GENEL Haber Girişi : 19 Temmuz 2019 21:58

BARIŞ ELÇİSİ HACİ SAİT ÖZŞANLI TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI.

BARIŞ ELÇİSİ HACİ SAİT ÖZŞANLI TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI.
D.BAKIR- Ülkemiz tarihinde ilk taziye evi kurucusu olan Diyarbakırlı hemşehrimiz rahmetli Hacı Sait Özşanlı adına kurulan Taziye Evi, vatandaşların hizmetine sunuldu.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan merhum Hacı Sait Özşanlı’nın oğlu, İş Adamı İsmail ÖzŞanlı, şunları söyledi: 
‘Bu mübarek kentin bağrından çıkan, ömrünü barışa adayan, bölgemiz genelinde birçok kan davasını barışla sonuçlandıran merhum Hacı Sait ÖzŞanlı’nın cansiperane çalışmaları, bütün halkımızın malumudur. 



RAHMETLE ANIYORUZ 
 
“Barış Elçisi” ünvanlı merhum babam, bilindiği üzere, Nobel Barış Ödülüne aday gösterilmişti. 
Hayatı boyunca binlerce  kan davası, kız kaçırma ve bir çok defalar yaralamaya bağlı husumeti barışla sona erdiren ve 2006 yılında Fransız Haber Ajansı (AFP) tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen merhum Hacı Sait ÖzŞanlı, 65 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuştu. 



Bugün baktığımızda, arkasında ise gurur dolu ve mücadeleyle geçen bir yaşam ve barışmasına vesile olduğu binlerce insanın hayır dualarını görünce, haklı olarak göğsümüz kabarıyor, mutlu oluyoruz. 
Bizler de ailesi ve çocukları olarak, rahmetli babam adına, yapımını tamamladığımız Taziye Evimizi halkımızın istifadesine sunmuş bulunmaktayız.



Bayan-Erkek Taziye Evi şeklinde tasarladığımız, cenaze yıkama yeri ve morg bulunan Taziye Evimizde, ayrıca Kur’an Kursumuzu da inşa ederek, ibadete sunmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız. 
Vatandaşlarımız, ihtiyaç halinde, irtibat numarasına ulaşarak, Taziye Evimizi kullanabilirler. 
Böylesi bir hizmetin bitirilmesinde büyük emeği olan dönemin Lice İlçemiz Kaymakamı Sayın Sinan Başak Valimize de, sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. 
Cenab-ı Rabbim; böyle hayırlı hizmetler sunmayı, cümlemize nasip eylesin’.





DERMAN BABA: BU DEĞERLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLMİYORUZ 
 
Öte yandan konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yılmaz Acu, merhum Hacı Sait Özşanlı gibi, değerlerin kıymetinin bilinmediğine dikkat çekti. 
Yaklaşık 40 yıldır, binlerce insana maddi ve manevi yardımlarda bulunan, tek başına bir sivil toplum kuruluşu gibi hayır hasenat çalışmaları yapan ve bu nedenle kamuoyunda ‘Derman Baba’ olarak bilinen Yılmaz Acu, duygularını şöyle dile getirdi: 



‘Şurası bir gerçek ki, bu mukaddes kentin bağrından çıkmış kıymetli büyüklerimizin kıymetini maalesef bilmiyoruz. 
Merhum Hacı Sait Özşanlı amcamızı yakından tanırdım. Yaptığı çalışmalarına defalarca kez şahit oldum. Ancak ne acıdır ki, böylesi hayırlı çalışmaları gerçekleştirmiş Özşanlı’nın adını, bir park, mahalle veya okula vermedik. Bence bu bizim açımızdan eksikliktir diye düşünüyorum.




Zaten böylesi değerlerin kıymetini yaşarken bilmiyoruz, bari vefatlarından sonra böyle bir uygulama yapıp, ahde vefa örneği sergileyelim. 
Defalarca kez sosyal medya platformlarında bu konuyu dile getirdim. Ama maalesef sesimi duymak istemediler.  
Hayır hasenat yapan, yardımsever ve binlerce kan davalı aileyi barıştıran, husumetleri sona erdiren Rahmetli Hacı Sait Özşanlı, kentimizin değerlerinden biridir. 




Onun adını park, okul veya caddeye vererek, yaptıkları çalışmaları gelecek nesillere aktarabiliriz. 
Hayatını hayır hasenat çalışmalarına adamış, Barış Elçisi ünvanını almış merhum Özşanlı’ya, bunu çok görmemeliyiz diye düşünüyorum. 
Allah; rahmet eylesin’. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.