GENEL Haber Girişi : 11 Temmuz 2020 21:51

DEVA PARTİSİ KURUCU HEYET ÜYELİĞİNE AVUKAT MEHMET ORUÇ GETİRİLDİ

DEVA PARTİSİ KURUCU HEYET ÜYELİĞİNE AVUKAT MEHMET ORUÇ GETİRİLDİ
D.BAKIR- Genel Başkanlığını Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Diyarbakır Kurucu Heyet Üyeliğine Avukat Mehmet Oruç getirildi.
Diyarbakır’ın tanınmış simalarından, Avukat ve aynı zamanda inşaat sektöründe de çalışmaları bulunan Mehmet Oruç, Yetki Belgesini DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın elinden aldı.

ÜLKEMİZDE SİYASET TIKANMIŞ DURUMDA

Açıklamalarda bulunan DEVA partisi Diyarbakır Kurucu Heyet Üyesi Avukat Mehmet Oruç şunları söyledi: ‘Evvela, bizlere bu onurlu görevi gören başta DEVA partisi Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuza, teşekkürlerimi iletmek istiyorum.  Genel Başkanımızın teveccühü, bizi çok mutlu etmiştir. Yaptığı bu görevlendirme gençliğe ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiştir. Kuşku yok ki, halkımız siyasette yeni yüzler görmek istiyor. Bu haklı talebi de Genel Başkanımız karşılıksız bırakmamıştır. Bizler de teşkilatımızı oluştururken genç ve donanımlı arkadaşlarımızın öne çıkması için her türlü çabayı göstereceğiz. Gençler temiz siyasetten yana ve DEVA partisini de umut olarak görüyorlar.

Hareketimiz, ülkemiz ve Diyarbakır’ın sorunlarına ‘DEVA’ getirmek için yola çıktı. Tüm yurttaşlarımızı aramıza katılmaya davet ediyoruz.

Takdir edileceği gibi, son birkaç yıldır, ülkemizde siyaset kurumu tıkanarak, çözüm üretemez hale geldi. İnsanlarımızın sorunları sürekli artarken, çözüm üretmesi gereken kadrolar, tam tersine çözümün değil, sorunun birer parçası haline gelmeye başladılar. Genel itibarıyla baktığımızda, ülkemizde Eğitimden Tarıma, Sanayi’den inşaat sektörüne kadar, A’dan Z’ye bütün sektörlerde sorunlar giderek artmakta ve vatandaşlarımızın yükü de her geçen gün ağırlaşmaktadır. Diyarbakır İl Teşkilatımız, hepsi birbirinden değerli, pırıl pırıl isimlerden oluşuyor. Farklı meslek gruplarına mensup, arkadaşlarımız, Diyarbakır İlimizin sorunlarını yakından bilen, halkımızın bağrından çıkmış arkadaşlardan müteşekkildir. Bilindiği üzere, milletimiz her geçen daha da ağırlaşan sorunlar yaşamakta, bu sorunları çözmesi gereken iktidar erki ise, kendisinden başka herkesi sorumlu tutmaktadır.


Aylardan bu yana, toplumun bütün kesimleriyle bire bir görüşmeler ve istişareler yapan, Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan, yeni bir siyasi hareketi inşa edip, milletimizin kahır ekseriyetinin yakından tanıdığı ve saygı duyduğu, her biri alanında kendisini insanlardan oluşan ekibiyle, DEVA hareketimizin startını vermiş durumda. Halkımızın bağrından çıkmış, yıllarca Milletvekilliği ve Bakanlık yapmış, misyonu ve vizyonu ile toplumumuzda özel bir yer edinmiş olan Sayın Ali Babacan, Bakanlık vazifesini icra ettiği yıllarda, vatandaşlarımızın haklı takdirine mazhar olmuş bir isim.



Adanmışlık duygusuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, kadirşinas halkımızın yaşadığı ve maalesef her geçen gün kangrenleşen sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretebilme noktasında, bütün gayretimizi sarf edeceğiz. Ekonomik sıkıntılar giderek artarken, işsizler ordusuna yeni yığınlar eklenirken, enflasyon ateşi her geçen gün bütçemizi olumsuz etkilerken, çözüm üretmesi gerekenler maalesef, vizyoner bir bakış açısıyla sorunları ele alamamaktadır. Kuşku yok ki, dünyada etkili olan bulaşıcı pandemi bulaşıcı hastalık dolayısıyla, elbette ki insanlık âlemi, son derece zorlu bir süreci yaşıyor.

Ancak bu zorlu süreçte, bir çok Avrupa ülkesi, vatandaşlarına yardımcı olabilmek için bütün olanaklarını seferber ederken, ülkemiz genelinde ise milyonlarca vatandaşımız, giderek derinleşen kriz ile boğuşmak zorunda kaldı, kaderine terk edildi. Yaşanan mağduriyetler ve işten çıkarılmalar nedeniyle, bunalan vatandaşlarımıza, göstermelik değil, gerçek manada destek sağlanması gerekirken, günlük klişe sloganlarla, sorunlar çözülüyormuş gibi yapılmaktadır. Bir an önce bu belirsizliğin ve kasvet ortamının dağıtılarak, mağduriyetlerin daha da artmaması için, kalıcı ve köklü çözüm paketleri sunulmalıdır.

Evet, çok ciddi ve giderek artan sorunlarımız var. Ama, İnanç, Azim ve insan unsuru, kaynaklarımız ve geleceğe yönelik umutlarımız da var. Diyarbakır’a baktığımızda, insanlarımız, İş Kur şubelerinin önünde, bitmek bilmeyen ve saatler süren kuyruklarda umut aramaktalar. İşsizlik ve hayat pahalılığı korkunç boyutlara ulaşmış durumda.

Bu duygu ve düşüncelerle, genelde bütün ülkemizin, özelde ise Mukaddes Diyarbakır’ımızın kangrenleşen sorunlarına, ortak aklı kullanarak kalıcı ve köklü çözümler üretebilmek, kentimiz için projesi olan tüm kurum ve kuruluşlarla, her platformda işbirliği yaparak, ekmeğini yediğimiz kentimize hizmet noktasında, herkesle iş birliği ve gönlü birlikteliği yapmaya hazırız.

Aziz hemşehrilerimi bu vesileyle bir kez daha saygıyla selamlıyor, hareketimizin kentimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.

MEHMET ORUǒUN ÖZGEÇMİŞİ

Aslen Diyarbakırlı olan Avukat Mehmet Oruç, Hani İlçemiz Terkan Köyünde dünyaya geldi. Henüz 23 yaşında olan genç ve idealist Mehmet Oruç, siyasetin topluma hizmet vasıtası olarak görülmesi gerektiğini düşünüyor.

Mehmet Oruç, ‘halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Dolayısıyla, bu kutlu yolculukta, halkımıza bütün sahalarda, en üst düzeyde hizmet sunabilmek şiarıyla bu yola çıkmış bulunmaktayız’ şeklinde sözlerini tamamladı.

HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.