GENEL Haber Girişi : 13 Ekim 2019 23:55

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ, ÇEVRECİ OLDU

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ, ÇEVRECİ OLDU
İlimiz Merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri Anaokulunda ‘Çevre Bilinci Eğitimi’ konulu, geniş katılımlı bir seminer düzenledi. Semineri, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çevre Bilincini Geliştirme Derneği yönetim kurulu başkanı Prof.
Seminere okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık Topluluk katıldı. Öğrenciler ellerinde ‘çevre kirliliğine hayır’ türevi pankartlarla Prof. Dr. Hamdi Temel’i kapıda karşıladılar. Seminerden önce en küçük öğrencilerden iki kişi Prof. Dr. Hamdi Temel’e çiçek vererek ‘hoş geldiniz’ dediler. 


 
EĞİTİCİ VİDEOLAR EŞLİĞİNDE
 
 Seminerde çevre bilinci nasıl oluşmalı ile ilgili eğitici videolar gösterilerek seminere devam edildi. Minik öğrencilerin anlayabileceği şeklinde çevrenin kirletilememesi, ağaçları kesilmemesi, ormanların yok olmaması, plastik çatal bıçak gibi şeylerin kullanılmaması gerektiği gibi şeyler anlatıldı ve bugün anlatılan şeylerin akşam ailelerine anlatılması gerektiği gibi konular anlatıldı.




 AMAÇ, ÖĞRENCİLERDE ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURABİLMEK
 
 Seminerde çevre bilincinin henüz küçük yaşlarda oluşturulmasının hayati değer taşıdığına dikkati çeken Prof. Dr. Hamdi Temel, özetle şu görüşlere yer verdi: ‘Amacımız, öğrencilerde henüz ilk okul, hatta anaokulu çağlarında çevre bilincinin temellerini atabilmek. Öğrencilerimiz bu tür etkinliklerle duyarlılıklarını, çevreci ruhlarını harekete geçirmiş oluyorlar. Örneğin çevre kirliliğini arttıran en önemli etkenlerden biri olan atık pillerin toplanması konusunda, hepimiz hassas olmalıyız. Bu tür çalışmalarla, tertemiz yürekleriyle öğrencilerimize çevre bilincini aşılayacak ve bu sayede de doğanın kirlenmesinin önüne geçmiş olacağız. Öğrencilerimize çevre bilincinin anaokullarında aşılanması, çok önemli. Anaokulları, henüz çocuklarımızın beyinlerinin, zihinlerinin taze bilgilerle oluşum aşaması geçirdiği bir süreçtir.



Çocuklarımız burada öğrendikleri bilgileri ilerleyen yaşlarında uygulamaya geçirecekler. O yüzden çevre bilincini insanlarımıza aşılamak istiyorsak, anaokullarına önem vermeliyiz. Aşamalı olarak, ilk, orta ve liselerimizde de bu konulara gereken önemi vererek, her yaş grubundan çocuklarımız ve gençlerimizde ‘Çevre Bilinci’ni oluşturabiliriz’. Seminer sonunda söz alan her bir öğrenciye ‘neler anladınız?’ şeklinde soru sorularak, anlatılanları daha iyi kavramları ve sağlandı.



Cevap veren öğrenciler alkışlanırken, Huzurevleri Anaokulu Müdürü Songül Uzunkaya tarafından Prof. Dr. Hamdi Temel’e günün anlam ve önemini belirten plaket sunuldu ve teşekkür edildi. Ayrıca, okul müdürü Songül Uzunkaya, bir sonraki seminerin velilere verilmesi yönünde söz aldı.
 
 
ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.