GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2024 21:15

AK Parti'nin Eğil Belediye Başkan Adayı Fırat Seydaoğlu'nun Seçim Bürosu Coşkuyla Açıldı

AK Parti'nin Eğil Belediye Başkan Adayı Fırat Seydaoğlu'nun Seçim Bürosu Coşkuyla Açıldı
AK Parti'nin Eğil Belediye Başkan adayı olarak gösterilen makine mühendisi Fırat Seydaoğlu'nun seçim irtibat bürosunun açılışı, adeta bir miting atmosferinde gerçekleşti. Folklör ekibinin performansı eşliğinde partili ve vatandaşlar coşkuyla açılışı karşı

Diyarbakır'ın tanınmış ailelerinden Seydaoğlu ailesinin bir üyesi olan Makine Mühendisi Fırat Seydaoğlu, Eğil Belediye Başkanı adayı olarak, bölgenin sevilen ve sayılan simalarından biri olarak dikkat çekti.

 

Eğil'deki seçim bürosunun açılışına AK Parti MKYK üyesi Ali Karakaş, milletvekilleri M. Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz, Suna Kepoğlu ,Diyarbakır eski milletvekili Sebgettullah Seydaoğlu, İl Başkanı M. Raşit Ocak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adayı Mehmet Halis Bilden, AK Parti Eğil ilçe başkanı ve yüzlerce partili katıldı. Açılışa katılan vatandaşlar arasında Başkan adayı Seydaoğlu'na eş dost, akrabaları ve seçmenler de yer aldı.

Eğil'deki kırsal köylerde uzun yıllardır önemli hizmetleri bulunan Seydaoğlu ailesi, Fırat Seydaoğlu'nun adaylığını takdirle karşıladı. Yatır Köyü'nden Hüseyin Kurul da Seydaoğlu'nun adaylığından memnuniyetini dile getirdi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Makine Mühendisi Fırat Seydaoğlu, Eğil Belediye Başkanı adayı olarak seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Seydaoğlu, seçmenlerden destek isteyerek Eğil'e hizmet etmek istediğini vurguladı.

Fırat Seydaoğlu, "Ben Diyarbakır'ın öz bir evladıyım. Göreve geldiğim takdirde sizlere hizmet edecek bir kardeşinizim. Diyarbakır halkı her şeyin en iyisine layıktır. Eğil halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Köylerden, sokaklardan, ilçe ve mahallelerden geçiyoruz, büyük ilgi görüyoruz. Allah razı olsun halkımızdan. Kapımızı ve gönlümüzü halkımıza açtık. Halkımız bana sahip çıkacaktır. Eğil’i adeta bir parlayan yıldız yapacağız! Bana gönül veren dostlara sonsuz teşekkür ederim" şeklinde konuştu

Peygamber efendimizin hadisiyle konuşmasını sürdüren Seydaoğlu, "Peygamber Efendimizin bir hadisinde, 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydası olanlardır' buyurmuştur. Biz de böyle bir makama talibiz. Her dua ettiğimde Allah'ıma, 'Eğer Eğil'e ve insanlara faydam olacaksa bu makamı bana nasip et, olmayacaksa verme' diyorum. Önümüzdeki seçimler yerel mahalli seçimlerdir, bir hizmet seçimidir. Şu ana kadar siyaset konuşmadık ve konuşmayacağız. Sadece hizmetlerimizden, projelerimizden ve yatırımlarımızdan bahsedeceğiz. Merkez ve kırsal bölgemizin sorunlarını gözlemledik. Başkan olduğumuzda bu sorunları çözeceğiz.

Önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız ilçemize ziyarette bulunacak. Eğil, kültür ve turizm kenti olacak ve bu durumda ilçemize 1 milyar TL girecek. Bu para, bakanlığımız ve belediyemiz ile koordineli şekilde yatırıma ve hizmete dönüşecektir. Çocuklarımız iş bulacaklar. Artık Eğilli vatandaşlarımız, ihtiyaçlarını karşılamak için uzak yerlere gitmek zorunda kalmayacaklar. Yolumuz halkın yolu, hizmet yolu ve huzur yolu. Bize inanan ve destekleyen herkesin dualarını ve desteğini bekliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sizi çok seviyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Fırat Seydaoğlu, eğitiminden, iş deneyimine, liderlik ve yöneticilik sertifikalarından, aile geçmişine kadar birçok alanda nitelikli bir profil çiziyor. Eğil'deki seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Seydaoğlu, Eğil'e hizmet etmek ve bölge halkının refahını artırmak için kararlılıkla ilerliyor.

Fırat Seydaoğlu kimdir?

 

20.04.1980 Diyarbakır doğumlu olan Fırat Seydaoğlu, eğitimen Diyarbakır İnönü İlköğretim Okulu’nda başladı. Daha sonra Gazi Ortaokulu, lise eğitimini ise Ziya Gökalp Lisesi’nde tamamladı. Ardından Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde yılında tamamlayan Seydaoğlu, askerlik görevini 2008 yılında kısa dönem olarak Amasya 15. Er Piyade Eğitim Tugayı’nda tamamladı.  Evli, 2 çocuk babası olan Fırat Seydaoğlu, yaklaşık 10 yıldır idarecilik yapıyor.

Ayrıca Fırat Seydaoğlu Liderlik ve Etkili Yöneticilik(1000 Saat), Girişimcilik, İnsan Kaynakları Yönetimi (800 Saat), Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi (200 Saat), İletişim Becerileri Sertifika Programı, Diksiyon Eğitimi, Doğru ve Etkili Konuşma Teknikleri, İkna Teknikleri Eğitimi sertifikalarına da sahip.

 

Öte yandan, 2000 - 2012 yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde Makine Mühendisi olarak görev yapan Seydaoğlu, 2012 – yılından bu yanada TPAO Eğil Birimi’nde Makine Mühendisi kadrosunda Kamp Şefi olarak görev yapmakta.

 

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU