GENEL Haber Girişi : 08 Mart 2021 20:30

Değişimin kadınları Diyarbakırlı kadınları unutmadı

Değişimin kadınları Diyarbakırlı kadınları unutmadı
Türkiye Değişim Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’na bağlı Kadın Kolları Başkanlığı kadınların gününü kutladı. Türkiye Değişim Partisi Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Diyarbakır’da kadınların gününü kutl
Etkinliğe, Türkiye Değişim Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdulhalık Kaya, İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Koordinasyon Başkanı Serap Turgut, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Işık, Sosyal  Politikalar ve Yeni Projeler Başkanı Sultan Kalkan, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Güneyli, Zemzema Bekiroğlu, Maşallah Kara, Şükran Yavuzkılıç, yönetim kurulu üyesi Sezgin Işık ve partililer katıldı.




Türkiye Değişim Partisi Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Halk Eğitim Bünyesi’nde kurulan tekstil atölyesinde çalışan kadınlar ziyaret edildi, ardından Bağcılar’da bulunan kadınların işlettiği Kadın Pazarı’nı gezen değişimin kadınları, orada bulunan kadınlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Sohbetin ardından değişimin kadınları, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak çiçek takdim etti.



KADIN KOLLARI BAŞKANI SONGÜL IŞIK: KADINLAR TOPLUMUN MEDENİYET TAŞLARIDIR

Türkiye Değişim Partisi olarak kadınlara ve kadın haklarına duyarlı bir siyaset anlayışı yürütteklerini belirten Türkiye Değişim Partisi Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Songül IŞIK ise, “Kadının yok sayıldığı bir toplumu medeniyet ölçüleri içinde değerlendirmek hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Kadınlar toplumun medeniyet taşlarıdır. Milli mücadele yıllarında kadınlarımız güçlü ve cesur bir şekilde ön saflarda yer almışlardır. Onlar, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızı sağlayan en önemli mihenk taşlarıdır. Türkiye Değişim Partisi olarak toplumda kadının eşit olduğunu belirterek tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz” diye konuştu.



 
BAŞKAN SERAP TURGUT: KADINLARA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ

Türkiye Değişim Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Koordinasyon Başkanı Serap Turgut, ülkede yaşanan kadına yönelik şiddeti kınadıklarını belirterek, " Dünya Kadınlar Günü bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirilmesine çözüm sağlanması için zemin oluşturmaktadır.



Bu günün önemine binaen bütün şehit annelerinin de kadınlar gününü kutluyoruz. Aldığımız haberler neticesinde ülkemizde her gün yeni bir kadın şiddetine daha tanıklık etmiş bulunuyoruz. Bunu da buradan kınadığımızı ve üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımıza emekleriyle ve değerleriyle anlam katan başta şehit analarımız olmak üzere tüm Dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.





BAŞKAN KALKAN: CİNSİYETÇİ TOPLUMU SAĞLIKLI BİREYLERLE YOK EDEBİLİRİZ


Cinsiyetçi bir toplumu yok etmenin yolunun sağlıklı bireyler yetiştirmekten geçtiğini belirten Sosyal  Politikalar ve Yeni Projeler Başkanı Sultan Kalkan, “Yeryüzünde sorun kadın ya da erkek olmakta değildi. Sorun; topluma sağlıklı bireyler yetiştirememekteydi, geçmişten günümüze kadar. Cinsiyetçi bir toplumu yok etmenin en temel ve yegane yolu sağlıklı bireyler yetiştirmek ve bu görevin yegane kurucusu olan kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.