GENEL Haber Girişi : 27 Kasım 2019 01:22

BİR LEZZET KLASİĞİ: PAÇACI FAZIL USTA

BİR LEZZET KLASİĞİ: PAÇACI FAZIL USTA
Tarihin taşlara yazıldığı, medeniyetler beşiği Diyarbakır, insanlığın en eski medeniyetlerinin inşa edildiği kentlerden biridir. Köklü tarihinin yanı sıra, mutfak kültürü de bir hayli zengin olan Diyarbakır’da, 1960'dan bu yana, bir yiyenin bir daha yemek
1960 yılından bu yana, yiyenlerin hayran kaldığı, yerli ve yabancı turistlerin bile kente geldiğinde mutlaka uğradığı Paçacı Fazıl Usta, enfes paça çeşitlerinin yanı sıra, Diyarbakır’ın mutfak kültürünü yansıtan yemek çeşitlerini, beş yıldan bu yana, Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Villaları’nda hizmete açtığı geniş ve ferah mekânında üretmeye devam ediyor.
 

 
 KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARILAN LEZZET  MİRASI
 
3 kuşaktan bu yana, hünerli ellerin ürettiği enfes paça çeşitlerini, hijyenik ve temiz bir ortamda, güler yüzlü personelleriyle, misafirlerine takdim eden Meşhur Paçacı Fazıl Usta, Kayapınar’daki lezzet durağında da, enfes menüsüyle misafirlerinin müdavimi olmuş durumda.



1960 yılında Eski Yoğurt Pazarı yanında bulunan Güzeliş Lokantası'nda babası Merhum Cemil Onur'un yanında yetişen Fazıl Usta, babasından gördüğü esnaflığın incelikleri ve zarafetini, çocuklarıyla devam ettiriyor.


 
 HEM LEZZET, HEM DE ŞİFA DEPOSU PAÇA
 
 Diyarbakır halkının yanı sıra, kentimize gelen yerli ve yabancı turistler ve misafirlerin de uğrak yeri haline gelen Meşhur Paçacı Fazıl Usta, bir süre önce, ikinci şubesini İzmir’de açarak, orada da hizmet sunmaya başladı.



Uzun yıllar Ofis semti İstasyon caddesinde hizmet sunan Meşhur Paçacı Fazıl Usta, oldukça zengin menüsü olan Diclekent Şubesi’nde de benzersiz tatlar üretmeye devam ediyor.



Kadayıfçı Sıtkı Ustanın karşısında bulunan, oto park sorunu olmayan ve şehrin her yerinden rahatlıkla ulaşılabilen Diclekent Şubesi’nde hem lezzet, hem şifa üreten Fazıl ustanın, gerek bölgemiz, gerekse ülkemiz genelinden müdavimleri gelmeye devam ediyor.  
 


Paçanın hem lezzet hem de şifa deposu olduğunu belirten Paçacı Fazıl usta, şunları söyledi: ‘Senelerden beri çizgimizi devam ettirerek, müşteri değil, misafir anlayışıyla hizmet sunarak, kalitemizden taviz vermeden, lezzeti en temiz ve hijyenik bir şekilde sunduk.



Rahmetli babamızdan öğrendiğimiz mesleğimizi, yıllardır hakkıyla devam ettirerek, insanlarımıza hem lezzet, hem de şifa deposu olan paça çeşitlerini sunmaya devam ediyoruz. Aldığımız geri dönüşler son derece olumlu oldu.




Giderek büyüyen ve gelişen kentimizde, Diclekent Villaları’nda bulunan şubemizde de çok yönlü hizmet sunmaya devam ediyoruz. Gördüğümüz ilgi, bizi bir hayli memnun etti.
 


 Ne yaparsan yap, ‘Aşk’ ile yap, şiarıyla çıktığımız bu hizmet yolculuğunda bugünlere alnımızın akıyla gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diclekent Villaları Diclekent Cami karşısında hizmet sunmaya devam ettiğimiz tesisimizde, nefis paça çeşitlerinin yanı sıra, birbirinden leziz, Diyarbakır’a özgü mahalli yemekleri de sunuyoruz.



Adeta bir lezzet durağı olan, geniş ve ferah ortamı ve ailelere özel salonumuzla, paça çeşitlerimizin yanı sıra, geleneksel lezzetlerimizi de sunmaya devam ediyoruz. Yıllardır, Diyarbakır mutfağının unutulmaya yüz tutmuş birbirinden güzel ve leziz yemeklerini de sunuyor ve vatandaşlarımızdan bir hayli olumlu geri dönüşler alıyoruz.



Zengin münümüzde adeta ‘yok, yok’. Kelle paça, pilav üstü tandır, kemikli pirzola, kavurma, ayvalı kavurma, kuzu kolu, kuzu Talas, kuzu haşlama, kuru fasulye, fırın güveç, haşlama, tencere kebap, içli köfte, İzmir köfte, çorba, bamya, kaburga dolma, şırdan, kibe mumbar,ekşili dolma, bulgur pilavı, karacadağ pirinci gibi, Diyarbakır’a has enfes çeşitlerimizi misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz.



Sektörün deneyimli isimlerinin hazırladığı oldukça zengin menümüzü, tadına doyumsuz soslarımız, enfes salatalarımız ve birbirinden güzel mezelerimizi, güler yüzlü personelimiz sunmakta. Misafirlerimizin memnuniyetleri, bizim daha iyi çalışmamıza ve daha lezzetli yemekler üretmemiz konusunda, motivasyon kaynağımız oluyor.  
 


Yaklaşık 350 kişiyi ağırlayacak, iki katlı, oldukça geniş ve ferah mekânımızda ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İzmir’de hizmete açtığımız mekânımız ise, Karşıyaka İlçesi Girne caddesinde hizmet sunmaya devam ediyor. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa başta olmak üzere bir çok farklı noktalardan paça, kibe mumbar ve şırdan siparişleri alıyoruz.




Aldığımız siparişlerimizi, özel muhafazalı kaplarımıza koyup gönderiyoruz. Paça çeşitlerimizle, hem damak zevkine hitap ediyoruz, hem de son derece sağlıklı ürünler sunuyoruz. Paça, sağlık için en şifalı antibiyotikler içerir. Yağda kavrulmadığı için de herhangi bir sağlık sorununa yol açmaz.



Hayvanın doğal eti, hem lezzet verir, hem de şifa. Paça çorbası ve kemik suyundan yaptığımız nefis kelle paça, vücudumuzu ayakta tutan kök hücre ve kolajen madde içerir. Kelle paça çorbası günün her saatinde tüketilebilen oldukça sağlıklı bir besindir.



Antibiyotik etkisi de olan kelle paça çorbasının kanser başta olmak üzere birçok hastalığa faydalı olduğu, tıbbi olarak da kanıtlandı. Sanat, spor ve siyaset dünyasının tanınmış simalarının yanı sıra, Oda, Borsa ve Esnaf Birliklerinin yetkilileri de sık sık ziyaretimize gelerek, enfes menümüzden tadarlar.  
 


850 metrekarelik oldukça geniş ve ferah tesisimizde, sünnet, nişan, düğün, taziye ve her türlü meslek kuruluşlarının toplu davet ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Geleneksel konukseverliğimizin en güzel örneklerini sunduğumuz salonumuzda, sektöründe yılların tecrübesine sahip ustalarımızın hazırladığı birbirinden leziz çeşitlerimizi, son derece temiz ve hijyenik bir servisle takdim ediyoruz.



Kullandığımız etler günlük ve tazedir. Sağlık ve hijyen, zaten bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz iki önemli konudur. Kadirşinas halkımıza hizmet sunmak bizim için gurur vesilesidir. Amacımız, Diyarbakır’ın dünyaca ünlü geleneksel mutfak kültürünü ve zengin yemek çeşitlerini hem dünyaya duyurmak ve hem de kuşaktan kuşağa aktarmaktır.



Geleneksel konukseverliğimizin en güzel örneklerini sunduğumuz salonumuzda, deneyimli ustalarımızın hazırladığı birbirinden leziz çeşitlerimizi, son derece temiz, hijyenik ve güler yüzlü servisimizle ikram ediyoruz. Bütün Diyarbakırlı vatandaşlarımızı, tesisimize bekliyoruz’.
 
 
ÖZEL HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.