GENEL Haber Girişi : 26 Ocak 2022 21:54

BARAN AKTAY’A ANLAMLI GÖREV

BARAN AKTAY’A ANLAMLI GÖREV
Esnaf Hareketi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır İl Kurucu Başkanlığı görevine, Baran Aktay atandı.

Genel Merkezi Ankara’da bulunan, genel başkanlığı Hasan Orta’nın yaptığı Derneğin Diyarbakır İl Kurucu Başkanlığı’nın, kentimizin sevilen ve sayılan simalarından Baran Aktay’a verilmesi, kent genelinde sevinçle karşılandı.


Açıklamalarda bulunan Esnaf Hareketi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır İl Kurucu Başkanı Baran Aktay şunları söyledi:

‘Öncelikle bu görevi bana tevdi eden başta Genel başkanımız Sayın Hasan Orta olmak üzere, bütün Yönetim Kurulu üyelerimize, en kalbi duygularımla teşekkür ederim’.

‘GÜÇLÜ ESNAF, GÜÇLÜ EKONOMİ, BÜYÜK TÜRKİYE’

‘Amacımız, ülkemiz genelinde faaliyet gösteren bütün esnaflarımız, sanatkârlarımız, zanaatkârlarımız ve ticaret erbabı arasında, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmayı olabildiğince en üst noktalara taşıyabilmektir’ diyen Baran Aktay, şöyle devam etti:

Esnaf Hareketi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ülkemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren, vergi levhası bulunan, vergi levhası almaya aday olan ya da derneğimize üye olmak isteyen, ticari faaliyette bulunan herkese gerekli şartları taşıması koşulu ile yardım etmek ve iş işleyişlerinde yardımcı olmak amacı ile kurulmuştur.




Ticari alanda faaliyet gösteren esnaf, sanatkar, zanaatkar ve bunun gibi işletme, kişi ve kişilerin dar günlerinde yanında olmak, iş işleyişlerini kolaylaştırmayı hedeflemekteyiz. Esnaflarımızın, bütün olağan dışı gelişmelerden kaynaklı iş kaybından doğabilecek maddi zararlarının maksimum 15 iş günü kadar bir süreçte, zararlarının belgelenmesi koşulu ile % 20’si tutarının hibe olarak karşılanması, yine hedeflerimiz arasındadır. Esnafımızın dar zamanlarında, yani personel desteği, avukat desteği muhasebe desteği gibi, ihtiyaç duyduğu konularda yanında olmak, esnaflarımızın sel, deprem, yangın gibi doğal afetlerden doğabilecek zararlarının  % 20 tutarını, yine belgelenmek koşulu ile karşılıksız hibe olarak karşılamak hedefindeyiz.

Olabilecek OHAL, iç savaş gibi gelişmelerden doğabilecek zararların değerlendirilmesi gibi hususlar ise, genel merkez yönetim kararı sonrası uygulamaya konacak. Derneğimize üye olup, aidatını bir yıl aksatmadan düzenli ödeyen üyelerimiz, kredi koşulunu sağlamak kaydı ile ve genel merkezin istediği evrak ve koşulları sağladığı takdirde 5.000 TL. kefilsiz, bu tutarın üzeri limitlerde ise, genel merkezin belirleyeceği tutar kadar kefil ve ipotek göstermek koşulu ile kredi kullanma hakkına sahip olacaklar.

Yine derneğimizin desteklerinden faydalanmak isteyen üyelerimiz, ilk 3 ay aidatlarını düzenli ödedikten sonra desteklerden yararlandırılacaktır. Üyelik aidatını bir ay aksatan üyemiz, tekrar desteklerden faydalanabilmek için geriye dönük üyelik aidatını ödedikten sonra iki ay düzenli ödeme yapması durumunda, yeniden destek almaya hak kazanacaktır.


Amaçlarımızın gerçekleştirilmesi noktasında, gerek görülmesi durumunda yurt içinde ve yurt dışında vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, gerekli izinleri alarak, derneklerin kurabileceği tesisleri kurmak, uluslar arası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmak gibi projeler de gerçekleştirilecek.

Yine hedeflerimiz doğrultusunda, gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek, dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurmak, gerekli görülen yerlerde şube ve temsilcilikler açmak da, hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Derneğimizin hedefleri ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturmak da, önümüzdeki süreçte projelerimiz dahilindedir.

Amaçlarımızın gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan ve kanunların yasaklamadığı her türlü faaliyette bulunmak, ticari alanda faaliyet gösteren esnaf sanatkâr, zanaatkâr ve bunun gibi işletme, kişi ve kişilerin dar günlerinde yanında olmak iş işleyişlerini kolaylaştırma noktasında destekte bulunmak, derneğimizin hedeflerindendir.

Bu mukaddes kentte yaşayan, ekmeğini yiyip havasını soluyan herkesin, taşını elin altına koyması gerekiyor. Vatandaşlarımızın mutluluğu önemli. Şunu çok iyi biliyoruz ki, biz sokakları altından döşesek bile, halkımızın işleri ve ekonomisi iyi değilse, bir kıymeti yoktur. İşte bu noktada, esnaflarımız, tüccarlarımız ve ticaret erbabına önemli sorumluluklar düşüyor’.

Derneğin henüz bu yıl içinde kurulmuş olmasına rağmen, farklı meslek gruplarına mensup işletmeciler, esnaf ve sanatkârlardan ve ticaret erbabı kişilerden ciddi bir teveccüh olduğuna dikkati çeken Baran Aktay, şöyle devam etti:

HAREKETİMİZ, BÜTÜN TÜRKİYE SATHINA YAYILIYOR

‘Allah’ın izniyle, samimi duygularımız ve hissiyatımızla, mübarek vatanımızda, bütün sektörlerde faaliyet gösteren esnaflarımız ve ticaret erbabına, sanatkârlarımıza, zanaatkârlarımıza, en üst düzeyde ve hızlı hizmetler sunabilmek için, elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Adanmışlık duygusuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duygusuyla, sorunlara, köklü çözümler üretebilmek ve projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacak, üreteceğiz’.

BARAN AKTAY’I TANIYALIM

 Diyarbakır’ın Hani İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Bursa'da, ortaokul ve Lise tahsilini, Diyarbakır'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi ve Artuklu Üniversitesi mezunu olup, evli ve bir çocuk babasıdır. Diyarbakır’ın tanınan ve sevilen, genç girişimci Baran Aktay’ın, bu göreve getirilmesi, esnaflar, sanatkârlar ve iş dünyası mensupları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.