GENEL Haber Girişi : 14 Ekim 2018 16:54

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde skandal!

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde skandal!
Dicle üniversitesi hastaneleri bir firma ait Biyokimya ve tam kan cihazları için yaklaşık 3 yıldır ödeme yapmadığı ortaya çıktı.
Ödemesini almayan Firma yetkilileri, cihazlarını durdurmak için Üniversite Hastanesi’ne gitti. Ancak, buradaki güvenlik görevlileri yetkililerin laboratuvara girmesini engelledi. 
 
Bir hastane için olmaz olmaz Biyokimya cihazlarının parasının ödenmemesi hem firmayı hem de hastaları mağdur ediyor.  Alınan bilgiye göre, Üniversitenin bu cihazları firmadan kit satın alma karşılığında kiraladığı belirtiliyor. Çalışılan test başına kurumun firmaya ödeme yaptığı öğrenilirken, Üniversite hastanesi yönetiminin yaklaşık 3 yıldır firmanın parasını ödemediği ve firma yetkilileri muhatap bile almadığı ileri sürüldü.

 

Peşin ödeme ile Yurt dışından cihazları alan firma yetkilileri, paralarını alamayınca soluğu Merkezdeki laboratuvarda aldı. Acil Servisteki cihazlar yerine merkez Laboratuvarındaki cihazlarını durdurma kararı alan firma yetkilileri, Acil hastalarını mağdur etmemek için onları kapatmak istemediklerini ifade ettiler.


 
Dicle Üniversitesi hastaneleri laboratuvarlarından sorumlu başhekim yardımcısı ve başhekim laboratuvara bir çok güvenlikçi yığarak, firma yetkililerini uzaklaştırdılar. Bunun üzerine Rektörlük yetkilileri, firma yetkilileri ile görüşerek, ödeme için kendilerine zaman tanımasını istediler. 3 yıldır ödemelerini alamadıkları için mağdur olan firma yetkilileri, 3 yıl sonra Rektörlüğün kendilerini muhatap almalarına şaşırken, konu ile ilgili bir açıklama yapmadan ayrıldılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.