ASAYİŞ Haber Girişi : 07 Mayıs 2019 18:30

Başkan Beyoğlu Ramazan Ayı’nda 20 bin aileyi sevindirecek

Başkan Beyoğlu Ramazan Ayı’nda 20 bin aileyi sevindirecek
Diyarbakır’ın merkez ilçelerinden Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Ramazan ayı dolayısıyla ilçede bulunan ve maddi durumu kötü yardıma muhtaç ailelere gıda yardımında bulunacak. Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Hüseyin Beyo
Başkan seçildiğinden bu güne Bağlar halkının sorunlarıyla yakinen ilgilenen Başkan Beyoğlu, Ramazan ayı nedeniyle 20 bin aileye gıda yardımında bulunacağını söyledi. Başkan Beyoğlu, bunun yanı sıra maddi durumu zayıf yardıma muhtaç fakir yetim, dul, engelli yaşlılara belediye olarak mahalle sokak sokak aileleri tesbit edilerek birçok aileye de yardım edeceğini ve hasta olan yaşlı engelli hastaların tedavileri için bir ekip kuracaklarını ve bu ekip ile evlerinden alıp tedavi için hastanelere götürüp tedavilerini sağlayacaklarını da müjdeledi.  
 
“GIDA PAKETLERİ KAPILARA KADAR GÖTÜRÜLECEK”  
 
 
Yardımlarının Ramazan Ayı’na has olmadığını her zaman devam edeceğini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Yardımlarımız Mübarek Ramazan ayı na has değil her zaman fakir fukaranın yoksulun sesi olacağız. Gıda paketlerini fakir yoksul ailelerimizin evlerine yani kapılarına götüreceğiz teslim edeceğiz hiç kimseyi rencide etmeden evlere teslim edeceğiz sur ilçemizde çıkan olaylardan dolayı bağlar ilçemize binlerce sur sakini fakir ailelerimiz gelmiştir sur ilçemizde geçimlerini güzel bir şekilde yapıyorlardı. Bağlar ilçemizde çok sıkıntılı aileler var bu ailelerimize fakir fukaramıza yardımcı olmak gıda ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni Allah’ın izniyle yapacağız. İlçemize çok göç eden ailelerimiz var, bu mübarek ayda yoksula fakirlerimize sahip çıkmak bir insanlık görevidir.yardımlarımız belediye olarak yapılacaktır. Diyarbakırımız her şeyin en güzeline layıktır. Hizmet etmek boynumuzun borcudur” dedi.  
 
“SUR’DAN BAĞLAR’A GÖÇ EDEN BİR ÇOK AİLE VAR”  
 
Bağlar’da birçok aileye yardım edeceğini ifade eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu; “Bağlar kesiminde yaşayan birçok fakir ve muhtaç insan var. Sur’daki olaylar sırasında Bağlar’a göç eden birçok aile burada kalıyorlar. Ramazan ayının fakir ve muhtaçlara yardım ayı olduğundan dolayı bizlerde belediye olarak bu rahmet ve mağfiret ayında yoksul ve muhtaç ailelerimize elimizden geldiğince yardım yapacağız. Yaklaşık olarak 20.000 muhtaç ve yoksul aileye bir komisyon kurarak yardımda bulunacağız” dedi.  
 
3 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK 2 RAMAZAN ÇADIRI AÇILDI 
 
Bazı fırsatçıların ramazan ayı nedeniyle fiyatları arttırdığını belirten Başkan Beyoğlu; “Bağlar ilçemizde vatandaşlarımızın maddi imkânsızlıklar yaşadığını biliyoruz. Bu konuda zabıta ekiplerimizi görevlendirerek fırsatçılık yapanlara göz açtırmayacağız. Vatandaşımızın cebine göz diken kesimi denetleyeceğiz. Ramazan ayında vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için ne gerekiyorsa yapacağız. Ayrıca Ramazan ayında yoksul ailelerimiz için de 3000 kişiye hizmet verecek şekilde Peynirciler pazarı yakınında ve Eski bağlar müftülüğünün arkasında 2 tane Ramazan çadırı açtık. İftarda vatandaşlarımızla buluşarak onlarla birlikte güzel bir ramazan ayı geçirmek istiyoruz” diye konuştu. 


 
 “HARABE EVLER YIKILIP OYUN PARKLARI YAPILACAK”  
 
Bağlar’da çocukların oynayacakları oyun alanlarının olmadığını bunun için bir proje geliştirdiklerini de anlatan Başkan Beyoğlu, “Bağlar ilçemizde ara mahallelerde ve arka mahallelerde yıkılan evler var. Mahalle sakinleri bu evlerden rahatsızlık duyuyorlar Allah kısmet ederse bu evleri en yakın zamanda yıkacağız ve bu evlerin alanlarına çocuklarımız için oyun parkları yapacağız” diye konuştu. 
 
 “BAŞKAN BEYOĞLU’NUN RAMAZAN AYI MESAJI”  
 
Beyoğlu, şu ifadelere yer verdi; “Ramazan paylaşma ayıdır. Ramazan Ayı boyunca kurulan iftar sofralarında bereket, paylaşma, kardeşlik ve Cenabı-ı Allah’a sığınma vardır. Peygamber Efendimiz ’in, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ öğretisine uygun davranmakla yükümlüyüz ve bunu Ramazan’da en yoğun şekilde yaşayıp, hayatımıza koyma fırsatını Cenabı-ı Allah bize bahşediyor. Ramazan Ayı’nda kurulan iftar sofralarına oturmanın, oruç açmanın manevi huzuru ve güzelliği, İslam âlemine has bir ayrıcalıktır. Mübarek Ramazan Ayı hürmetine Cenabı Allah tüm mazlumlara hayırlı kapılar açmayı nasip etsin. Ramazan Ayı’nın başta Diyarbakırlı hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âlemine, insanlığa hayır ve güzellik getirmesini temenni ediyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.