GENEL Haber Girişi : 22 Mart 2023 23:26

DEVA PARTİSİNE GENÇ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

DEVA PARTİSİNE GENÇ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
D.BAKIR/ ELAZIĞ- Uzun yıllar Diyarbakır Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Bölge Müdürü olarak görev yapan Erhan Esmeray’ın oğlu, İbrahim Halil Esmeray, Demokrasi ve Atılım partisi (DEVA) Elazığ Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

RTÜK Diyarbakır Bölge Müdürü olarak uzun bir süre başarıyla görev yapan ve bu süre zarfında, sergilediği başarılı performansıyla, Diyarbakır’a birçok hizmeti bulunan Erhan Esmeray’ın oğlu İbrahim Halil Esmeray’ın DEVA partisinden Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklaması, bir hayli yankı uyandırdı.
 

Bir yandan iş hayatını sürdürürken, öte yandan Yüksek öğrenim hayatını sürdüren İbrahim Halil Esmeray’ın genç yaşta siyasete atılması, hem gençler, hem de genel itibarıyla kamuoyunda son derece olumlu karşılandı.

Gerek Eğitim ve gerekse iş hayatı başarılarla dolu olan Esmeray, 1998 Yılında Elazığ’da doğdu. Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olan İbrahim Halil Esmeray, ilkokula Ankara’da başlayıp Diyarbakır’da tamamlarken, Lise hayatına ise Diyarbakır’da başlayıp, Ankara’da Final Kolejinde bitirdi. Üniversite yılları Konya’da geçen İbrahim Halil Esmeray, Selçuk Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümüne devam etmekte.


 

Esmeray’ın iş kariyeri de, okul hayatı gibi bir hayli başarılı. 2017 yılından 2019 yılına kadar Projem Danışmanlık A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Esmeray, 2019 yılından itibaren, Spektif Reklam Ajansı, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta.

İş hayatına çok erken yaşta başlayan İbrahim Halil Esmeray, birçok firmada çalışmasının ardından 18 yaşında ilk anonim şirketini kurdu. Bu firmayı, çocukluk hayali olan ithalat ve ihracat yapmak için kuran Esmeray, faaliyetlerini bu yönde gerçekleştirdi. Daha sonrasında Dijital Medya sektörüne giriş yapan Esmeray, Reklam ve Dijital pazarlama alanında, başarılı faaliyetler gerçekleştirdi.
 

DEVA PARTİSİNE GENÇ MİLLETVEKLİ ADAY ADAYI

Reklam ve Dijital pazarlama alanındaki başarısıyla yoğun bir kitleye ulaşan ve ülkemiz genelinde tanınmaya başlanan İbrahim Halil Esmeray, 2020 yılından itibaren Deva Partisi Genel Merkez Halkla İlişkiler Biriminde gönüllü olarak çalışmalarına devam etmekte.

Genel Başkanlığını uzun yıllar Ekonomi Bakanlığı yapmış olan Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım partisi saflarında, aktif olarak çalışmalarına devam eden Esmeray’ın genç yaşına rağmen gösterdiği medeni cesaret, siyaset kulislerinde de bir hayli olumlu karşılandı.


 

YAŞADIĞIM ZORLUKLAR VE TECRÜBELERİ, TÜM VATANDAŞLARIMIN İSTİFADESİNE SUNACAĞIM

Genç girişimci olarak yaşadığı zorlukları anlatarak, iş hayatında elde ettiği tecrübelerden, kamuoyunun faydalanması noktasında, elinden gelen tüm gayreti göstereceğini belirten Esmeray, şunları söyledi:

‘Liyakat kavramının, ülkemizin tüm sathında uygulanması, olmazsa olmazlarımız arasındadır.

Özellikle gençlerimizin dayıyla veya torpil ile değil, hak ederek, bulundukları mevkilere gelebilmesi, adaletin olabildiğince toplum katmanlarında uygulanır olması, gerek şahsım ve gerekse mensubu olduğum DEVA partisinin tüzüğünde yer alan, en önemli hususlardan birisidir.

Sayın Genel Başkanımız ve kurmay kadrosunun da, sık sık çeşitli platformlarda dile getirdiği gibi, kimse kimsenin hakkını yememeli, liyakat esasına göre işleyen bir sistem kurulmalıdır.

Bu ka