GENEL Haber Girişi : 26 Ocak 2022 20:17

BİR GRUP GENÇTEN, ADALET PARTİSİ DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET

BİR GRUP GENÇTEN, ADALET PARTİSİ DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET
D.BAKIR/ Adalet partisi (AP), Diyarbakır İl Başkanlığına, vatandaşların ilgi ve teveccühü, her geçen gün artıyor.

Genel Başkanlığını Prof. Dr. Vecdet Öz’ün yaptığı Adalet partisi, ülkemiz çapında il ve ilçe teşkilatlarının oluşturulması çalışmalarını titizlikle sürdürürken, partiye olan ilgi de her geçen gün artıyor.

Diyarbakır İl Başkanlığına getirilen, kentimizin sevilen ve tanınan simalardan Ayhan Korkmaz, göreve geldiği günden itibaren, esnaf ve vatandaş ziyaretlerine start verirken, önceki gün bir grup genç, Adalet partisi Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ettiler.

Grup adına konuşan Ahmet Topval, Simay Acaban ve Aytaç Kırıcı, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileterek, sorunlarını il başkanı Ayhan Korkmaz’a ilettiler. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette, İl Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber gençleri karşılayan ve ağırlayan Adalet partisi Diyarbakır İl Başkanı Ayhan Korkmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

MAALESEF, SORUNLAR GİDEREK KATMERLENİYOR

‘Bilindiği üzere, ülkemiz olarak giderek artan bir sorunlar yumağı ile karşı karşıyayız. İktidar kadroları, bu sorunların çözümü konusunda gerekli reaksiyonu gösteremiyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri, liyakatli insanların iş başında olmamalarından kaynaklanmaktadır.

Adalet partisi, kökü Demokrat partiye kadar dayanan, ülkemiz siyasetinin çınarıdır. Halkımızın bağrından çıkmış olan kadrolar, uzun yıllar ülkemizi başarıyla yönetmiş, bu kutlu hareket, sinesinden birçok hükümet, Başbakan ve Cumhurbaşkanı çıkarmıştır. Ülkemizin sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretecek, liyakatli kadrolar oluşturmak için, uzun süreden bu yana, hazırlıklar yapılmakta. Ülkemiz genelinde giderek artan işsizlik ve beraberinde getirdiği yoksulluk, piyasalarda yaşanan daralmalar ve buna bağlı olarak esnaflarımızın çoğu zaman siftah bile yapamadan dükkânını kapatmak zorunda kaldığı bir süreci yaşamaktayız. Dolayısıyla, vergilerini, SGK primlerini, bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyememeleri nedeniyle, birçok esnafımız ve ticaret erbabı, icralık olmuş durumdadır. Köylümüz ve çiftçimizin ise, maalesef, tarlasını sürdüğü, ekmek teknesi konumundaki traktörlerine haciz konulmakta ve insanlarımız, yoksulluk girdabına terk edilmektedir.


Hayat pahalılığı öylesine boyutlara ulaştı ki, vatandaşlarımız takip edemez duruma geldi. İşsizlik korkunç boyutlara ulaştı. Nitekim, İş-Kur şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar, başta bölgemiz olmak üzere, ülkemiz genelinde işsizliğin geldiği noktayı gözler önüne sermekte’.

İKTİDAR DA, MUHALEFET DE TIKANMIŞ DURUMDALAR

İktidarın sürekli güven kaybettiğini ve halk nezdinde desteğinin giderek azaldığına vurgu yapan Adalet partisi Diyarbakır İl Başkanı Ayhan Korkmaz, şöyle devam etti: ‘Hükümet, kamuoyu nezdinde güven kaybetmeye devam ediyor. Muhalefet partileri de, vatandaşlarımızın önüne, kapsamlı bir program sunamıyor. En az iktidar kadroları kadar, muhalefet kadroları da çözüm üretemez durumdalar. Halkımızın, gerek iktidar ve gerekse muhalefet partilerine güveni giderek azalmakta.

Uzun süreden beridir, ülkemiz genelinde hepsi birer cevher değerinde, çok kıymetli dava arkadaşlarımla beraber birçok defalar toplantılar ve istişareler düzenledik. Milletimizin bağrından çıkmış, hepsi yaşadıkları kentlerin sorunları ve bu sorunların çözümüne vakıf dava arkadaşlarımızla beraber, bu kutlu davaya baş koyduk.

Artık değişim zamanı. Halkımız, sandıkta bir değişim yaparak, sorunlarına kalıcı çözümler üretecek, ülkemize yeni vizyon katacak bir hareket istiyor. Adalet partisi olarak, dinamik, tecrübeli ve ehil kadrolarımızla, halkımızın dertleriyle hemhal olmaya ve sorunlara, ortak aklı kullanarak çözümler üretmeye talibiz. Özellikle son dönemde, para birimimizin Dolar ve Euro karşısında sürekli değer kaybetmesi, sonrasında yaşanan ve maalesef hep geniş halk kitlelerinin zararına olan, sadece hükümete yakın küçük bir azınlık grubu daha da zengin eden birçok spekülasyonlar nedeniyle, demokrasi tarihimizin en zorlu ve karanlık sürecini hep beraber yaşamaktayız.

Eğitim konusu adeta ‘yaz-boz’ tahtasına döndürüldü, Sağlık sorunları ise, çözülmek bir yana, giderek kangrenleşen bir hal almaya başladı. Bunca sorunlar yaşanırken, iktidar partisi kadrolarının ise, demeç vermekten öteye gidemediklerini görüyoruz. Ülke olarak, adeta karanlık bir dehlizden geçiyoruz. Tecrübesiz ve hiçbir planı, programı olmayan liyakatsiz kadrolar nedeniyle, ülkemizin ekonomik dengeleri yerle bir edildi.



Dev boyutlu ekonomik krizler, memurumuz, işçimiz, emeklimiz, köylümüzü, çiftçimizi ve esnafımızı her gün biraz daha fakirleştiriyor, açlık ve sefaletle karşı karşıya bırakıyor adeta. Mutlu bir azınlık, imtiyazlı bir zümre, lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Ancak, asla umutsuz değiliz. Bu kâbustan uyanacağız. Paramızın, pula dönmesine son vereceğiz. Halkımızın sinesinden çıkmış insanlar olarak, çoğu zaman evine ekmek götürmekte bile zorlanan insanlarımızın derdine derman olmaya geliyoruz. Hareketimiz, Hak, hukuk ve Adaletin tesisi, insan hakları, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlama, işsizlik ve yoksulluğu mininuma indirme hedefleriyle yola çıkmıştır bulunmaktadır.

ADALETİ ESAS ALACAK BİR YÖNETİME TALİBİZ

Allah’ın izniyle; bütün vatandaşlarımızın partisi olacak, tüm sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üretmek için, var gücümüzle çaba sarf edeceğiz. Kapımız herkese açıktır. Hak, hukuk ve Adaleti esas alarak, siyaset yapacağız. Refahın, huzurun, kalkınmanın olabildiğince geniş bir tabana yayılması için, kimseyi dışlamadan ve kırmadan, bütün arkadaşlarımızla beraber, mesai kavramı gözetmeksizin, azimle çalışacağız.

Allah; yar ve yardımcımız olsun. Hepimiz, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımız ve gençlerimize, en iyi koşullarda bir Türkiye bırakabilmek için, bu kutlu yolculuğa start verdik’.

GENÇLER, İLGİDEN BİR HAYLİ MEMNUN KALDI

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren gençler ise, İl Başkanı Ayhan Korkmaz ve İl Yönetim Kurulu üyelerine gösterdikleri ilgi ve duyarlılık nedeniyle teşekkür ettiler.

Grup adına konuşan Ahmet Topval, Simay Acaban ve Aytaç Kırıcı, ‘Başkanımız Ayhan Kırıcı ve tüm Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Sorunlarımızı ilgiyle dinleyerek, zaman zaman notlar aldılar. Gösterdikleri ilgi ve yakınlık için kendilerine teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda, bu kez farklı meslek gruplarına mensup vatandaşlarımızla tekrar gelip, daha geniş kapsamlı bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Adalet partisi ve bütün kadrolarına, siyaset yolculuğunda başarılar diliyoruz’ şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gençlerin sorduğu sorulara cevaplar veren İl Başkanı Ayhan Korkmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, fotoğraf çekiminin ardından, misafirlerini kapıya kadar uğurlayarak, örnek bir ev sahipliği sergilediler.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.