GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 19 Mart 2024 11:00 Haber Girişi : 19 Mart 2024 00:12

Başkan Bozkuş’dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Bozkuş’dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümü dolayısıyla, yazılı bir açıklama yapanMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Bozkuş, Çanakkale Zaferi’nin, şanlı tarihimizin kahramanlık vesikalarından bir

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Bozkuş  , şunları söyledi: ‘Tarih sayfalarımızın kahramanlık mücadelelerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 105.yıldönümünü kutlamanın haklı onur ve gururunu yaşamaktayız.

İman gücünün en veciz örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi, dünya tarihini değiştiren, son derece önemli bir kilometre taşıdır.

Önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizi anma adına bizim için çok anlamlı bir gündür. Çanakkale Savaşları; Milletimizin, tarih önündeki hesaplaşmalarından biridir. Bu zafer vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir.
Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral, hem ışık, hem de yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önsözü olmuştur.

Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki atalarımızın istikbalimiz adına verdikleri cana borçluyuz.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.


Bu düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 109 yıl önce kazanılan bu zaferde, Anadolu’nun her köşesinden gelerek destan yazan fedakâr ecdadımızı, Ordumuzun kahraman mensupların