GENEL Haber Girişi : 04 Nisan 2020 12:52

Dermanbaba Yılmaz Acu’nun acı günü

Dermanbaba Yılmaz Acu’nun acı günü
D.BAKIR- Yaklaşık 40 kırk yıldan bu yana, Diyarbakır’da yaptığı hayır hasenat çalışmalarıyla kamuoyunun ‘Derman Baba’ ünvanını verdiği Yılmaz Acu’nun ağabeyi Mehmet Sadık Acu, hayatını kaybetti.
Açıklamalarda bulunan Yılmaz Acu, şunları söyledi: ‘Yaklaşık beş aydan bu yana yatalak olan ağabeyim, şeker hastası (Diyabet) idi, daha önce beyin kanaması geçirmişti. Aynı zamanda yüksek tansiyon hastalığı da vardı. Bu gece yarısı özel bir hastanede gece 02.00 sularında, hayatını kaybetti’. 


TAZİYE YAPMIYORUZ, KORONAVİRÜSE DİKKATLİ OLSUN 

Dünya genelinde olduğu gibi, ülkemizde de etkili olan ve can almaya devam eden koronavirüs bulaşıcı hastalık nedeniyle, taziye kurmadıklarını belirten Yılmaz Acu, şöyle devam etti: ‘Bilindiği üzere, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle on binlerce insan hayatını kaybetti. Ülkemizde de 425 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz bu nedenle, taziye kurmadık. Merhum ağabeyimi defin ederken de sadece 4 kişi ile toprağa verdik ve aramızda uzak mesafeyi koruyarak. Üzülerek görüyorum ki, henüz bazı kimseler durumun ciddiyetini daha kavrayamamış. Oysa ki, sadece ülkemizde yaşanan vaka sayısı, bu gece itibarıyla, 20 bin 921'e yükselmiş durumda. 

Dünyada bir çok ülkede ise, durum daha da vahim. Cenaze Namazı’nı 3 kişi ile eda ettik. Amacımız, herhangi bir kimseye koronavirüs bulaşmaması idi. Devletimizin bütün kurumları, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve diğer kurumlarımızın uyarılarını dikkate alalım. Sakın ola kimse ‘bana bir şey olmaz’ demesin. Çok zor durumda kalmadıkça evimizden çıkmayalım, çıkmak zorunda kaldığımızda, dışarıda sosyal mesafe kuralına riayet edelim. Eve döndükten hemen sonra da elimiz ve yüzümüzü sabunlu suyla yıkayalım. Unutmayalım ki, bu sadece kendi sağlığımız için değil, aynı zamanda anne ve babamız, eşimiz, çocuklarımız ve kardeşlerimiz için de önemli. Giderek daha tehlikeli bir hal alan koronavirüs nedeniyle, telefonla arayıp taziyeye gelmek isteyenlere, kibar bir şekilde gelmemelerini söyledim. Sosyal paylaşım siteleri ve telefonla görüşerek, taziyeleri kabul ediyoruz. Allah, razı olsun, tüm dostlarımız, akrabalarımız, arkadaşlarımız ve tanımadığımız bir çok insan, telefonla ve sosyal medya aracılığıyla merhum ağabeyim Mehmet Sadık Acu için, taziyelerini ilettiler. Yüce Allah, içinde bulunduğumuz hayır ve mübarek günler ve geceler hürmetine, başta aziz vatanımız olmak üzere, bütün dünya insanlarına hayırlı kapılar açsın’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.