GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 22:24

AKAR: ‘DÜNYA BU KATLİAMLARA SEYİRCİ KALMAMALI’

AKAR: ‘DÜNYA BU KATLİAMLARA SEYİRCİ KALMAMALI’
Ak parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Hülya Akar, İsrail’in, yıllardan bu yana masum ve savunmasız Filistin halkına karşı sürdürdüğü katliamlara sessiz kalanların, bu vebale ortak olduğunu belirterek, ‘Bu vahşetin sorumlusu Siyonist İsrail ve yandaş
D.BAKIR- Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Hülya Akar, İsrail’in yaptığı zulme haklı bir tepki göstererek, ‘kan dökmekten başka bir şey bilmeyen, İslam ve İnsan düşmanları Siyonist İsrail ve yandaşları, hesap verecekler’ dedi.
Gazze Şeridi'nde bulunan Filistinlilere ateş açan, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle, 61 Filistinli kardeşimizi Şehit ettiler. 3 bine  yakın sivil ve masum vatandaş da yaralanmıştır. Daha önceki yaşanan vahşi saldırılarda da yine bir çok Filistinli vatandaşımız hayatını kaybetmişti. ABD'nin Tel Aviv'de bulunan Büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve ilgili tüm BM Kararlarını ihlal ederek Kudüs'e taşımasını şiddetle kınıyoruz. Bu tasarrufu hukuki açıdan yok hükmünde saydığımızı yineliyoruz. Filistin halkının meşru haklarını yok sayan bu adımın bölgesel barış, güvenlik ve istikrara hizmet etmeyeceğini vurguluyoruz.
ADİL BİR ÇÖZÜME İHTİYAÇ VARDIR
Filistin meselesi adil ve kalıcı bir çözüme kavuşmadıkça, Filistin halkına karşı adaletsiz yaklaşımlar sürdükçe, ne bölgesel ne de küresel anlamda huzur ve istikrar mümkün olamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devletimiz bundan sonra da barış sürecinin sağlıklı bir zeminde canlandırılması ve bölgede adil, kapsamlı ve sürdürülebilir barışın tesisi için uluslararası toplumun sorumluluk sahibi üyeleriyle çalışmaya devam edecektir.
Kudüs, üç İlahi Din için de aynı öneme haiz Mukaddes ve Kutlu bir şehirdir. Tarihe, uluslararası hukuka, uluslararası anlaşmalara ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına göre de Kudüs, Filistin Devletinin tartışmasız başkentidir. İsrail'in Kudüs'ü haksız işgali ile ABD'nin imzaladığı anlaşma ve BMGK kararları hilafına, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması; Kudüs'ün kudsiyetini, tarihi statüsünü, uluslararası hukuku, uluslararası anlaşmaları ve BMGK kararlarını değiştirmez/değiştiremez, haksız işgali haklı kılmaz. ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, bölgeye, huzur, güven, barış ve istikrar getirmeyecektir. Var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, krizleri ve çatışmaları daha da artıracaktır ve öngörülmeyen pek çok olumsuzluğu da tetikleyecektir.
Bu korkunç saldırılarda hayatını kaybeden masum Şehit Filistinli kardeşlerimize Yüce Rabbim’den rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifalar diliyorum’.
Etiketler : Hülya Akar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.