GENEL Haber Girişi : 28 Eylül 2018 16:47

"Anadolu Sağlık-Sen günden güne büyüyor"

Anadolu Sağlık-Sen Sendikası Diyarbakır Şubesi üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Diyarbakır'ın meşhur ciğercisi olan Ciğerci Muharrem Usta'da akşam yemeğinde bir araya gelen sendika yetkilileri ve üyeleri Anadolu Sağlık-Sen'in yaptığı ve yapacağı ça

Diyarbakır'ın meşhur ciğercisi olan Ciğerci Muharrem Usta'da düzenlenen yemek sonrası üyelerine seslenen ve her daim emekçinin yanında olduklarını dile getiren Anadolu Sağlık-Sen Sendikası Diyarbakır İl Temsilcisi Mehmet İhsan Acun, "Her zaman emekçinin yanında olacağız kangren olan sorunları çözmeye çalışacağız. Allah'ın izni ile sözde değil özde çalışacağız. Dini dili ırkı ne olursa kapımız herkese açıktır hiçbir şey çözümsüz değildir. 




İnşallah mücadele, sabır ve zamanla her şey çözülür" dedi. Mevcut sendikalara atıfta bulunarak sağlık çalışanlarının ihtiyaçları ve taleplerine cevap veremediklerini belirten Acun, "Bulunduğumuz ortamı ve koşulları iyi bir şekilde analiz etmemiz gerekir. Mevcut sendikaların sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına, taleplerine ve beklentilerine cevap veremediğini, sağlık çalışanlarının haklarını koruyamadığını, çalışma koşullarını ve yaşam kalitelerini artıramadığını görüyoruz. Bu nedenle faaliyetlerinde özellikle çalışma hayatını esas alan ve çalışandan yana bir sendikacılık anlayış ile; Anadolu Sağlık-Sen çatısı altında birlikte hareket etme kararı aldıklarını ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade edip Anadolu Sağlık-Sen olarak şu hususlara dikkat edeceklerini belirtti.




Çalışanların sorunlarına eğilip çalışandan yana olacağız, istişare ile kararlarımızı alacağız, Gücümüzü haklılığımızdan alacağız. Sağlık hizmetini bir bütün olarak görüp tüm çalışanlarının hakkını ve hukukunu gözeteceğiz. Liyakatli çalışanları destekleyeceğiz bu hususta üyemiz olup olmadıklarına bakmayacağız. Nisan ayının başında Diyarbakır’da kurduğumuz bu sendikal hareket 8-10 kişi ile başlarken şuanda 40 civarında bir üye sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Çalışanlarimizin katkı ve destekleri ile günden güne büyümeye devam edeceğiz. Azim ve kararlılık ile mücadele edersek bu hususlarda büyük ilerlemeler kaydedeceğimizi umuyoruz. Samimi Örgütlü ve kitlesel mücadele ile birçok zorluk aşılabilir diyen Acun Anadolu Sağlık-Sen'in temel hedeflerini 10 madde halinde sıraladı:















 1- Çalışma Hayatında Liyakat istiyoruz. 2- İnsanca yaşanabilir bir gelir istiyoruz. 3- G.İ.H, Y.H.S. ve SHS dahil olmak üzere Tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payının verilmesini istiyoruz. 4- Sabit Döner Sermayelerin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. 5- Tüm çalışanları motive eden adil bir döner sermaye dağıtımı istiyoruz. 6- Görevde yükselme ve Unvan değişikliklerinin her yıl yapılmasını ve yazılı sınavların esas alınmasını istiyoruz. 7- Sabit Döner Sermayenin Genel Bütçeden ödenmesini istiyoruz. 8- Çalışma hayatında Aile bütünlüğünün esas alınmasını istiyoruz 9- Tüm Özürlü kadrolarının istihdamını istiyoruz 10- Tüm çalışanlara mesleki zorunluluk sigortası istiyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.