GÜNDEM Haber Girişi : 19 Aralık 2023 19:48

Başkan Danışman Gazze için Mısır'da

Başkan Danışman Gazze için Mısır'da
Siyonist İsrail 7 Ekim’den bu yana binlerce çocuk, kadın, yaşlı ve masum sivili dünyanın gözü önünde katletti, katletmeye devam ediyor.

 

Bu soykırımı, bu vahşeti tüm dünya televizyon ekranlarında canlı yayınlarda izliyor.
İslam dünyasının sessizliği, Birleşmiş Milletlerin (BM), İslam İş birliği Teşkilatı (İTT) ve Arap Birliği’nin duyarsızlığı ve yaptırım gücünün olmayışının bedelini Gazze’de masum çocuklar canlarıyla ödüyor. Dünyanın iyi ve vicdan sahibi insanları meydanlarda bu soykırıma dur demek için gösteriler, eylemler düzenlese de hükümet ve devlet nezdinde somut adımların atılmaması bu trajediyi derinleştiriyor.

İşte tamda böylesine zor bir zamanda Uluslararası Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, Gazze'ye yönelik yapılacak yardım çalışmalarını koordine etmek ve yardımların Gazze içlerine ulaşması için bir yol aramak üzere Mısır’ın başkenti Kahire’ye ziyarette bulundu.



Mısır; Gazze’ye olan kara bağlantısı sayesinde yardımların ulaştırılması için tek seçenek. Başta Türk Kızılay’ı olmak üzere ülkemizden ve dünyadan birçok STK Gazze’ye gönderilen yardımları Mısır üzerinden Mısır Kızılay’ı aracılığı ile ulaştırmakta. Refah sınır kapısından sınırlı sayıda yardım tırının geçişine müsaade ediliyor ve bu tırların geçişi Mısır Kızılay’ı koordinesinde BM ve İsrailli otoriteler kontrolünde gerçekleşiyor.
Dernek Başkanı Danışman, Kahire’de önce Mısır Kızılay’ı ile görüşme gerçekleştirdi ve Gazze’ye gönderilen yardımlar hakkında bilgi aldı.



Mısır Kızılay’ı Genel Koordinatörü Yaser Abdullah Muhammed, dünyanın farklı ülkelerinden gelen yardımların detaylarını ve bu yardım malzemelerinin Gazze’ye nasıl ulaştırıldığı hakkında bilgileri paylaştı. En fazla insani yardım malzemesinin Katar ve Türkiye’den geldiğinin altını çizdi.
Yapılan görüşmeler neticesinde ve Gazze’nin içerisinden gelen talep doğrultusunda şu an için en çok ihtiyaç olan gıda paketleri ve soğuk hava şartları nedeniyle battaniye ihtiyacının olduğu bilgisi üzerine Mısır Kızılay’ı aracılığı ile gıda paketleri ve battaniye yardımları hazırlanarak dernek başkanımızın refakatinde kamyonlara yüklendi ve Refah sınırından geçmek üzere Ariş’e doğru yola çıktı.



Mısır Kızılay’ının ardından Filistin Kızılay’ı Başkanı Tarık Arafat’ı ziyaret eden dernek Başkanı Dr. Sadık Danışman, Filistin Kızılay’ının faaliyetleri ve Gazze’nin güncel durumu ile ilgili bilgiler aldı. Yardımeli Derneği ve Filistin Kızılay’ının müşterek gerçekleştirebileceği yardım çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuldu. Mısır’da bulunan Gazzeli yaralıların tedavileri noktasında Yardımeli’nin verebileceği destek kendilerine iletildi. Yapılan ziyaretin kendileri için çok kıymetli olduğunu dile getiren Tarık Arafat; başta Yardımeli bağışçılarına ve tüm Türk halkına teşekkür etti.



Başkan Danışman yoğun geçen ziyaretinde ayrıca Mısır’da faaliyet gösteren ve Filistin/Gazze’ye yönelik çalışmalar yürüten STK’lar ile görüşmelerde bulunarak Yardımeli Derneği’nin çalışmalarını paylaştı.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU