GENEL Haber Girişi : 03 Ekim 2018 20:21

Çermikliler Mustafa Petekkaya'yı sahiplendi

Çermikliler Mustafa Petekkaya'yı sahiplendi
2019 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde aday olacağını açıklayan Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde Sağlık Teknikeri olarak görev yapan Mustafa Petekkaya'nın adaylığı ilçede sevinçle karşılandı.

2019 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi, belediye başkanı olmak isteyen adaylar birer birer ortaya çıkmaya başladı. Diyarbakır'ın Çermik İlçe siyasetinin deneyimli isimlerinden olan Sağlık Teknikeri Mustafa Petekkaya geçtiğimiz gün 29 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Çermik Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Petekkaya'nın adaylığı Çermik'te bulunan esnaflar, STK'lar, İşadamları, Muhtarlar, Kanaat Önderleri ve vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, hizmet edenin yanında olduklarını dile getiren Çermikliler Petekkaya'nın hizmet adamı olduğunu belirterek sevinçlerini dile getirdiler.



Adaylığı konusunda eş, dost, akraba ve Çermikli hemşerilerinden talep geldiğini belirten ve bu sebepten dolayı aday olduğunu açıklayan Mustafa Petekkaya'ya ilçede bulunan aşiretlerden, işadamlarından, esnaflardan, çiftçilerden,Sivil Toplum örgütleri ve vatandaşlardan destek geldi. 


'Kendisini sonuna kadar destekleyeceğiz'

Mustafa Petekkaya'nın hizmet edeceğine inançlarının tam olduğunu belirten ve kendisini sonuna kadar destekleyeceklerini dile getiren Çermik Süt Üreticiler Birliği Başkanı İşadamı Ramazan Aslan, "Mustafa Petekkaya beyefendinin geçmişi temiz bir ailesi var hizmet edeceğine inancım tamdır. Tarafsız hizmet bir anlayışı var. Dürüst bir insandır. Gençtir, dini, dili, ırkı ne olursa olsun kapısı herkese açıktır. Biz böyle tanıyoruz. Böyle biliyoruz onun içinde desteğimiz tamdır. Hizmet eden kim olursa olsun her zaman o insanın yanındayız.Çermik ilçemizde büyük bir ailesi var  binlerce seveni var inanıyoruz eğer çermik ilçemize başkan adayı olsa çok güzel hizmetler yapacağına inancımız tamdır. Mustafa Petekkaya beyefendiyi Çermik halkı seviyor hayırlısı ise olsun çok sorun var çermik ilçemizde gittikçe geriye gidiyor lafla olmaz halkın içine gidilecek halkın sorunlarını çözecek bir insandır. Var gücümüzle aday adayı olursa desteğimiz olacaktır. Çok sevindik aday adayı olmasına" diye konuştu.



Esnafta destek verdi

Mustafa Petekkaya gibi iyi insanların yönetimine ihtiyaç duyduklarını dile getiren esnaflardan Ramazan Dalkılıç'da, "İyi insanların iyi yerlerde olmasını istiyoruz. Çermik ilçemiz hizmete susamış dağ gibi sıkıntılar var onun için Mustafa Petekkaya kardeşimiz Çermik'in sayılı eşraflarından olup bilgili kültürlü deneyime sahip bir insandır. Fakir fukara dostudur. Eğer başkan olursa güzel hizmetler yapacağından hiç şüphemiz yoktur. Kendisine başkanlık yakışır" dedi.


'Yıllardır Çermik hep ihmal edilmiştir'

Çermik'in yıllardır hep ihmal edildiğini dile getiren Çermikli çiftçilerden Ramazan Esmer de, "Yıllardır Çermik ilçemiz hep ihmal edilmiştir. Çermik ilçemizin  hali ortadadır. Hizmet eden kim olursa olsun biz sahip çıkarız. Makama gelenler ne yazık ki Çermik'i unutuyorlar. Herkes aday adayı olabilir, aday olabilir. Bizim görevimiz onlara yardımcı olmak, işin doğru yapılmasını sağlamak çok geri kalmış çermik ilçemiz hizmet edenin yanındayız. Bu güzellikler neden korunamıyor.Bu kadar  doğa zengini  bir kentte  yeşil alanımız yok Mustafa Petekkaya kardeşimize inşallah kısmet olur her zaman desteğimizle hazırız" diye konuştu.



Mustafa Petekkaya kimdir? 

01.09.1973 Diyarbakır’ın – Çermik İlçesi Aynalı köyünde dünyaya geldi.  Asım Gündüz ilköğretim okulu ,Payas ortaokulu, Payas Endüstri Meslek  Lisesi  Motor bölümünden 1993 yılından Mezun olduo 1992-93 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikasında eğitim yılı boyunca staj yaptı. 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi  Meslek Yüksek Okulu Radyoloji Bölümü öğrencisi oldu ve 2001 yılında mezun oldu. 1996-1999 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Bugsaş şirketinde önce Makinist olarak işe başladı, sonra gişe personeli olarak çalıştı. Askerliğini devre kaybı olarak 1999-2001 yılında tamamladı. 2001 yılında Kamer Vakfı  Üniversite öğrenci Yurdu Müdürlüğü yaptı. 2004 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde Sağlık teknikeri olarak görev yapmakta olan Petekkaya, halen Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Yönetim 3. Sınıf Öğrencisi. Mustafa Petekkaya, evli ve iki çocuk  babasıdır. 



ÖZEL HABER.YILMAZ ACU


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.