GENEL Haber Girişi : 12 Aralık 2019 22:41

Bilsem Ankara'ya Hazırlanıyor.

Bilsem Ankara'ya Hazırlanıyor.
Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri, büyük bir başarıya imza attılar. Türkiye Zekâ Vakfı Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Bölge Finalinde, Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Ortaokul öğrencileri, birinci olarak, İlimizin gurur kaynağı oldu
Bu sonuçla, Diyarbakır’ı başkent Ankara’da yapacak finalde temsil etme hakkı kazanan öğrenciler, Türkiye Şampiyonluğu’na kilitlendiler. Bilim ve Sanat Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Sabri Tekidi, yaptığı açıklamada, şu görüşleri dile getirdi: ‘Başarıyla Diyarbakır İlimizi temsil eden evlatlarımızı candan kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Takım kaptanımız Sait Atlı ve bütün öğrencilerimiz, Azim ve gayretle şampiyonada mücadele ediyorlar. Bu başarıdan sonra, haklı olarak hedef büyüttük ve Türkiye Şampiyonluğuna kilitlendik. 


 
FİNALLER, BAŞKENT ANKARA’DA 
 
Bilindiği üzere, Türkiye Zekâ Vakfı’nca (TZV), ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ‘Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları Şampiyonası’nın il finalleri 19 Ekim'de, bölge finalleri ise 16 Kasım'da yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK desteğiyle öğrencilerin düşünme, karar verme, problem çözme becerilerini geliştirmek ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmak amacıyla



düzenlenen, ‘Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları Şampiyonası’na ilgi ve katılım, her geçen yıl daha da artıyor. Ülkemiz genelinde devlet okulları ve özel okulların takım olarak katılabildikleri şampiyona, ilkokul 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri ile ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik üç farklı kategoride düzenleniyor.


Okullar, tüm kategorilerde ya da uygun gördükleri kategoride en fazla bir takımla şampiyonaya katılabiliyor. Okul seçmeleriyle dört aşamada yapılacak şampiyonanın il finalleri, 19 Ekim'de internet üzerinden, bölge finalleri ise 16 Kasım'da İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Adana, Erzurum ve Gaziantep illerinde yazılı olarak yapıldı. Şampiyona, 21 Aralık Cumartesi günü Ankara’da yapılacak yazılı final sınavı ve ödül töreniyle sona erecek. Yarışmada her kategoride ilk üç dereceye giren okullara kupa, öğrencilerine ve öğretmenlerine ise madalya verilecek. Türkiye finalinde yarışan tüm okullar, öğrencileri ve öğretmenleri de başarı belgesi alacak. Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi olarak, Türkiye Şampiyonluğu’nu elde etmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşma noktasında, çalışmalarımızı Azimle sürdürüyoruz’.





ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.