir yelpazede danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Hukuki danışmanlık hizmetleri sunmasının yanı sıra, şirketinin yabancı müvekkil ve proje geliştirme departmanlarının da başında bulunan Aksu, Ekonomi Hukuku, Spor Hukuku ve Yatırım Hukuku alanlarında da rehberlik etmektedir.

Murat Aksu’nun iş hayatı ise, ülkemizin en saygın kurumlarında görev yaptığı süre zarfında elde ettiği başarılarla dolu. Kalyon Plastik A.Ş. İstanbul Koordinatörü, Demirören Enerji A.Ş. Yönetim Danışmanlığı, Kalpeks Dış Ticaret A.Ş.  Genel Müdür Yardımcılığı, Kalyon Grup Genel Koordinatörlüğü görevlerini başarı ile yürüttükten sonra, halen Kurucu ortağı olduğu Aksu Çalışkan Beygo Avukatlık Ortaklığı şirketindeki görevi ile birlikte, Türk Ticaret Net Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkan Yardımcılığı ve Burundi Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu görevlerini de uzun yıllardır başarı ile yürütmektedir. Aksu, yıllardan beri, ekonomik durumu elverişli olmayan sayısız aileye, hem bireysel olarak hem de kuruduğu dernekler vasıtası ile ayni ve nakdi yardımlarda da bulunmaktadır.

HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.