GENEL Haber Girişi : 17 Şubat 2019 00:58

Diclekent Mahallesi'nin kadın muhtar adayı iddialı

Diclekent Mahallesi'nin kadın muhtar adayı iddialı
Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde yaşayan ve Diclekent Mahallesi'nin modern bir hizmete kavuşması için böyle bir mücadele eden yüksekokul mezunu Ziynet Yaşar muhtar adayı oldu. Seçimi kazanırsa bir çok projesi olduğunu belirten Yaşar, "Mahalleme adeta aş
Diclekent Mahallesi Muhtar Adayı 2 çocuk annesi Ziynet Yaşar, adaylığını açıklayan bir basın açıklaması yaptı. Kadın aday, projelerini anlatarak, mahallesi için nasıl bir hizmet üreteceğini ve kazanmak için neler yapacağını açıklayıp izleyeceği yol haritasını belirledi. Hizmet etmek için yola çıkan ve kendisi gibi diğer mahallerde de kadın aday basın açıklamasında bulunarak, "Hizmet için cinsiyet ayrımı yapmadan sahada çalışma yapmak için adaylığımı açıklıyorum. Bu konuda kendimden eminim, mahallemin sorunlarını çözeceğim inancındayım nasıl ki bir bayanın mutfaktaki hünerlerine sahipsem, mahallemin sorunlarını da bu şekilde çözeceğimin sözünü buradan sizlere veriyorum" diye konuştu. 




Muhtarlığı kazandığı taktirde bir çok projesi olacağının da altını çizen Ziynet Yaşar, "Muhtarlığı kazandığım taktirde, mahalle sakinlerimin sorunları ile birebir ilgileneceğim, 7/24 adeta belediyelerin Beyaz Masası gibi telefonunu aktif tutarak gelen istek ve önerileri alacağım. Mahallede yoksul ailelerin tespitini yaparak gerek hayır severler aracılığıyla gerek yardım vakıflarını STK'ları aracı yaparak sorunları çözmeye çalışacağım. Mahallede engelli vatandaşların sorunları ile ilgileneceğim, 2022 sayılı yasanın kendilerine tanıdığı tüm haklardan yararlanması için yardımcı olacağım. Mahallenin yol ve kaldırım sorunlarını yerel yönetimlere ileterek çözümü için çalışacağım, geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişimi ve sosyal etkinliklerinin artırılması için Yerel yönetimler tarafından sosyal tesislerin oluşturulması için çalışacağım.



Mahallemizde bulunan okul aile birliği ile irtibat halinde bulunarak okulların güvenli bir hale getirilmesi için çalışmalar yapacağım. Ayrıyetten, mahallemizde huzur bozucu, hırsızlık kapkaç vs gibi hususların engellenmesi için emniyet kuvvetleri ile birlikte çalışacağım" dedi. 
Öte yandan, adeta belediye başkanı adayı gibi vaatleri ile iddialı olduğunu beyan eden, Yaşar, Diclekent Mahallesi'nin modern bir hizmete kavuşması için büyük bir şans yakalamış gibidir.  
 

özel haber:yılmaz acu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.