GENEL Haber Girişi : 15 Temmuz 2018 22:50

ANLAYAN VE BAĞLAN AİLELERİNİN EN MUTLU GÜNÜ

ANLAYAN VE BAĞLAN AİLELERİNİN EN MUTLU GÜNÜ
D.BAKIR- Diyarbakır’ın tanınmış ve sevilen ailelerinden ‘Anlayan’ ve ‘Bağlan’ aileleri, önceki gün düzenledikleri Mevlitli Düğün töreniyle, hayatlarının en güzel anlarını yaşadılar.
Anlayan ailesinin biricik kızı Şeyma Anlayan ile Bağlan ailesinin oğlu Musab Bağlan, Kaplan düğün salonunda düzenlenen Mevlitli düğün töreniyle, hayatlarını birleştirdiler. 
İlk olarak, Cuma Akşamı yapılan kına töreninin ardından, Pazar günü saat 13.00’da başlayan Mevlidli düğün töreniyle, evliliğe ilk adımlarını atan genç çiftin bu mutlu günlerine, akrabaları, yakınları ve tüm davetliler de tanıklık ettiler. 




Mevlidli düğün törenine, Anlayan ve Bağlan Ailesinin yakınları, akrabaları, dostları, muhtelif kurum ve kuruluşlara mensup yetkililer, çeşitli meslek gruplarına mensup yönetici ve idareciler, yerel basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve oldukça kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 




ANLAYAN VE BAĞLAN AİLESİ, ÖRNEK BİR EV SAHİPLİĞİ SERGİLEDİ 

Mevlid-i Şerif öncesinde, bütün masaları dolaşarak konuklarını karşılayan ve yakından ilgilenen, Mevlid sonrası, yine konuklarını kapıya kadar uğurlayarak örnek bir ev sahipliği sergileyen gelinin babası Hüsamettin Anlayan ve damadın babası Selahaddin Bağlan’ın bu örnek davranışı, katılımcıların haklı olarak takdirini kazandı. 



KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ, DAVETLİLERİ ADETA MEST ETTİ 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Mevlid-i Şerif’te, damadın babası Selahaddin Bağlan, Kur’an-ı Kerim okuduğu esnada, dinleyenler adeta kendinden geçerken, bazı katılımcıların ise göz yaşlarını tutamadığı gözlendi. 
Ardından ise Nat-ı Şerif okundu. Müteakiben Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’ya (S.A.V.) Salavatlar getirildi. Salondaki davetlilerin de katılımıyla okunan Salavat-ı Şerifeler’in ardından, Dualar edildi. 





Mevlid-i Şerif, bütün katılımcıların da katılımıyla okunan Duanın ardından sona erdi. 
Duanın okunmasının ardından, Hüsamettin Anlayan ve Selahaddin Bağlan, davetlilerle birlikte düğün yemeği yedi. Yemeğin ardından, konuklarını kapıya kadar uğurlayarak, örnek bir ev sahipliği gösteren Hüsamettin Anlayan ve Selahattin Bağlan, duygularını şöyle dile getirdiler: 



‘Biricik evlatlarımızın bu mutlu gününe tanıklık etmemizi nasip buyuran Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bizleri bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmayan tüm akraba, dost ve yakınlarımızla, davetimize icabet eden bütün davetlilere en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. 
Rabbim; bütün bekârlarımızın bu mutlu anları yaşamalarını nasip buyursun’. 





Mevlidli düğün törenine katılan davetliler ise, şu görüşleri dile getirdiler: 
‘Kur’an-ı Kerim tilavetiyle, adeta gönüllerimizin pası silindi. Tarifi imkânsız bir mutluluk yaşadık hep beraber. Nat-ı Şerif, Peygamberimize Salavat-ı Şerife ve son olarak Dualar ile tamamladığımız Mevlid-i Şerif, adeta hepimize manevi bir şölen yaşattı. 

Bu vesileyle, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayatlarını birleştiren genç çiftimize, Cenab-ı Allah’tan bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz’. 




 
ÖZEL HABER.YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.