GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mart 2024 16:47

Başhekim Anlı: Kaliteli ve efektif sağlık hizmeti hedefliyoruz

Başhekim Anlı: Kaliteli ve efektif sağlık hizmeti hedefliyoruz
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan yeni başhekim Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, hastanenin önemini vurgulayarak, sağlık hizmetlerini daha ileri seviyelere taşıma hedefini açıkladı.

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan yeni başhekim Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, gazetemiz muhabirlerinden Ramazan Seykan’a açıklamalarda bulundu. Anlı, hastanenin tarihi ve köklü geçmişine atıfta bulunarak, Diyarbakır Numune Hastanesi olarak bilinen eski yapının, sınırlı imkanlarla dahi harika işlere imza attığını belirtti. Geçmişte efsaneler yazılan bu sağlık kurumunun, günümüzde daha kaliteli ve etkili sağlık hizmeti sunabilmesi için tüm çalışanların bir araya gelerek işbirliği içinde çalışacaklarını ifade etti.

‘HASTANENİN KALİTESİNİ VE EFEKTİFEKTESİNİ ARTIRACAĞIZ’

 

Diyarbakır’ın etkili bir sağlık hizmetine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Anlı, “Burası Diyarbakır’ın hatta Türkiye’nin en eski hastanelerinden biri eski adıyla Diyarbakır Numune Hastanesi, bir sağlık mabedi çok eski zamanlardan çok kısıtlı olanaklarla sağlık alanında harikalar yaratılmış, efsaneler yazılmış bir hastane olduğunu biliyoruz. Hastanemizin son zamanlarda biraz daha ileriye gidebilmesi için, yani hastaneye başvuran kitlenin nüfusun daha kaliteli, daha efektif sağlık hizmeti alabilmesi için tüm çalışan arkadaşlarımızla yani sağlık hizmeti sunumunda görev alan tüm hekim, sağlık personeli, işte onun dışında yandaş, paydaş unsurlarla bu sağlık hizmetini sunmaya çalışacağız. Hastanenin kalitesini ve efektifektesini artıracağız, bütün amacımız bu olacak. Diyarbakır’ın etkili bir sağlık hizmeti sunan bir hastaneye gerçekten ihtiyacı var. Bu sadece ilimizle kalmamalı çevre illerden gelecek hastalarımız, hatta sınır dışından, başka ülkelerden gelecek hastalarımız sağlık turizmi adına buradan faydalanabilmesi için önüne açacağız. Bu konuda idare olarak sağlık müdürlüğümüz ile birlikte bu çalışmalarda rol alacağız” dedi.

ÇEVRE BÖLGELERDEN GELEN HASTALARIN İLK BAŞVURU NOKTASI

 

Hastanenin coğrafi konumu nedeniyle çevre bölgelerden gelen hastaların ilk başvuru noktası olduğunu belirten Anlı, “Hastanemiz konumu olarak eski Diyarbakır’ın göbeğinde olan bir hastane olduğu için işte Suriçi bölgemiz, Şehitlik bölgemiz, Ofis, Yenişehir bölgemiz, mahallelerimiz, ilçelerimiz hatta işte Fiskayası, Saraykapı bölgelerimiz, Diyarbakır’ın doğusundan gelen hastaların ilk başvuru noktası burası. Bu nedenle polikliniklerde ve acil servislerde bir yoğunluk yaşanmakta. Bu yoğunluğu hastaların lehine şekilde düzene sokmaya çalışacağız. Laboratuvar hizmetlerinin daha hızlı olarak sonuç elde edilmesi konusunda arkadaşlarla görüşmeler yapacağız. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanemizde çok sayıda emar ve tomografi çekimi olduğu zamanlarda işyükünün bizim hastanemizle bölüşüldüğü durumuda söz konusu, bunuda belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

Anlı ayrıca, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile işbirliği içinde çalışarak hastaların daha iyi hizmet almasını sağlayacaklarını dile getirdi.

 

Op. Dr. Ethem Bahri Anlı’nın açıklamaları, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin daha da güçlenerek bölgenin sağlık hizmetlerindeki önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyeceğini gösteriyor.

Haber: Ramazan SEYKAN - ÖZEL HABER