GENEL Haber Girişi : 18 Mart 2023 17:01

AZİM VE İMAN GÜCÜYLE, KAZANILMIŞ BİR DESTANDIR

AZİM VE İMAN GÜCÜYLE, KAZANILMIŞ BİR DESTANDIR
Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Süleyman Ergin, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde, Vatan ve Ezan söz konusu olunca gözlerini kırpmadan canlarını seve seve veren şehitlerimizi bir kez daha böylesi

19 Şubat 1915 tarihinde başlayan ve ulusumuzun varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı, tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu gibi, düşmana da “Çanakkale geçilmez “ gerçeğini kabul ettirmiştir. Bu nedenle Çanakkale Zaferi, kahraman ulusumuzun varlığını yeniden ortaya koyduğu bir destanın adı olup, bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bugün dünyada az sayıdaki ordunun üzerinde başarı elde eden kahraman Askerlerimiz, Çanakkale’ye savaşmak için değil adeta ölmek için gitmiştir. Çanakkale’de, askerlerine “taarruzu değil, ölmeyi” emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin yanı sıra, onların yanında omuz omuza mücadele veren ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, taktik ve dehanın zaferidir.


BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ, RAHMETLE ANIYORUZ


İman ve Azim ile kazanılmış bu destansı zafer sonrasında ve rengini şehitlerimizin al kanından alan al bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını, canından aziz bilen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, ruhları şad olsun diyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum’.