GENEL Haber Girişi : 08 Mart 2020 13:08

AKYOL:KADINLARIMIZA HAK ETTİKLERİ DEĞERİ VERMELİYİZ

AKYOL:KADINLARIMIZA  HAK ETTİKLERİ DEĞERİ VERMELİYİZ
ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı ve siyasetçi Bedirhan Akyol, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, İş adamı ve siyasetçi Bedirhan Akyol, yayınladığı mesajında, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü hep tartışılan kadınlar, Aziz milletimizin tarihinde ise, anne ve eş olarak, hep hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur. Ülkemizde, kadınların haklarına geçmişten bu yana önem verilmiş olup, son yıllarda kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır. Bu bağlamda; Anayasamızın 10. maddesine “Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.” ibaresi eklenmiş, Ülkemiz özellikle fırsat eşitliği konusunda birçok ülkeye de örnek teşkil olabilecek duruma gelmiştir. Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin başarısında anahtar bir rol oynamaktadır. Annelerimizin geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ahlak, edep ve terbiye dâhilinde yetiştirerek topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir. Bu duygu ve düşüncelerle; bizi biz yapma hedefinde, yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.