GÜNDEM Haber Girişi : 05 Kasım 2023 18:49

Dermanbaba Diyarbakır’da sokak hayvanları için mama fabrikası kuracak

Dermanbaba Diyarbakır’da sokak hayvanları için mama fabrikası kuracak
Diyarbakır’da yaptığı insani yardımlarla tanınan hayırsever, Diyarbakır Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, sokakta yaşayan kedi ve köpekler için mama fabrikası kuracağını söyledi.

Diyarbakır’da 8 yıl önce Sur olayları zamanında Sur’daki mahsur kalan sokak hayvanları için yem taşıyarak sokakta yaşayan hayvanlar için mücadele eden ve sonrasında kurduğu Diyarbakır Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin başkanlığını yürüten Dermanbaba lakaplı hayırsever Yılmaz Acu bu kez sokak hayvanları için fabrika kuracağını söyledi.


Fabrika için malzemelerin hazır olduğunu ancak fabrika kurmak için yeri olmadığını belirten Acu, Kuyumc ular Fuarı’nda karşılaştığı Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’dan fabrika için talepte bulunduğunu, ve en kısa zamanda yer talebinin karşılanacağı için mutluluk duyduğunu açıkladı.


MAKİNALAR DENİZLİLİ İŞADAMINDAN


Fabrika malzemelerinin Denizli’de bulunan Levent Makina Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Altıntaş tarafından karşılanacağını sözlerine ekleyen Acu, “Yıllardır sokak hayvanları için mücadele ediyorum. Kimi lokanta ve restorantların, kimi hastanelerin artık yemekleri ve kimi hayırseverlerinde mama desteği ile sokakta yaşayan hayvanlara 8 yıldan bu yana bakıyorum. Ancak bu yardımlar yetersiz kalıyor. Bende sokak hayvanları için Diyarbakır’da bir yem fabrikası kurmayı istedim. 6 aydan bu yana bu proje üzerinde çalışıyorum. Denizli’de Levent Makina Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Altıntaş isimli bir fabrika sahibi ile yaklaşık 6 aydır tanışmışım. Yer temini olduğu zaman fabrika için makinalar İşadamı Selçuk Altıntaş tarafından gönderilecek. Bu konudada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Altıntaş’a da teşekkür ediyorum” dedi.


YER TEMİNİ İÇİN VALİ SU VE GENEL SEKRETER ÇİFTÇİ’DEN SÖZ ALDI


Yer temini içinde Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile görüştüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Acu, “Kuyumcular Fuar’ında İl Valimiz Ali İhsan Su ile bir araya geldik. Kendisine projemi anlattım, talebimi söyledim. Bana yardımcı olabileceklerini söyledi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Abdullah Çiftçi’ye durumu anlattı ve bana bu konuda yardımcı olunmasını kuracağımız sokak hayvanları yem fabrikası için yer verilmesini talimatını verdi. Vali Bey ile geçen muhabbetimizde bana fabrika bünyesinde kaç personel istihdam edeceğimi söyledi, kendisine fabrikayı kurduğumuz anda 10 personel istihdam edeceğimi söyledim. Ertesi gün Genel Sekreter Sayın Abdullah Çiftçi beyin yanına gittim. Beni makamında kabul etti. Kendisine tekrar bilgi aktarımında bulundum. Bana en kısa zamanda yer temini konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Bu konuda kendilerinden haber bekliyorum. Bu proje ile sokak hayvanlar yemsiz kalmayacak. Oluşturacağımız fabrika bünyesinde atık gıdaları sokak hayvanları için yeme dönüştereceğiz. Bu hep hayalimde olan bir projedir. Bu konuda bize umut olan, sokak hayvanları için ellerini taşın altına koyan sayın Valimiz Ali İhsan Su ve Genel Sekreterimiz Sayın Abdullah Çiftçi’ye de teşekkür ederim” diye konuştu.