GENEL Haber Girişi : 11 Ağustos 2020 12:52

DEVA PARTİSİ SUR İLÇE BAŞKANLIĞINA SADRETTİN TOSUNLU GETİRİLDİ

DEVA PARTİSİ SUR İLÇE BAŞKANLIĞINA SADRETTİN TOSUNLU GETİRİLDİ
D.BAKIR- Genel Bakanlığını Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Diyarbakır Sur İlçe Başkanlığına Sadrettin Tosunlu getirildi. Demokrasi ve Atılım Partisi il ve ilçe örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsa
Diyarbakır’ın tanınmış simalarından, hayır severliğiyle bilinen İş Adamı Sadrettin Tosunlu, Yetki Belgesini DEVA partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen’den aldı.

Diyarbakır’da sevilen simaları arasında yer alan iş insanı Sadrettin Tosunlu, Ali Babacan’ın Genel Başkanlığını yaptığı DEVA Partisi’nin Kurucu Sur İlçe Başkanı oldu.

Açıklamalarda bulunan Tosunlu, DEVA partisi olarak, Diyarbakır’ın kangrenleşen sorunlarına ortak aklı kullanarak, kalıcı ve köklü çözümler üretmek, halkımızın huzur, mutluluk ve refahı için var gücüyle çalışacaklarını belirterek, şunları söyledi:

‘Aziz vatanımız, milletimiz, mukaddes kentimiz ve bütün partilerimiz için hayırlı olsun. Sadece ve sadece halkımızın refah, huzur ve mutluluğu için çalışacağımızı, dürüst, erdemli, şeffaf ve çözüm odaklı bir bakış açısıyla hareket edeceğimizi, İktidarda veya muhalefette, siyasi nezaketimizi koruyacağımızı şimdiden taahhüt ediyoruz.


İNSANLARIMIZIN DERTLERİYLE HEMHAL OLMAYA GELİYORUZ

‘Bana bu onurlu görevi tevdi eden başta DEVA partisi İl Başkanımız Avukat Cihan Ülsen ve İl Yönetim Kurulumuza teşekkürlerimi iletmek istiyorum.  Genel Başkanımız, bilindiği üzere, uzun yıllar Ekonominin yönetimini üstlenmiş, tecrübesi ve bilgi birikimiyle, kutlu bir yolculuğa çıkmış durumda.

Takdir edileceği üzere, halkımız siyasette yeni yüzler görmek istiyor. Bu haklı talebi de Genel Başkanımız karşılıksız bırakmamıştır. Bizler de DEVA ailesinin birer mensubu olarak, sektöründe kendisini kanıtlamış, donanımlı ve dinamik arkadaşlarımızın öne çıkması için her türlü çabayı göstereceğiz.

Hareketimiz, ülkemiz ve Diyarbakır’ın sorunlarına ‘DEVA’ getirmek için yola çıktı. Tüm yurttaşlarımızı aramıza katılmaya davet ediyoruz.

Özellikle son birkaç yıldır, ülkemizde siyaset kurumu tıkanarak, çözüm üretemez hale geldi. İnsanlarımızın sorunları sürekli artarken, çözüm üretmesi gereken kadrolar, tam tersine çözüm değil, sorunun birer parçası haline gelmeye başladılar. Genel itibarıyla baktığımızda, ülkemizde Eğitimden Tarıma, Sanayi’den inşaat sektörüne kadar, yani A’dan Z’ye bütün sektörlerde sorunlar giderek artmakta ve vatandaşlarımızın yükü de her geçen gün ağırlaşmaktadır. Diyarbakır İl Teşkilatımız, hepsi birbirinden değerli, pırıl pııl isimlerden oluşuyor. Farklı meslek gruplarına mensup, arkadaşlarımız, Diyarbakır İlimizin sorunlarını yakından bilen, halkımızın bağrından çıkmış arkadaşlardan müteşekkil.




Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan, yeni bir siyasi hareketi inşa edip, milletimizin kahır ekseriyetinin yakından tanıdığı ve saygı duyduğu, her biri alanında kendisini kanıtlamış insanlardan oluşan ekibiyle, DEVA hareketimizin startını vermiş durumda. Halkımızın bağrından çıkmış, yıllarca Milletvekilliği ve Bakanlık yapmış, misyonu ve vizyonu ile toplumumuzda özel bir yer edinmiş olan Sayın Ali Babacan, Bakanlık vazifesini icra ettiği yıllarda, vatandaşlarımızın haklı takdirine mazhar olmuş bir isim.


Adanmışlık duygusuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, kadirşinas halkımızın yaşadığı ve maalesef her geçen gün kangrenleşen sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretebilme noktasında, bütün gayretimizi sarf edeceğiz. Ekonomik sıkıntılar giderek artarken, işsizler ordusuna yeni yığınlar eklenirken, enflasyon ateşi her geçen gün bütçemizi olumsuz etkilerken, Dolar ve Euro karşısında paramızın alım gücü her geçen gün azalırken, çözüm üretmesi gerekenler maalesef, vizyoner bir bakış açısıyla sorunları ele alamamaktalar. Kuşku yok ki, dünyada etkili olan bulaşıcı pandemi bulaşıcı hastalık dolayısıyla, elbette ki insanlık âlemi, son derece zorlu bir süreci yaşıyor.


Ancak bu zorlu süreçte, birçok Avrupa ülkesi, vatandaşlarına yardımcı olabilmek için bütün olanaklarını seferber ederken, ülkemiz genelinde ise milyonlarca vatandaşımız, giderek derinleşen kriz ile boğuşmak zorunda kaldı ve kaderine terk edildi. Evet, çok ciddi ve giderek artan sorunlarımız var.
Ama, İnanç, Azim ve insan unsuru, kaynaklarımız ve geleceğe yönelik umutlarımız da var. Diyarbakır’a baktığımızda, insanlarımız, İş Kur şubeleri önünde, bitmek bilmeyen ve saatler süren kuyruklarda umut aramaktalar. İşsizlik ve hayat pahalılığı korkunç boyutlara ulaşmış durumda.

Bu duygu ve düşüncelerle, genelde bütün ülkemizin, özelde ise Mukaddes Diyarbakır’ımızın kangrenleşen sorunlarına, ortak aklı kullanarak kalıcı ve köklü çözümler üretebilmek, kentimiz için projesi olan tüm kurum ve kuruluşlarla, her platformda işbirliği yaparak, ekmeğini yediğimiz kentimize hizmet noktasında, herkesle iş birliği ve gönül birlikteliği yapmaya hazırız.
Aziz hemşehrilerimi bu vesileyle bir kez daha saygıyla selamlıyor, hareketimizin kentimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.



VATANDAŞLAR TARAFINDAN SEVİNÇLE KARŞILANDI

Tosunlu’nun, DEVA partisi Sur İlçe Başkanlığına atanması, gerek Sur İlçe halkı ve gerekse Diyarbakır genelinde, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Diyarbakır’ın tanınan ve sevilen ailelerinden biri olan Tosunlu ailesine mensup Sadrettin Tosunlu, bulaşıcı pandeminin yoğun olduğu dönemde, kendisine ait fabrikada ürettiği maske ve dezenfektanları, Sur ilçesinde açtığı stant ile, vatandaşlara ücretsiz dağıtmıştı. Tosunlu’nun bu hareketi başta Sur olmak üzere Diyarbakır halkının takdirini kazanmıştı.

Sadrettin Tosunlu, mazbatasını aldıktan sonra, çok güçlü bir Yönetim oluşturmak için kolları sıvadı.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.