GENEL Haber Girişi : 18 Şubat 2022 22:46

CHP’den Nasıranlı’ya Doğu Masası görevi

CHP’den Nasıranlı’ya Doğu Masası görevi
AK Parti’den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan eski Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Doğu Masası Danışma Kurulu’nda görevlendirildi.

CHP'nin Doğu ve Güneydoğuda oylarını arttırmak için kurduğu Doğu Masası’na geçtiğimiz ay AK Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan siyasetçi kimliğinin yanı sıra avukat ve işadamı kimliğiyle de bilinen Avukat Cevdet Nasıranlı görevlendirildi.

 

Bu atama ile bölgede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve örgütten sorumlu Başkan Oğuz Kaan Salıcı’nın CHP’nin altından anlayan sarraf misali bölgede işleyecek olduğu izlenimine neden olurken, bu atama ile bölgede güven ve heyecan birlikte yaşandı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzasıyla tebliğ edilen yazıda şu ifadelere yer verildi: Cumhuriyet Halk Partisi’nin Örgütsel Kapasitesi’nin arttırılması amacıyla kurulmuş olan Doğu Masası Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulan Doğu Masası Danışma Kurulu’nda görevlendirilmemiz



Genel Başkanlık Makamının onaylarıyla uygun bulunmuştur. Bilgilerini ve gereğini rica ederim. Kendisine verilen bu görevi layıkıyla yerine getireceğini dile getiren Av. Cevdet Nasıranlı, “Doğu ve Güneydoğu'daki 24 ilde, CHP'nin örgütsel yapılanmasını genişletmek ve oy oranını artırmak için milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan heyetler aracılığıyla çalışma yürütüyor.

 

Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın sorumluluğundaki çalışmalar "Doğu masası" adı altında yapılıyor. Amacımız ilk seçimde sürpriz yerlerden milletvekili çıkarmak. Diyarbakır, Van, Muş'tan milletvekili çıkaracağız. Şahsıma bu görevi layık gören Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’ya teşekkür ederim” dedi.


Av. Cevdet Nasıranlı Kimdir ?

1980 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu Diyarbakır Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda, ortaokulu Diyarbakır Kazım Karabekir’de liseyi ise Diyarbakır Yunus Emre Lisesi’nde tamamladı.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gördükten sonra Diyarbakır’a döndü. Diyarbakır’da 10 yıldır serbest avukatlık yaptı. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı ve Medeniyet Derneği Diyarbakır Yönetim Kurulu Üyeliği, MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. Cevdet Nasıranlı, evli ve 2 çocuk sahibidir. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Diyarbakır İli, Kayapınar İlçesi Belediye Başkan adayı oldu. Nasıranlı Ocak 2022’de AK Parti’den istifa ederek CHP’ye katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.