GENEL Haber Girişi : 21 Mart 2020 23:37

ALLAH’IN KUDRETİNİ ANLATAN, LÜTUFLARLA YÜKLÜ YOLCULUK

ALLAH’IN KUDRETİNİ ANLATAN, LÜTUFLARLA YÜKLÜ YOLCULUK
İş adamı İsmail Özşanlı Miraç Kandili dolayısıyla, yayınladığı mesajında, duygu yüklü ifadelere yer verdi.
İş adamı İsmail Özşanlı , duygularını şöyle dile getirdi: ‘Bu gece, Peygamber Efendimizin Mescidi Haram’dan Mescidi Aksa’ya, oradan da semaya yükseldiği Miraç Gecesini idrak ediyoruz. İçinde birçok hikmeti barındıran Miraç, Cenabı Allah’ın sonsuz kudreti ve ayetlerinin, Sevgili Peygamberimize gösterildiği derinlikli, mucizevî, hikmetler ve lütuflarla yüklü yolculuğu ifade etmektedir. Miraç, bütün olumsuzluklara ve zorluklara rağmen Tevhid, İbadet, sabır ve istikamet üzere sebat ederek inandığı gibi yaşayanların asla yalnız ve yardımsız kalmayacağını gösteren kutlu bir armağandır. 

Nitekim Risalet’in Mekke döneminde, Peygamberimizle birlikte ilk Müslümanların içinde bulundukları son derece çetin, sıkıntılı ve hüzünlü bir zamanda, Allah’ın lütfu ve ikramı olarak gerçekleşen Miraç mucizesi, Allah resulü ve mümin gönüller için, Rahmani bir destek olmuştur’. Miraç mucizesinin en önemli sonuçlarından birinin günde 5 vakit namaz kılmak olduğunu ifade eden Özşanlı , ‘Peygamber Efendimizin şahsında tecelli eden Miracın tüm müminler nezdindeki karşılığı Namazdır. Zira Miraç mucizesinin en önemli sonuçlarından biri olan günde beş vakit namaz, ruhumuzu daraltan dünyevî ve süflî arzulardan arınarak ulvî duygulara yükselmenin yegâne yoludur. 

Namaz, fiziki âlemin sınırlarını aşarak, Yüceler Yücesi Allah’ın sonsuz rahmet ve mağfiretine ulaşmaktır. Kısacası Miraç, Allah’a iman emniyetinde huzurlu bir gönül, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e (S.A.V) sadakat çizgisinde dosdoğru bir hayat ve Namaza muhabbet neşesinde aydınlık bir geleceğin müjdesidir’.İsmail Özşanlı , ‘Bu mübarek gece vesileyle milletimize hatırlatmak istediğim bir diğer husus ise, küresel bir tehlikeye dönüşen ve dünya genelinde binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip korona virüs salgınına karşı hep birlikte mücadele etmenin gerekliliğidir. 

Zira temizliği İman’dan sayan Kutlu Dinimiz, insan hayatı ve sağlığını her şeyin üstünde tutmaktadır. Miraç Kandilini kutluyor, bu mübarek gecenin, İslam dünyası ve tüm insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna ve hidayetine vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.