GENEL Haber Girişi : 03 Ekim 2019 23:26

BÜFEDEN 12 BİN LİRALIK SİGARA ÇALINDI

BÜFEDEN 12 BİN LİRALIK SİGARA ÇALINDI
Diyarbakır’ın adeta yıllardan bu yana kanayan yarası haline gelen hırsızlık vakaları, vatandaşları canından bezdirmiş durumda. Gün geçmiyor ki, kentin herhangi bir yerleşim yerinde hırsızlık vakasına rastlanmasın.
Kimi vatandaşın evi, kiminin işyeri, kimisinin ise aracı, parası, ziynet eşyaları veya motosikleti çalınıyor. Hırsızların son kurbanı ise, Merkez Yenişehir İlçemiz Ofis Semti Kooperatifler Mahallesinde ikamet eden bir esnaf oldu. Önceki gece saat 04.15 sularında Kooperatifler Mahallesi Kışla Caddesi Saray Apartmanı altında bulunan büfe, üçüncü kez hırsızlar tarafından soyuldu. Büfenin darabasını ve kapının iç tarafını kıran hırsız veya hırsızlar, 1050 lira para ile yaklaşık 12 bin lira tutarında sigarayı çalıp kaçtılar. 
 
Daha önce muhtelif zamanlarda iki kez hırsızlık yaşanan büfe, üçüncü kez hırsızlık vakasına tanık oldu. Olayı Yenişehir İlçe karakoluna bildiren talihsiz büfe işletmecisi Mehmet Büçge, olayın gece geç saatlerde yaşandığını ve kamera kayıtlarından, hırsızların beş kişi olduklarının görüldüğünü belirtti. 

DİYARBAKIR’IN KORKULU RÜYASI OLDULAR

 
 Daha önce iki kez büfesinin soyulduğuna dikkati çeken Mehmet Büçge, olayla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Sabah büfemi açmak için geldiğimde, daraba anahtarının ve kapı anahtarının kırık olduğunu görünce, bir kez daha soyulduğumu anladım. 12 bin lira değerinde sigara ve 1050 lira tutarında paramın çalındığına mı yanayım, yoksa aynı stresi bir kez daha yaşadığıma mı üzüleyim. Ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Emniyete haber verdik, gelip parmak izlerini aldılar. Mobese kameraları ve çevredeki kameraları izleyip, hırsızları bulmaya çalışacaklarını söylediler. Alnımızın teriyle, yıllarca çalışıp biriktirdiğimiz ve çocuklarımızın geçimini temin ettiğimiz iş yerlerimizin böylesine soyulması, bizleri çok üzüyor.




Binbir güçlükle biriktiğimiz sermayemiz, bir anda elimizden gidiyor. Artık bıktık, usandık bu hırsızlardan. Maalesef cezalar yeterince caydırıcı değil. Allah; belalarını versin. Lütfen yetkili merciler, hırsızlık olaylarına gereken cezai yaptırımı uygulayacak yasal düzenlemeleri bir an önce uygulamaya başlasınlar. Düşünebiliyor musunuz, daha taksidini bitirmediğiniz cep telefonları, evlerimiz, arabalarımız, işyerlerimiz soyuluyor. Binlerce lira değerindeki ziynet eşyalarımız, televizyon ve bilgisayarlarımız çalınıyor. Daha ödemesini bile yapmadığımız eşyalarımız çalınıyor. Artık yetkililerin, bu konuya hassasiyetle el atmalarını bekliyoruz’.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.