GÜNCEL Haber Girişi : 01 Nisan 2024 08:36

Çermik’te AK Partili Karamehmetoğlu zaferi

Çermik’te AK Partili Karamehmetoğlu zaferi
Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Şehmus Karamehmetoğlu kazandı.

Karamehmetoğlu'nun belediye başkanlığı koltuğunu kazanmasıyla birlikte ilçede sevinç ve coşku havası yaşanıyor. Yerel seçimlerin sonuçlarının belirginleşmeye başlamasıyla birlikte Çermik ilçesinde AK Parti'nin adayı Şehmus Karamehmetoğlu'nun kazandığı bilgisi partililer ve vatandaşlar arasında büyük bir sevinçle karşılandı.İlçe genelinde coşkuyla kutlanmaya başlandı. Çermik ilçesinde AK Parti'nin adayı Karamehmetoğlu'nun zaferi, partililerin ve destekçilerin yoğun katılımıyla ilçe genelinde düzenlenen kutlama etkinlikleriyle taçlandırıldı. İlçe merkezinde ve çeşitli bölgelerde toplanan vatandaşlar, seçim sonucunun kendileri için bir zafer olduğunu ve yeni dönemde ilçenin daha da gelişeceğine inandıklarını ifade ettiler.

 

AK Parti'nin Çermik'teki zaferi, seçim sürecinde yapılan çalışmaların ve adayın halk nezdindeki popülaritesinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Karamehmetoğlu'nun kazandığı zafer, parti mensupları ve destekçileri tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken, diğer siyasi partilerin adayları da tebrik mesajları ile sonuçları kabul etme yolunda adımlar atıyorlar. Seçim sonuçlarının resmiyet kazanması için Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) gelecek olan açıklamalar beklenirken, Çermik ilçesindeki siyasi atmosfer seçim sonuçlarına göre şekillenmeye devam edecek. Bu süreçte, yeni dönemde ilçenin yönetimine seçilen belediye başkanının ve partisinin halkın beklentilerini karşılayacak adımlar atması ve ilçenin kalkınması için çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Çermik Belediyesi Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu Kimdir? Şehmus Karamehmetoğlu, 1959 yılında Çermik İlçesi Baykal Mahallesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Çermik'te tamamladı. Askerlik dönüşü sonrası Çermik ilçe merkezine yerleşerek ticaretle uğraştı. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi. 03 Temmuz 2014 tarihinde AK Parti Genel Merkezi tarafından Çermik İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

02 Ekim 2016 tarihinde Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'ın vefat etmesi nedeniyle, Ak Parti Genel Merkezi tarafından Belediye Başkanı Adayı gösterildi. 10 Ekim 2016 tarihinde Çermik Belediye Başkanlığı'na seçildi. Evli ve 10 çocuk babasıdır. Şehmus Karamehmetoğlu, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Diyarbakır Çermik Belediye Başkanı oldu. 2024 yerel seçimlerinden AK Parti Diyarbakır Çermik Belediye Başkan Adayı oldu.