GENEL Haber Girişi : 09 Şubat 2020 17:18

BEDRİ AYSELLİ’NİN TARİHİ KERVANSARAY OTELİNDE KLİP ÇEKİMİ

BEDRİ AYSELLİ’NİN TARİHİ KERVANSARAY OTELİNDE KLİP ÇEKİMİ
Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yapılarından olan Kervansaray Oteli’nde, ünlü sanatçı Bedri Ayseli’nin klip çekimi gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanlığını uzun yıllar Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı da yapmış olan İş adamı Mehmet İpek’in yaptığı T
Bilindiği üzere Mehmet İpek, Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem felaketinden hemen sonra yaptığı açıklamada, otelini depremzede vatandaşlara ücretsiz olarak tahsis etmiş ve bu davranışı, kamuoyunda haklı olarak takdirle karşılanmıştı. Diyarbakırlı ünlü sanatçı Bedri Ayseli’nin son klibi olan ve büyük beğeni toplayan ‘Le Kirve’ Kalk gidağ Diyarbekire Adlı klibinin çekimleri, Tarihi Kervansaray Oteli’nde çekimlerle tamamlandı.
 


DEPRDEMZEDE VATANDAŞLAR DA KLİP ÇEKİMİNE TANIKLIK
 
 ETTİ Bugüne kadar bir çok defalar klip ve film sahnelerinin çekildiği, tarihi 1.500’lü yıllara kadar dayanan Kervansaray Oteli’nin havuz başında gerçekleştirilen klip çekimi, Diyarbakır’ın tanınmış simalarını da bir araya getirdi.




Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Eski Başkanı Fahrettin Akyıl, Gönül Mimarları İnsiyatifi temsilcilerinden Mahmut Bozbay, Veysi Bozkuş, Mehmet Salih Can, Abdülkadir Ayüz, Hanifi Ekinci, Metin Tunç gibi tanınmış isimlerin yanı sıra, ünlü sanatçılar Şerif Kayran ve Natık Uncu,Fesih Kuday, da klip çekiminde Bedri Ayseli’yi yalnız bırakmadılar.



Yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, davetliler ve kalabalık bir misafir topluluğu da klip çekimine katıldılar. Ayrıca, deprem felaketinden sonra Kervansaray Oteli İşletmecisi Mehmet İpek’in daveti üzerine, otelde ücretsiz olarak misafir edilen depremzede aileler de, Bedri Ayseli’nin klip çekimini izlediler. 


 
RAHMETLİ CELAL GÜZELSES’İ DE ANIYORUZ

 Billur gibi sesi ve kendine has tarzıyla, son klibi olan ‘Lî Kirve’yi seslendiren ve büyük beğeni toplayarak, davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlanan Bedri Ayseli, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Mekke, Medine’den sonra, 5. Haremi Şerif ünvanına sahip olan, İslam’ın Anadolu’ya Açılan İlk Kapısı, Şehr-i Diyarbekir’e bir kez daha gelmek ve son çalışmamı,



sanat ve müzik dostlarımın arasında seslendirmek, beni ve bütün sanat dostlarını çok mutlu etti. Bizleri her zamanki konukseverliği ve samimiyetiyle ağırlayan, Sayın Mehmet İpek ve gelen tüm dostlarımıza, teşekkür etmek istiyorum. Depremzede aileleri otelinde ücretsiz ağırlayarak, ne kadar gönlü zengin bir Diyarbekir beyefendisi olduğunu, bir kez daha kanıtladı. 
 


Diyarbakır’ın sanata ve sanatçıya verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Bağrından sayısız fikir ve bilim insanı, şair, yazar ve sanatçı çıkaran Mukaddes Kent Diyarbakır’ımız, Semavi Din’lerin buluşma noktasıdır. İstanbul’da başladığım klip çalışmalarımı Diyarbakır’da tamamladım.



Bu Mukaddes Kentte tamamlamasam, zaten çalışmam eksik kalırdı bana göre. Zaten biz sanatçılar, birer kültür elçisi gibi, şehirler arası kültür ve sanat bağını ilmik ilmik dokuyarak, kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemeye çalışıyoruz.
 

 
 Diyarbekir İlimizin tarihi ve turistik mekânlarında çektiğimiz klip, bir hayli ilgi gördü ve beğenildi. Klibimiz, yakında sanat severlerle buluşacak. Sanat severlerin bu ilgisi ve desteği, beni hep zinde tutuyor ve yeni eserlerime ilham kaynağı oluyor. Nitekim bu klibimin hemen ardından, yeni bir eser daha geliyor. Yani sanat ve kültür çalışmalarım, kısmet oldukça devam edecek.



Ayrıca, bugün Diyarbakır İlimizin bağrından çıkardığı müziğimizin piri, ustaların ustası, Şark Bülbülü Merhum Celal Güzelses’in de vefat günü. Merhum Celal Güzelses’in sanatımıza ve müziğimize kattıklarını unutmak mümkün değil. Onun da mezarını ziyaret ederek, dualar okuduk.
 


 Bu duygu ve düşüncelerle, kendisine bir kez daha, Cenabı Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz’. Tarihi Kervansaray Oteli’nde yapılan çekimleri, HERA Prodüksiyon Genel Yayın Yönetmeni Hekim Aydın ve beraberindeki prodüksiyon ekibi gerçekleştirdi. Hekim Aydın, ‘Medeniyetler Beşiği Diyarbakır’ımızın bağrından çıkan böylesi kıymetli bir ağabeyimizin klibini çektiğimiz için çok mutluyuz.



Diyarbakır üstü açık bir müze konumunda. Farklı tarihi ve turistik mekânlarda, değişik açıklardan yaptığımız çekimleri, Tarihi Kervansaray Oteli’nde tamamladık. Yakında, müzik severlerin beğenisine sunacağız’ şeklinde görüşlerini dile getirdi.
 
HABER: YILMAZ ACU D.BAKIR- 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.