SAĞLıK Haber Girişi : 06 Ekim 2020 21:14

112 Acil Servis Ekiplerinin virüs mesaisine TRT Haber ekipleri de eşlik etti

112 Acil Servis Ekiplerinin virüs mesaisine TRT Haber ekipleri de eşlik etti
Koronavirüs ile savaşta en ön cephede olan ve virüse yakalanan hastalarla ilk teması da onlarla kuran 112 Acil Servis Ekipleri, salgının başladığı günden bu yana yoğun bir mesai yapıyor. Onların koronavirüs mesaisine TRT Haber ekibi de eşlik etti.

Komuta merkezinden gelen bildirimle harekete geçiyorlar. Sadece birkaç dakikada hazırlıklar tamamlanıyor.

Virüs ile mücadelede önemli görev üstlenen 112 ekiplerinin mesaisi her gün böyle başlıyor.

Onların koronavirüs mesaisine TRT Haber muhabiri Sabahnur Sayılgan ve kameraman Mustafa Tunç da eşlik etti. 

Zamanla yarışıyorlar

Virüsle mücadelenin isimsiz kahramanları zamanla yarışıyor. Belirlenen adrese kısa sürede ulaşan ekipler, koronavirüs şüphelisine hemen ilk tetkikleri yapıyor. 

Ankara 112 İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Birsen Cevahiroğlu Teke, "Komuta kontrol merkezindeki danışman ekip vakayı dinler, değerlendirir, solunum sıkıntısı, göğüs ağrısı, kontrol altına alınamayan ateş, bilinç değişikliği, hareket kaybı gibi durumlarda acil olduğuna karar verir, ekibi yönlendirir. Hastamız da bunu fark ettiğinde 112'yi arıyor. Ekibimiz ambulans uygunluğuna karar veriyor" dedi.

Hasta, dikkatli bir şekilde ambulansa taşınarak hastaneye götürülüyor. Hastanede doktorlara ilk bilgileri de onlar veriyor. 

24 saat görev başındalar

Hasta, hastaneye sevk edilse de 112 ekibinin koronavirüs mesaisi bitiyor. Ekipler, her vakadan sonra kendilerini, tüm ekipmanlarını ve ambulansı dezenfekte ediyor.

112 ekiplerinin koronavirüs mücadelesi 24 saat aralıksız sürüyor.  

Kaynak : Trthaber.com.tr