SİYASET Haber Girişi : 24 Mart 2021 15:25

Başkan Akyol ve ekibi AK Parti Kongresi’ne katıldı

Başkan Akyol ve ekibi AK Parti Kongresi’ne katıldı
AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, Türkiye'yi 19 yıldır başarılı bir şekilde yöneten AK Parti'den sloganı "Türkiye için güven ve istikrar" olan kongreye katıldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, Türkiye'yi 19 yıldır başarılı bir şekilde yöneten AK Parti'den sloganı "Türkiye için güven ve istikrar" olan kongreye katıldı.

2023 seçimleri için lider kadrolarını belirleyen AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi Ankara'da gerçekleştirildi. Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen büyük kongre öncesi, yurdun birçok noktasından olduğu gibi Diyarbakırlı partililerde Başkent'e gitti. 40 otobüs ile Ankara’da gerçekleşen kongreye giden Diyarbakırlı partililere AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Mehmet Şerif Aydın, AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol ve yönetim kurulu üyeleri Av. Hüseyin Denli ve Faruk Gök eşlik etti. Bunun yanı sıra kendi araçları ve uçaklarla Ankara’da gerçekleşen AK Parti 7. Olağan Kongreye binlerce Diyarbakırlı katıldı.

BAŞKAN AKYOL: KONGRE İLE YENİ BİR HEYECAN OLUŞTU

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nin büyük bir heyecanla gerçekleştiğini ve Türkiye’nin her noktasından olduğu gibi Diyarbakır’dan da AK Partili vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, gerçekleşen coşkulu kongre ile birlikte yeni bir heyecan oluştuğunu söyledi. Başkan Akyol, “Kongre bizim için önemli. Siyasi partilerin kongreleri yenilenme, yeni baştan geleceğe bakma, yeni kararlar ve yeni bir ekip çalışmasının başladığı en büyük toplantılardır. Yapılan kongrede de yeni bir heyecan oluştu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kongrede yaptığı açıklamalar Türkiyemiz için güven ve istikrarın sembolü oldu” dedi.

DİYARBAKIR’DAN BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Diyarbakırlılar ve AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı olarak her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Akyol, “Kongre heyecanını yaşamak adına Ankara’ya 40 otobüs dolusu Diyarbakırlı partili ile katılmanın mutluluğunu yaşadık. Bunun yanı sıra, kendi araçları ve uçaklarla Diyarbakırlılar adeta akın etti. İki bini aşkın Diyarbakırlı vatandaşımız katıldı. Pandemi nedeniyle sayıyı az tuttuk, oysa kongreye gelmek isteyen on binlerce Diyarbakırlı vatandaşımız vardı. Onlarında gönüllerini beraber götürdük” diye konuştu.

PARLAK VE KURT’U DA TEBRİK ETTİ

Kongrede açıklanan AK Parti MKYK listesinde isimleri yer alan Alaattin Parlak ve Abdurrahman Kurt’u da tebrik ettiğini belirten Başkan Akyol, “Mevcut MKYK listesindeki 50 kişi, 75 kişiye çıkarıldı. AK Parti'nin yeni genel başkan vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş oldu. A Takımı'nda Alevi kanaat önderinden eski Türkiye güzeline kadar birçok yeni isim yer aldı. Bu isimler arasında AK Parti’de Diyarbakır siyasetine damga vurmuş isimlerden olan Alaattin Parlak ve Abdurrahman Kurt’un yer alması da bizleri gayet mutlu etti. Sayın Parlak ve Kurt’u tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.