GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mart 2024 22:20

Çınar’da “Gençler ve Ailelerine” Anlamlı Seminer.

Çınar’da “Gençler ve Ailelerine” Anlamlı Seminer.
DİYARBAKIR– Çınar Kaymakamlığı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çınar Temsilciliği tarafından Çınardaki gençlere ve ailelere yönelik “Kuran’da ve Sünnette Gençlik Değerleri” ve “Ailede sevgi dili” konulu seminer gerçekleştirildi.

Çınar Kaymakamlığı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çınar Temsilciliği tarafından Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gençlere ve ailelere yönelik gerçekleştirilen Seminere Diyanet İşleri Başkanlığında Başkanlık Müşaviri olarak görev yapan Fatma Yağız Kotan konuşmacı olarak katıldı.

Çınarda bulunan gençlere ve Ailelerine yönelik düzenlenen “Kuran’da ve Sünnette Gençlik Değerleri” ve “Ailede Sevgi Dili” konulu seminer sonrası açıklama yapan Çınar TÜGVA İlçe Temsilcisi Murat AKTAY. Geleceğimiz olan çocuklar ailede yetişiyor. Dolayısıyla çocuk; aile hayatında ne öğreniyorsa kendisi de kuracağı hayatta aynı şeyleri kendi aile hayatına ve çevresine yansıtacaktır. Burada eşlerin birbiriyle olan iletişimi çok önemli. Aile hayatımızda haklılık mı, mutluluk mu önceliğimiz olmalı? Haklılık her zaman bize mutluluğu getirmiyor.

O yüzden anne-babalar, evde, çocuklarının yanında hareketlerine ve konuşmalarına çok dikkat etmeli ve sevgi dilini hâkim kılmalılar.” diyen Aktay; aynı zamanda günümüz dünyasında kaybolan değerlerimizin Kur'an ve sünnet ışığında bilgilerinden istifade ettiğimiz bizleri kırmayıp buralara kadar geldiği için kıymetli

hocamız Fatma Yağız Kotan hocamıza, katılım gösteren gençlerimize ve Çınar halkına teşekkür ederiz diyen Aktay, Ayrıca; Bu organizasyonda bizlere destek olan Çınar Kaymakamımız Sayın; Muhammed Fatih GÜNLÜ’ ye ayrıca teşekkür ederiz; dedi.