GENEL Haber Girişi : 23 Nisan 2023 21:24

Yardım derneği Diyarbakır'da depremzede çocukları unutmadı

Yardım derneği Diyarbakır'da depremzede çocukları unutmadı
Uluslararası Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Danışman, Ramazan Bayramı’nın Sevinç, mutluluk, hatırlamak, hatırlanmak, kucaklaşmak, kavuşmak, özlemek, özlem gidermek, barışmak, sevinmek ve sevindirmek olduğunu dile getirerek, “Yüzler gülsün, çocuklar sevinsin. Gülen yüzlere o kadar ihtiyacımız var ki..” dedi.

 

Tüm ülkeyi yasa boğan asrın felaketi diye adlandırılan Kahramanmaraş depreminde dur durak bilmeden bütün imkanlarını depremzedelerin hizmetine sunan Uluslararası Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, Ramazan Bayramı öncesi açıklamada bulundu.

 

 

“BU COŞKUYA HERKESİN DAHİL OLMASI GEREKİYOR”

 

Deprem bölgesindeki çocukları ziyaret ederek onlara bayramlık kıyafet alarak mutluluklarına ortak olan Başkan Danışman, “Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız 2 büyük depremin üzerimizde bıraktığı izlerin gölgesinde geçti Ramazanı Şerif. Yaraların el birliği ile bir an evvel sarılması, acıların paylaşılarak azaltılması hususunda her birimizin büyük gayret ve çabaları oldu.

 

Devlet-millet işbirliği ve koordinesi ile bu çaba ve gayretler büyük oranda amacına ulaştı hamdolsun. Gelen artık “Bayram”..Bayramlar nedir sizce ?   Sevinç, mutluluk, hatırlamak, hatırlanmak, kucaklaşmak, kavuşmak, özlemek, özlem gidermek, barışmak, sevinmek ve sevindirmek olsa gerek.. Bu coşkuya herkesin dahil olması gerekir değil mi? Hele çocukları bu sevincin dışında bırakabilir miyiz? Bayramlık Hediye Kıyafetler teslim edildi… Bayram öncesi deprem bölgeleri başta olmak üzere, Anadolu’daki Şube ve Temsilciliklerimiz aracılığı ile yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık kıyafetleri hediye edildi” dedi.

 

KARDEŞ AİLE PROJESİ BAŞLATILDI

 

Uluslararası Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, “Depremde ağır yara alan  11 ilimize 10 bin gıda paketi gönderdik. Bunun yanı sıra Kardeş Aile Projesi başlattık. Şuan için 1000 Kardeş Ailemiz olan depremzede kardeşlerimize destek olduk. Kardeş aile projemiz devam edecek. Uluslararası Yardım Eli Derneği olarak Diyarbakır ve 30 ilimizde  binlerce yetim olan evlatlarımızı bayramlık alarak sevindirdik” diye konuştu.

 

“HEDİYE KUMANYA KARTLARI TESLİM EDİLDİ”

 

Önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere Hediye Alış-Veriş Kartları’nın da teslim edildiğini belirten Başkan Danışman, “Önceden yapılan titiz çalışmalar sonucu belirlenen ailelere “Hediye Alış-Veriş Kartları” takdim edilerek, belirlenen mağazalardan çocukların diledikleri şekilde, üzerlerine deneyerek kıyafetlerini beğenmeleri sağlandı. Bu Ramazan biraz buruk geçti. Deprem nedeniyle kaybettiğimiz kardeşlerimizi, hatıraları, yaşanmışlıkları geri getiremeyiz. Ama birlik ve beraberlik içerisinde acılarımızı azaltabilir, yaraların bir an evvel sarılması hususunda gayret edebiliriz.

 

Bizler imkanlarımız ölçüsünde bu gayret içerisindeyiz. Ramazan Ayı içerisinde hem deprem bölgelerinde, hem de başka illere giden depremzede ailelere mümkün olduğunca ulaşmaya çalıştık, ihtiyaçlarına destek olmaya gayret ettik. Hatay ve Adıyaman’da her gün 500+500 kişilik iftar yemeklerimiz, çadırda kalan kardeşlerimize ikram edildi. Hediye kumanya kartları, gıda paketleri, ev eşyaları, kıyafetler bölgede bulunan ekiplerimiz aracılığı ile ailelere ulaştırıldı. Deprem bölgesinde 7 farklı merkezde kurulan  “Çamaşırhaneler”  çadırda ve konteynerlerde kalan kardeşlerimizin büyük bir ihtiyacını karşıladı” diye konuştu.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLAR SEÇİLDİ”

Özellikle deprem bölgesindeki çocuklara yönelik çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Danışman, “Her yıl olduğu gibi, bayram öncesi çocuklarımıza verilen hediye kıyafetler, bu sene özellikle deprem bölgesindeki çocuklarımıza yönlendirildi. Çocuklara gülmeyi, oyun oynamayı, şakalaşmayı, koşmayı ve eğlenmeyi yeniden hatırlatmamız gerekiyor. Zira yaşadıkları travma kendilerinden çok büyük..Kendilerine verdiğimiz “Hediye Alış-Veriş Kartları” ile mağazaya giderek kendi istedikleri modeli, beğendikleri rengi üzerlerine deneyerek almaktadırlar. Onlar sevindikçe bizler de seviniyoruz. İyi ve güzel günlerde kullansınlar inşallah” dedi.

HABER :YILMAZ ACU