GENEL Haber Girişi : 15 Ocak 2019 12:00

4D Sanat Kulübü'nden Şükrü Abay ve kanserli hastalara ziyaret

4D Sanat Kulübü'nden Şükrü Abay ve kanserli hastalara ziyaret
Dicle Üniversitesi 4D Sanat Kulübü öğrencileri Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay'ı makamında ziyaret ettiler.
Şükrü Abay'dan kanserle mücadele hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek kanserli hastaları ziyaret etti. Dicle Üniversitesi 4D Sanat Kulübü öğrencileri düzenledikleri öğrenci etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay'ı ziyaret ettiler. 


 
 Abay'dan kanser hastalığı ve kanserin tedavisi hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Abay ile birlikte Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek kanserli hastaları ziyaret ederek kanser hastalığı hakkında bilgi aldılar. Öğrencilere derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi veren ve öğrencilerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Abay, derneklerinin çalışmalarının kamu yararına gönüllük esasına dayalı bir çalışma olduğunu söyledi. Abay, "Üyelerimizin bir çoğu kanser hastası ve kanseri yenen kişilerdir.  




 
Bu çalışma tamamen insanlık namına ve Allah rıza için yapılan bir çalışmadır. Bende 25 yıldan bu yana 4 değişik kansere yakalanıp yendim. Kanserin ismi toplumda ölümle anılıyor ve bunun asla doğru olmadığını biz ve bir çok kader arkadaşımız bunun canlı şahitleri olduk" dedi. Diyarbakır Yeniden Yaşam Derneği'nin çalışmalarından dolayı büyük bir heyecan duyduklarını belirten 4D Sanat Kulübü Sözcüsü Semih Gürbüz ise, "Bende babamı kanser hasatlığından kaybettim. Sanat kulübü olarak tümüyle gönüllü olarak bu çalışmanın içinde olacağız. 




 Hastahenelerde tedavi gören kimsesiz kanser hastalarına gönüllü refakatçi olmak istiyoruz. Toplumdan kansere yönelik farkındalık için Diyarbakır Yeniden Yaşam Derneği'nin bütün çalışmalarından yer almak istiyoruz" diye konuştu. Daha sonra Diyarbakır Yeniden Yaşam Derneği Başkanı Şükrü Abay ve 4D Sanat Kulübü öğrencileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği bir otobüs ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.  
 
 
Dernek üyeleri ve öğrenciler beraberlerinden getirdikleri el emekleri olan çeşitli mimari ürünleriyle birlikte hastanenin Onkoloji Merkezi Sorumlusu Onkolog Dr. Veysel Haksöyler ile görüşerek kemoterapi salonunu ziyaret etti. Dr. Haksöyler'den kemoteri tedavisi hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra hastane yetkilileri ve doktorlardan izin alarak beraberinde getirdikleri hediyeleri servislerde yatan kanser hastalarını ziyaret ederek onlara verdiler. 

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.