Altuğ: Donan askerler yüreğimizi dağladı

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Diyarbakır İl Başkanı Engin Altuğ geçtiğimiz gün Tunceli'de operasyona giden askerlerin kötü hava koşulları nedeniyle donarak şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini belirterek, yaşanan acının tüm Türkiye'nin olduğu gibi kendilerinin canını yaktığını söyledi. 


Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Altuğ, "Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla köyü kırsalında operasyon yürüten Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JÖH timleri, kar yağışı, soğuk hava ve tipiye yakalanan ve sonrasında sisin de etkili olmasıyla zor şartlarda kalan JÖH timi için bölgeye kurtarma ekipleri sevk edilmiş. Donma tehlikesi geçiren 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel ve 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen kardeşimiz kaldırıldıkları Tunceli Devlet Hastanesi’nde ‘Hipotermi’ tanısı konulan Türkel ve Dikmen tüm çabalara rağmen şehit olmuş. Bu acı tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizide derinden etkiledi ve yasa boğdu. Şehit askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz" dedi. 



Terörün kökünün kazınacağını da sözlerine ekleyen Altuğ, "Bu terör belasının son bulmasını temenni ediyoruz. Biliyoruz ki 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine nasıl Türkiye bir olarak cevap verdiyse her türlü terör belasına karşı da ülke olarak tek yürek ve tek bilek olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Tüm Türkiye olarak her zaman terör örgütlerinin karşısında olacağız. Allah ülkemize bu şehit acılarını yaşatanların belasını versin" diye konuştu. 
 


HABER. YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.