GENEL Haber Girişi : 21 Mart 2021 22:49

Aktay’dan 21 Mart Nevruz Bayramı Kutlama Mesajı

Aktay’dan 21 Mart Nevruz Bayramı Kutlama Mesajı
Türkiye Değişim Partisi Gençlik kolları Genel Başkan Yardımcısı Baran Aktay ,21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Nevruz’un baharın başlangıcı olarak kabul edildiğini mesajında belirten Aktay, “İnsanın tabiatla ahenginin ve kardeşliğinin en güzel örneği olan Nevruz, toprağın baharla birlikte uyanışı ile insanın canlanmasını, doğanın bereketlenmesi ile de insanın daha pozitif yaklaşımlar sergilemesini ifade etmektedir. 

Yeni yılın ilk günü ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, baharı müjdelemesinin yanı sıra toplumdaki birlik ve beraberlik duygularının da en üst düzeyde hissedilmesine vesile olmaktadır. Anadolu’da, Orta Asya’da, Kafkasya’da ve Orta Doğu’da, büyük bir coşkuyla ve benzer şekilde kutlanan Nevruz, uyum ve barışıklık anlayışını yansıtan ortak bir değer olarak, barış, dostluk, kardeşlik gibi evrensel değerlerin paylaşılıp zenginleştirilebileceği bir zemindir.

Türk milleti yüzyıllar boyunca bu zemin üzerinde ve bu anlayışla hareket etmiş, farklılıkları zenginlik kabul eden hoşgörüsüyle, barışçılığıyla tarihe damgasını vuran uygarlıklar meydana getirmiştir” dedi. Baran Aktay, “Bu duygu ve düşüncelerle; bayram coşkusuyla karşıladığımız Nevruz’un birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı artırarak, toplumsal yapımızı güçlendireceğine inanır, Türk dünyasının ve vatandaşlarımızın Nevruz’unu kutluyorum.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.