GENEL Haber Girişi : 23 Nisan 2022 23:47

BAŞKAN ERDEM: VATANDAŞLARIMIZIN FERYADINI DUYUN ARTIK

BAŞKAN ERDEM: VATANDAŞLARIMIZIN FERYADINI DUYUN ARTIK
D.BAKIR/ Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, çalışmalarını çok yönlü olarak devam ediyor.

Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, esnaf ve vatandaş ziyaretlerini, Ramazan ayında sürdürüyor…

               Erdem ve il teşkilatı ile beraber bugün Merkez Sur İlçesinde, bir dizi esnaf ziyaretleri ,üye çalışmaları gerçekleştirdi, esnaflar ve kalabalık bir vatandaş grubuyla beraber iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten,  İl Başkanı Ali Erdem, iftar sonrası, şunları söyledi: ‘Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra, esnaflarımız bizleri iftara davet ettiler. Bu nazik davetleri için, İl Teşkilatımız adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Yüce Rabbim, aziz vatanımız ve bütün Ümmeti Muhammed’e, her zaman bereketli ve huzurlu iftarlar yapmayı, sağlık, huzur ve güven içinde yaşamayı nasip eylesin.


SORUNLAR, HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Erdem ; Bu ziyaretlerimizde çok daha yakından müşahede ediyoruz ki, gerek esnaflarımız ve ticaret erbabı, gerekse toplumun diğer tüm kesimleri, her geçen gün ağırlaşan hayat koşulları altında, hayatlarını bin bir güçlükle idame ettirmeye çalışmaktalar. Ülkemiz son derece kötü yönetiliyor. Kaynaklarımız har vurup harman savruluyor, birkaç yandaş holdinge peşkeş çekiliyor.

Vatandaşlarımız , yoksulluk, işsizlik ve yüksek enflasyon ile mücadele ediyor. Sürekli artan hayat pahalılığı, işsizler ordusuna her geçen yıl yeni yığınların eklenmesi, Eğitim ve Sağlıkta yaşanan sorunların giderek artması, hayat şartlarının insanları canından bezdirecek bir noktaya getirmesi, kuşku yok ki, hepimizi üzmekte.

 Millet olarak karanlık bir dehlizden geçiyoruz. Mevcut hükümetim siyasi beceriksizliği getirdiği dev boyutlu ekonomik kriz, memuru, İşçiyi, emekliyi, köylümüzü, çiftçimizi ve esnafımızı her gün biraz daha fakirleştiriyor.

Ancak, kesinlikle umutsuz değiliz. Bizler şükürler olsun, inançlı insanlarız. Yüce Rabbim’den umutlarımızı, asla ve kata kesmeyeceğiz.

Bu kâbustan uyanacağız. Asgari ücretli milyonlarca vatandaşımızı, açlık sınırının altında bir ücret almaktan kurtaracağız. Paramızın, pula dönmesine son vereceğiz’.

ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ


‘Cenab-ı Allah’ın kutlu fethini müjdelediği, Mekke ve Medine’den sonra 5. Haremi Şerif Unvanına sahip, Dinimiz İslam’ın Anadolu’ya Açılan İlk Kapısı’ Mukaddes Diyarbakır’da yaşamaktan, hepimiz onur ve mutluluk duyuyoruz’ diyen Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, şöyle devam etti: ‘Halkımızın sinesinden çıkan, bu köklü hareket, her geçen gün vatandaşlarımızdan daha fazla bir teveccüh görmekte’.

Tencerelerde et değil, dert kaynar oldu. Yarınlarımızı inşa edecek gençlerimiz, işsizlik ve parasızlık kıskacında, yaşamaya çalışıyorlar. Pazara giden vatandaşlar, tane ile alım yapar hale gelmeye başladı. Hayvancılık can çekişmekte. Çiftçimiz, köylümüz, hacizler kıskacında. Tarım yapılan arazilerin her geçen yıl azalması, son derece vahim bir durumdur.



Emeklilerimize en az üç bin lira bayram yardımı yapılması gerektiğini, defalarca kez muhtelif platformlarda dile getirmiştik. Ne yazık ki, emeklilerimiz yine hayal kırıklığına uğratıldı. Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorunları ivedi olarak çözüm bekliyor. Sürekli ekranlara çıkıp, hayal tacirliği yapan hükümet kadroları, bu konuda da maalesef samimi değiller.

Memurlarımız için 3600 Ek Göstergenin bile ancak yılsonuna doğru çıkacağı ifade ediliyor. Kimi hükümet yetkilileri, ‘Aralık ayına doğru, enflasyonun düşmeye başlayacağını belirtiyor. Nisan ayındayız, daha 8 koca ay var. Bu sekiz ay boyunca milyonlarca vatandaşımız evini nasıl geçindirecek, tenceresini nasıl kaynatacak, çocuklarını nasıl okutacak?

Yeniden refah partisi olarak daha önce “yaptık yine yapacağız” diyerek Tüm vatandaşlarımıza çare var genel başkanımızı takip etmeye devam edin diyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.