GENEL Haber Girişi : 09 Ağustos 2020 13:08

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ: MBK OFİS MOBİLYASI

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ: MBK OFİS MOBİLYASI
D.BAKIR- Diyarbakırlı bayan girişimci Melike Balkın Karakaya, iş dünyasında gerçekleştirdikleriyle kısa süreye büyük işler sığdırmayı başarırken, önümüzdeki süreçte seri imalata geçmeyi hedefliyor.
Sektörde gerçekleştirdikleriyle, çoğu zaman erkeklerin bile altından kalkamadığı yükü omuzlayan Karakaya, gerek yeni girişimcilere ve gerekse hemcinslerine de olumlu bir örnek teşkil ediyor.

Diyarbakır’ın gurur kaynağı olan, girişimci ve iş kadını Melike Balkın Karakaya, hem evini, hem işini başarıyla yöneterek, iş dünyasında kadınların da zirveye çıkabileceğini bir kez daha gösterdi.

Azim ve sebatla sürdürdüğü mücadelesinde örnek teşkil eden evli ve dört çocuk annesi, Felsefe Yüksek Lisans mezunu Karakaya’nın başarısı, bir çok girişimciye ilham kaynağı olacak türde.



MBK, ÜRETİCİ FİRMA AÇILMAYI HEDEFLİYOR

2019 yılında hizmete açtığı MBK Ofis Mobilyası, kısa zamanda tanınarak, Diyarbakır’ın aranan mobilya firmalarından biri olan Karakaya, başarı öyküsünü şöyle anlattı: ‘Senelerdir bu sektörün içinde bilfiil çalıştım. Erkeklerin yoğun bir şekilde bulunduğu mesleğin inceliklerini öğrendim.

Artık bayanların oto tamirciliği, otobüs şoförlüğü gibi erkek egemen sektörlere de girdiğini mutlulukla görüyoruz. Bölgemizde ‘mobilya sektöründe neden bir bayan girişimci olmasın’ dedim. İlk fikrimi ortaya attığımda, neredeyse herkesin ‘yapamazsın, edemezsin ‘ gibi sözleriyle karşılaştım. Kendi ailemden bile böyle söyleyenler oldu.

Azim, sabır ve gayretle olmayacak iş yok. Dürüst ve kaliteli çalıştığınız zaman başarıya ulaşabiliyorsunuz. İlk etapta, küçük bir yer açtım. Zamanla piyasaya ağırlığımızı koyunca, tanınmaya başladık ve teşhir ürünlerimizi sergilemek için büyük bir showroom mağazası açtık. Eşim Hasan Karakaya ve ekip arkadaşlarım, en büyük destekçim oldular. Diyarbakır’ın en yetenekli ustalarından oluşan ekip arkadaşlarım, özenle yaptıkları işlerine sevgilerini de katarak, her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutuyorlar.



NİHAİ HEDEFİ, SERİ İMALATA GEÇEBİLMEK

Melike Balkın Karakaya, oluşturduğu MBK Markasıyla, çalışmalarını her geçen gün daha geniş bir kapsamda sürdürmeyi sürdürürken, nihai hedefinin, MBK Ofis Mobilyası olarak, Türkiye’nin en kaliteli seri ürün üreten fabrikası haline getirmek olduğunu belirtiyor. Böylelikle ihracat yaparak, hem ülkemize döviz kazandırmak, hem kent ekonomisine yeni katma değer katarak, istihdama da ciddi anlamda katkılar sağlamayı hedefliyor.

Günümüz mobilya sektöründe daha yenilikçi ve teknolojik ürünler üreterek, MBK OFİS MOBİLYASI olarak Türkiye’nin en iyi üretici firması haline olmak vizyonuyla çalışmalarına devam eden Balkın, şöyle devam etti:
‘Esas hedefim, ilerleyen zamanlarda seri üretime geçebilmek. Devletimizin kadınları iş hayatına teşvik etmesi en büyük avantajım oldu. Ulaştığımız nokta, benim ve hemcinslerimin yanı sıra, yeni girişimciler açısından gurur verici bir durum. Kentimizin ekonomisine katma değer katmak ve insanlarımıza istihdam alanı oluşturmak da ayrı bir mutluluk. Kararlılığım ve dik duruşumun yanı sıra, ekip arkadaşlarımın da işi sahiplenip çalışmaları, başarıyı getirdi. Sektörümüzün idealist ve gayretli mensuplarıyla çalışarak, kaliteli ürünler üretiyoruz.



Donatım anlamında bütün resmi-özel kurum ve kuruluşlara en iyi ve en hızlı şekilde ulaşmak misyonuyla çıktığımız bu hizmet yolculuğunda, disiplin ve özveriyle, planlı ve programlı çalışarak, hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.


Misyonumuz doğrultusunda, gelecekte daha büyük kitlelere hitap etmek amacıyla firmamızı, seri imalat yapan konuma getirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle hem daha fazla istihdam alanı oluşturacak, hem de hızla gelişen mobilya sektöründe daha teknolojik ve ergonomik ürünler üreteceğiz. Ülkemizin en kaliteli ürünlerini imal etmeyi hedefliyoruz. Resmî web sitemiz aynı zamanda alışveriş sitesidir. İsteyen vatandaşlarımız buradan bize ulaşabilir ve sipariş de verebilirler.

Ayrıca, iOS ve Android uygulamalarında dileyen vatandaşlarımızın telefonlarına uygulamayı indirerek, bütün ürünlerimizi detaylı inceleyip, alış veriş yapabilirler. Bunun yanı sıra, ulaşamadığımız noktalara, sosyal medya üzerinden de ulaşabiliyoruz. Ürünlerimizi ve çalışma sistemimizi görmek isteyen vatandaşlarımızı firmamıza bekleriz’.



BOL ÜRÜN ÇEŞİDİ, UYGUN FİYATLAR VE ÖDEME KOŞULLARI

Kayapınar Fırat Mahallesi Jiyan Caddesi Döker Llife sitesi altı B Blok numara 5 Adresinde, iki katlı 400 metrekarelik oldukça geniş bir mekanda hizmet sunan MBK Ofis Mobilyası, zengin ürün çeşitlerini, ekonomik fiyatlar ve uygun ödeme koşullarıyla sunuyor.

Ofis mobilyaları, Okul araç ve gereçleri, Donatım ve Atölye, Kuaför ve Çocuk Gelişimi Atölyelerinin ihtiyaç duyduğu mobilyalar, Çelik Raf Sistemleri, Kütüphane, Konferans Salonu, Stor Perde, Yurt Donatım, Anaokulu donatım gibi, oldukça geniş bir portföyü olan firma, ‘Herkese ve Her Keseye’ uygun fiyatlarıyla hizmet sunuyor. KOSGEB veya herhangi bir kurumdan destek almadan, bugünlere gelen Melike Balkın Karakaya, ‘Kalite, güven ve zamanında teslim, ‘Olmazsa Olmazlarımız Arasındadır’ diyerek, her zaman için ‘Müşteri Memnuniyetini’ ön planda tuttuklarını özellikle belirtiyor.





‘Ayrıca, facebook adreslerimiz olan https://www.facebook.com/melikebalkinkarakaya, https://www.facebook.com/officembk/ ve hasan karakaya adreslerimize tıklayarak,daha detaylı bilgi alabilir ve bizimle iletişime geçebilirler’ diyen Karakaya, ‘Vatandaşlarımız sosyal medya adreslerimizden bütün ürünlerimizi ve firmamızla ilgili detaylı bilgileri öğrenebilirler’ şeklinde sözlerini tamamladı.

HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.